Novák Katalin: több mint 100 milliárd forint jut bölcsőde- és óvodafejlesztésre

2017. július 4., kedd · Hozzászólok

novak_katalin04_gs

Országosan több mint 100 milliárd forintos fejlesztési forrás áll rendelkezésre a bölcsődei és óvodai férőhelybővítésekre – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára kedden Nyíregyházán. Tovább »

Rétvári Bence: a kormány célja, hogy Magyarország családbarát ország legyen

2017. május 20., szombat · Hozzászólok

A kormány eltökélt a családok segítésében, célja, hogy Magyarország családbarát ország legyen – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a kosdi Csoda-Vár Óvoda mintegy 20 millió forintból felújított konyhájának átadója után az MTI-nek. Tovább »

30 szegedi óvodában akár 30 fős csoportok is lehetnek

2017. május 10., szerda · 2 hozzászólás

kultbiz003kf

Négy iskola igazgatójelöltjéről nyilvánított véleményt a kulturális bizottság. Megszavazták, hogy engedélyezzenek bizonyos számú óvodában 25 fő helyett 30 fős csoportokat. A tavalyi tapasztalatok azt mutatják, hogy nem mindenhol éltek a lehetőséggel, általában egy-két fővel lépték túl az eredeti létszámot. Tovább »

Varga Mihály: 3,5 milliárd forint jut óvoda- és óvodai konyhafejlesztésre

2017. április 5., szerda · Hozzászólok

Idén is 3,5 milliárd forintos központi költségvetési forrásra nyújthatnak be pályázatot a települési önkormányzatok óvodafejlesztési projektekre és gyermekétkeztetési infrastrukturális feltételek javítására – közölte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdán az MTI-vel. Tovább »

Rendszeresen bántja társait a szegedi óvodás

2017. március 10., péntek · 10 hozzászólás

eroszak_bantalmazas_okol

Aggódó édesapa kereste fel szerkesztőségünket, mert a gyermeke egy olyan újszegedi óvoda csoportjába jár, ahol a társainál idősebb fiú bántja a többieket. Kétségbeesve fordult hozzánk, mert a problémás fiú rugdos, kiabál, köpöd, de nem hallgat a nevelőire sem, alkalomadtán nekik is odacsap. Segítünk, mi a teendő hasonló helyzetben.
Tovább »

Novák Katalin: százmilliárd forint jut bölcsődék és óvodák fejlesztésére

2017. március 7., kedd · Hozzászólok

novak_katalin03_gs

Mintegy százmilliárd forint áll rendelkezésre bölcsődék és óvodák fejlesztésére, létrehozására különböző pályázatok keretében – ismertette az Emberi Erőforrások Minisztériuma család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára kedden Csornán, az országos bölcsődei tájékoztató roadshow első állomásán. Tovább »

TOP3 gyerekkori bőr-, haj-, köröm nyavalya

2016. november 22., kedd · Hozzászólok

anya_gyerekek_640_400

“Nincs is annál jobb érzés”, amikor gyermekünk hazajön az óvodából, iskolából és felfedezünk rajta valamilyen drágalátos nyavalyát… Például tetűt, körömgombát vagy uszodaszemölcsöt. Ha pár ilyenen túlesik a család, akkor előbb-utóbb felmerül a megelőzés kérdésköre. Tovább »

Újabb egymilliárd forint jut óvodai konyhafejlesztésre

2016. november 21., hétfő · Hozzászólok

A nemzetgazdasági miniszter újabb egymilliárd forint támogatás odaítéléséről döntött a gyermekétkeztetés technikai feltételeinek javítására kiírt pályázaton, ennek köszönhetően további 42 óvoda konyhája újulhat meg. Ezzel együtt az idén 4,27 milliárd forint költségvetési forrást nyerhettek el pályázaton a feladatot ellátó önkormányzatok – tájékoztatta Berczik Ábel, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kincstárért felelős helyettes államtitkára hétfőn az MTI-t. Tovább »

Következő oldal »