Hírzóna

Fejlesztik a baksi óvodát

Fejlesztik a baksi óvodát

2023. július 10., hétfő
Fejlesztik a baksi óvodát

Az óvodában már több fejlesztés végbement a közelmúltban. Korábban kialakítottak sószobát, orvosi szobát, szülői fogadót. Nyílászárókat cseréltek, vizesblokkokat megújították, integráltak egy mini bölcsödét az óvodába. Ezeket követi a legújabb innováció, amelynek finanszírozása a TOP Pluszos program Gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztése című pályázat elnyerésével valósulhat meg. A tervek elkészültek, a kivitelező személyét keresik.

A játszóudvart eszközökkel is gazdagítják:

"A megújuló játszóudvarban lesz fűszer-, illetve gyógynövénykert, mezítlábas taposó ösvény, ivókút, napvitorla, új kerítés is épül, amelyet majd az óvodapedagógusok és a daják tesznek óvodaivá”, vagyis díszítik fel, valamint létesül még párakapu és öntözőrendszer" – sorolta Búza Zsolt, Baks polgármestere.

Egy közlekedési pályát is átadnak a gyerekeknek, mert a falujukban nincs jelzőlámpa, körforgalom, zebra és vasúti átjáró sem. Így nincs lehetőségük arra, hogy megismerkedjenek az alapvető KRESZ-táblákkal és szabályokkal. Segíteni szeretnék őket, hogy a városban eligazodjanak és balesetmentesen közlekedjenek. A cél a gyermekek megfelelő fejlődésének biztosítása.

Búza Zsolt megemlítette, hogy a válságok és áremelkedések miatt csökkent a pályázaton nyert pénz összege. Kipótolni nem tudják az összeget, de a fejlesztést mindenképpen végrehajtják. Amennyiben más opció nem marad, akkor önkormányzati hatáskörben vitelezik ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.