Hírzóna

Navracsics Tibor: megkezdődött az uniós források folyósítása

Navracsics Tibor: megkezdődött az uniós források folyósítása

2023. november 23., csütörtök
Navracsics Tibor: megkezdődött az uniós források folyósítása

Megkezdődött az uniós források folyósítása Magyarországnak, a tárgyalások folytatódnak - közölte a területfejlesztési miniszter csütörtökön Tapolcán az MTI-nek nyilatkozva.

 

 

Navracsics Tibor hangsúlyozta: örömmel értesültek arról, hogy a tárgyalások eredményeként az Európai Bizottság végre lehetővé tette, hogy Magyarország hozzáférjen az európai uniós forrásokhoz, és megkezdődött azok folyósítása.

Természetesen folytatjuk a tárgyalásainkat, hiszen az a cél, hogy a Magyarországot megillető összes uniós forráshoz minél hamarabb hozzájussunk - mondta.

Az Európai Bizottság csütörtökön jóváhagyta Magyarország módosított, a megfizethetőbb, biztonságosabb és fenntarthatóbb energiaellátást célzó, 4,6 milliárd euró (mintegy 1800 milliárd forint) értékű, REPowerEU-fejezettel kiegészített helyreállítási tervét.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.