Hírzóna

A bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Fekete-Győr Andrást

A bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Fekete-Győr Andrást

Hollik István reagált az ítéletre

2024. február 12., hétfő
A bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Fekete-Győr Andrást

Az ügyészség a 2018. decemberi, a rabszolgatörvény elleni demonstráción eldobott füstgránát és az azt követő lökdösődés miatt emelt vádat Szarvas Koppány Bendegúz és Fekete-Győr András ellen. 2023 májusában az elsőfokú ítéletben felmentették mindkettejüket a hivatalos személy elleni erőszak vádja alól, de az ügyészség fellebbezett, így most másodfokon született döntés az ügyben.

Fotó: Németh Kata / Index

 

Hétfőn reggel ismételten bíróság elé kellett állnia a Momentum két képviselőjének, Szarvas Koppány Bendegúznak, valamint Fekete-Győr Andrásnak. A Fővárosi Törvényszéken először a személyi körülményeikről kellett nyilatkozniuk, majd az ügyészség ismertette a fellebbezést. Ismert, hogy korábban az elsőfokú ítéletben felmentette a két politikust a vádak alól az eljáró bírónő, ám az ügyészség fellebbezett a súlyosításért - írja az Index.

Az ügyészség képviselője kérte, hogy Szarvas Koppány Bendegúzt és Fekete-Győr Andrást is mondja ki bűnösnek a törvényszék csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt, és ítélje őket felfüggesztett szabadságvesztésre.

Lévárdi Ferenc bíró ismertette a Fővárosi Törvényszék másodfokú ítéletét, amivel megváltoztatták az elsőfokú bíróság határozatát, e szerint

hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt bűnös mind a két vádlott.

Fekete-Győr Andrást egy év börtönbüntetésre ítélték, ezt azonban két év próbaidőre felfüggesztette a tanács.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség három nap gondolkodási időt kért a döntés meghozatalához. Szarvas Koppány Bendegúz szintén gondolkodási időt kért, míg Fekete-Győr András védőjével együtt fellebbezett a döntés ellen, így az ítélőtáblán folytatódik az ügy.

 

Hollik István is megszólalt az üggyel kapcsolatban

A Fidesz kommunikációs igazgatója választ vár Fekete-Győr Andrástól: Hollik István hétfői Facebook-bejegyzésében azt írta: Fekete-Győr Andrást hivatalos személy elleni erőszak vádjában bűnösnek találta a bíróság. Adódik a kérdés: vállalja-e a politikai felelősséget, azaz lemond-e parlamenti mandátumáról és visszavonul-e a közélettől? - jelentette ki a kormánypárti politikus.

 Most kiderülhet, hogy a baloldalon a bíróság által kimondott bűnöknek van-e következménye

- fogalmazott bejegyzésében Hollik István.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.