Hírzóna

Tűzgyújtási tilalom van

Tűzgyújtási tilalom van

2023. július 5., szerda
Tűzgyújtási tilalom van

Sokan égetik a kerti hulladékot, öngyújtóval kertészkednek vagy éppen a füves, nádas területet tisztítják ilyen módon a tilalom ideje alatt is - mondja korábban Molnár Krisztina, a vármegyei katasztrófavédelem szóvivője.

Ezekben az esetekben súlyos pénzügyi bírságokkal számolhatnak a vétkesek. Az előírások szerint a szabadtéri tűz okozása esetén a legalacsonyabb kiszabható bírság 10 ezer, a lemagasabb 1 millió forint. Ha az oltáshoz a tűzoltók beavatkozására is szükség van, a pénzbüntetés mértéke 20 ezertől 3 millió forintig terjed.

Az erdőkben és 200 méteres körzetükben ilyenkor tilos a tűzgyújtás, tiltott a parlag- és gazégetés is. A Nébih minden nap felülvizsgálja a tűzgyújtási tilalmat.

A leggyakrabban a dél-alföldi térségben fordulnak elő szabadtéri tüzek. Csongrád-Csanád vármegyében 2566 esetben vonultak ki káreseményhez a tavalyi év folyamán a tűzoltók. A tűzesetek számában jelentős volt a növekedés.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.