Alpolgármestert és bizottsági tagokat szavaztak meg Algyőn

2017. szeptember 22., péntek · Hozzászólok

Gubacsi Enikőt kérte fel alpolgármesternek Molnár Áron, amit a grémium tagjai támogattak első rendes ülésükön. Bizottsági tagokat is választottak, továbbá új szervezeti és működési szabályzatot fogadtak el. Tovább »

Óvoda- és iskolabezárások, összevonások a Botka-éra alatt

2017. szeptember 11., hétfő · 10 hozzászólás

Szeged iskolaváros, 10 milliárdot költöttünk az intézményeinkre 10 év alatt – hangoztatja gyakorta Botka László. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje rendre ostorozza a kormányt, hogy forrásokat von el az oktatástól, az állami fenntartásba-vétel ellen is kiállt, legutóbb pedig azt dobta be a köztudatba, hogy következő kormányzati ciklusokban megduplázná az ágazatra szánt állami forrásokat. Érdemes megnézni, Szegeden mi is fűződik a nevéhez ezen a területen: elrulettezett óvoda, iskolabezárások, az éppen a választások előtt a pedagógusok megvásárlására bedobott Szeged-pótlék és a „júdáspénz”. Tovább »

Megkezdődhet a helyi iskola és a hivatal felújítása Bordányban

2017. augusztus 31., csütörtök · Hozzászólok

Bordány Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete néhány napja tartotta soron kívüli ülését az Apraja-falva Óvoda és Bölcsőde épületében. A kihelyezett ülést az intézménnyel kapcsolatos napirendek is indokolták, hiszen két napirendben is az óvodával foglalkoztak a képviselők. Tovább »

Óvodai tetőcseréről és a lakópark kivitelezéséről tanácskoztak Algyőn

2017. augusztus 24., csütörtök · Hozzászólok

algyo_testuleti001kf

Tetőcserére szorul az óvoda egyik épülete – derült ki a képviselő-testület ülésén, ahol a délnyugati lakópark kapcsán kiírt közbeszerzések kivitelezőjét is kiválasztották a beérkezett ajánlatok közül. Az ülésen tájékoztató hangzott el arról is, hogy energetikai korszerűsítést hajtanak végre, pályázati forrásból újul meg az egészségház, a civilek háza, valamint a községháza 2020-ig. Tovább »

Novák Katalin: több mint 100 milliárd forint jut bölcsőde- és óvodafejlesztésre

2017. július 4., kedd · Hozzászólok

novak_katalin04_gs

Országosan több mint 100 milliárd forintos fejlesztési forrás áll rendelkezésre a bölcsődei és óvodai férőhelybővítésekre – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára kedden Nyíregyházán. Tovább »

Rétvári Bence: a kormány célja, hogy Magyarország családbarát ország legyen

2017. május 20., szombat · Hozzászólok

A kormány eltökélt a családok segítésében, célja, hogy Magyarország családbarát ország legyen – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a kosdi Csoda-Vár Óvoda mintegy 20 millió forintból felújított konyhájának átadója után az MTI-nek. Tovább »

30 szegedi óvodában akár 30 fős csoportok is lehetnek

2017. május 10., szerda · 2 hozzászólás

kultbiz003kf

Négy iskola igazgatójelöltjéről nyilvánított véleményt a kulturális bizottság. Megszavazták, hogy engedélyezzenek bizonyos számú óvodában 25 fő helyett 30 fős csoportokat. A tavalyi tapasztalatok azt mutatják, hogy nem mindenhol éltek a lehetőséggel, általában egy-két fővel lépték túl az eredeti létszámot. Tovább »

Varga Mihály: 3,5 milliárd forint jut óvoda- és óvodai konyhafejlesztésre

2017. április 5., szerda · Hozzászólok

Idén is 3,5 milliárd forintos központi költségvetési forrásra nyújthatnak be pályázatot a települési önkormányzatok óvodafejlesztési projektekre és gyermekétkeztetési infrastrukturális feltételek javítására – közölte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdán az MTI-vel. Tovább »

Rendszeresen bántja társait a szegedi óvodás

2017. március 10., péntek · 10 hozzászólás

eroszak_bantalmazas_okol

Aggódó édesapa kereste fel szerkesztőségünket, mert a gyermeke egy olyan újszegedi óvoda csoportjába jár, ahol a társainál idősebb fiú bántja a többieket. Kétségbeesve fordult hozzánk, mert a problémás fiú rugdos, kiabál, köpöd, de nem hallgat a nevelőire sem, alkalomadtán nekik is odacsap. Segítünk, mi a teendő hasonló helyzetben.
Tovább »

Novák Katalin: százmilliárd forint jut bölcsődék és óvodák fejlesztésére

2017. március 7., kedd · Hozzászólok

novak_katalin03_gs

Mintegy százmilliárd forint áll rendelkezésre bölcsődék és óvodák fejlesztésére, létrehozására különböző pályázatok keretében – ismertette az Emberi Erőforrások Minisztériuma család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára kedden Csornán, az országos bölcsődei tájékoztató roadshow első állomásán. Tovább »

TOP3 gyerekkori bőr-, haj-, köröm nyavalya

2016. november 22., kedd · Hozzászólok

anya_gyerekek_640_400

“Nincs is annál jobb érzés”, amikor gyermekünk hazajön az óvodából, iskolából és felfedezünk rajta valamilyen drágalátos nyavalyát… Például tetűt, körömgombát vagy uszodaszemölcsöt. Ha pár ilyenen túlesik a család, akkor előbb-utóbb felmerül a megelőzés kérdésköre. Tovább »

Újabb egymilliárd forint jut óvodai konyhafejlesztésre

2016. november 21., hétfő · Hozzászólok

A nemzetgazdasági miniszter újabb egymilliárd forint támogatás odaítéléséről döntött a gyermekétkeztetés technikai feltételeinek javítására kiírt pályázaton, ennek köszönhetően további 42 óvoda konyhája újulhat meg. Ezzel együtt az idén 4,27 milliárd forint költségvetési forrást nyerhettek el pályázaton a feladatot ellátó önkormányzatok – tájékoztatta Berczik Ábel, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kincstárért felelős helyettes államtitkára hétfőn az MTI-t. Tovább »

2,5 milliárdnyi fejlesztés érkezik Dorozsmára

2016. október 15., szombat · 33 hozzászólás

tokfesztival03_gs

Jövőre megkezdődik a dorozsmai piac területén az egészségház építése, bővítik a csapadékvíz-elvezető rendszert, illetve kerékpárút is épül a városrészben – minderről Botka László beszélt a VII. Tökfesztiválon a művelődési ház udvarán lampionok és Halloween tökök mellett, megmutatva a tervrajzokat is a kiskundorozsmai lakosoknak. Tovább »

Új óvodát kaptak az újszentiváni gyerekek

2016. szeptember 8., csütörtök · 9 hozzászólás

ujszentivan_ovoda42_gs

Hetvenöt férőhelyes vadonatúj óvodát avattak Újszentivánon, amit mintegy 180 millió forintból alakítottak ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának meghívásos pályázata jóvoltából. A modern, ovifoci pályával is büszkélkedő, „zöld óvoda” címmel rendelkező intézmény három csoportjába 66 gyermek jár. Tovább »

Lezárult egy korszak – 86 év után már nem nyithatja ki kapuit a Temesvári Körúti Óvoda

2016. augusztus 1., hétfő · 15 hozzászólás

temesvari_krt_ovoda001kf

„Szia, régi óvoda!” – Ha arra járnak, a mai napig így köszön integetve Zalán a bezárt Temesvári Körúti Óvodának, ami jelzi, hogy a kisfiút szép emlékek kötik az 1930-ban átadott intézményhez, amely július 22-én, pénteken volt utoljára hangos a gyerekzsivajtól. Ez az egyike annak az öt óvodának, amelyre februárban „Botka-lakat” került. Siratják a gyerekek, a szülők és az eddig ott dolgozó óvodapedagógusok, a bezárás szükségességének érveit máig nem tudják elfogadni. Elég érthetetlennek is tűnik, miért pont ezt a kiválóan működő intézményt ítélte halálra a polgármester. Tovább »

Molnár Áron: Algyő több mint 1,5 milliárd forintnyi forrásra pályázik

2016. augusztus 1., hétfő · 7 hozzászólás

molnar_aron005kf

Sokat ígérő pályázatok a 33 méteres kültéri medencétől az óvodakorszerűsítésig, önerőből folyó beruházások az utak aszfaltozásától a délnyugati lakópark közművesítéséig. Algyő nagyközségben nyáron sem áll meg az élet, számos fejlesztés bizonyítja a jövő iránti elkötelezettséget. Molnár Áron polgármesterrel készítettünk leltárt. Tovább »

Visszavágják az iskolakorszerűsítéseket Szegeden – nem akar önrészt fizetni a város

2016. június 20., hétfő · 2 hozzászólás

jogi_biz_ules03_gs

Az önkormányzat csak 100%-os támogatási intenzitású pályázat keretében valósítaná meg a bölcsődék, óvodák és iskolák energetikai korszerűsítését, így egy-egy intézményre kevesebbet fordítanak, cserébe újabb hat intézményt bevonnak a felújítási körbe. A jogi bizottság ülésén a kiskertesekről is szó esett, egy jogszabály-módosítás ugyanis 10%-ra növeli a beépítettségi arányt. Tovább »

Megvan a kivitelező, épülhet az algyői óvoda tornaszobája

2016. június 17., péntek · Egy hozzászólás

algyo_ovoda001kf

Sikeres volt a közbeszerzés, a tervek szerint a nyár folyamán felépül az algyői Szivárvány Óvoda tornaszobája. A képviselő-testület rendkívüli ülésén elhangzott, az egyetlen érvényes ajánlat érkezett, így a Bodrogi Bau Kft.-t hirdették ki győztesnek. Tovább »

Teljes parkettacsere előtt áll az ötéves algyői iskola

2016. június 3., péntek · Hozzászólok

algyo_testuleti_ules001kf

Döntöttek a közbeszerzés kiírásáról a Fehér Ignác Általános Iskola teljes padlócseréjére az algyői képviselő-testület rendkívüli ülésén. Az is kiderült nem rekortán pályára pályázik a nagyközség, hanem az óvoda tetőszerkezetének rekonstrukciójára. Tovább »

A Parlamentig jutott a szegedi óvodabezárások ügye: a gyermekek jövőbeni lehetőségeit veszélyeztetik Botka Lászlóék

2016. március 9., szerda · 17 hozzászólás

vasutas_ovoda06_gs

Érthetetlennek nevezte B. Nagy László képviselő a Parlamentben, hogy a szegedi városvezetés népszerű óvodákat zárat be, köztük azt az egyetlen intézményt is, amelyik reggel ötkor nyit ki. Palkovics László oktatási államtitkár válaszában kifejtette, hogy a gyermekek jövőbeni esélyeit veszélyezteti és növeli a hátrányokat, ha egy önkormányzat jól működő óvodái bezárásáról dönt. Tovább »

Botka bűvészkedése a büdzsével – a sarokszámok mögé tekintettek a szegedi civilek

2016. február 25., csütörtök · 20 hozzászólás

penz

Szeged város 2014. évi és az idei költségvetését veti össze és elemzi a Civil Városi Unió. Többek között bemutatják, hogy Botka Lászlóék – miközben takarékosságról szónokolnak – a szegedi lakosság egyre növekvő sarcolásával érnek el bevételnövekedést, és folyamatosan jelentős mértékben emelik a városi cégek támogatását. A SZEGEDma.hu-hoz eljuttatott civil analízis alább olvasható. Tovább »

A társadalmi egyeztetést hiányolja a Fidesz-L.É.T – Ne tűzzék napirendre az óvodabezárásokat! + HANG

2016. február 11., csütörtök · 19 hozzászólás

fidesz_sajttaj04_gs

Elfogadhatatlannak tartja Szeged idei költségvetés-tervezetét a Fidesz-L.É.T., úgy értékelték, hogy a bevételi oldalon szerepeltetett telek- és építményadó összege esélytelen, hogy befolyjon a város kasszájába. Az óvodabezárások kapcsán társadalmi egyeztetést kezdeményeznek, ezért javasolják, hogy ne is tárgyalja pénteken az ügyet a közgyűlés. Azt is kijelentették: Botka László a terrorizmus pártján áll, ha nem veszi napirendre a Fidesz betelepítési kvóta elleni nyilatkozatát. Tovább »

Indulatos ülésen van túl a kulturális bizottság, nagy port kavart az óvodabezárás ügye + FOTÓK

2016. február 10., szerda · 8 hozzászólás

kult_biz_ules01_gsRekordhosszú, több mint 2 órás bizottsági ülést tartott a Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági bizottság szerda délután. Ahogy várható volt, a legnagyobb port az óvodai nevelési év előkészítése, vagyis ennek kapcsán a tervezett öt intézmény bezárása és az óvodai csoportok lefaragása kavarta. Indulatos ülésen van túl a bizottság, hasonló várható a pénteki közgyűlésen is.
Tovább »

Óvodabotrány: Bartáné Tóth Mária lemondását követeli a szegedi Jobbik (FRISSÍTVE – megszólalt egy korábbi óvodavezető)

2016. február 9., kedd · 13 hozzászólás

rokas_ovoda003kf

A szegedi Jobbik gazdasági indokokat sejt az óvodabezárások hátterében, az intézkedést továbbra is megalapozatlannak és átgondolatlannak tartják. “Ez látszik abból is, hogy két ingatlant az IKV hasznosítására írnak ki, kettőbe pedig az óvodák igazgatóságát és a bölcsődék igazgatóságát helyezné el a város” – mondta Tóth Péter.
Tovább »

Tiltakozik az óvodabezárások ellen a szegedi KDNP – a pénteki döntés elhalasztását követelik (FRISSÍTVE)

2016. február 8., hétfő · 21 hozzászólás

kdnp_sajttaj02_gsA Kereszténydemokrata Néppárt szegedi közgyűlési frakciója szerint a baloldal által tervezett szegedi óvodabezárások nemcsak erkölcsileg, hanem szakmailag is súlyos aggályokat vetnek fel, ezért december 31-ig szakmai vizsgálatot kérnek, hogy megállapítsák, szükséges-e az átszervezés. Emellett kezdeményezik, az önkormányzat az óvodák megmaradása érdekében vegye fel a kapcsolat olyan lehetséges fenntartókkal, mint az egyházak és alapítványok.
Tovább »

2017: kevesebb és nagyobb létszámú óvodai csoportok – egyre több szülő írja alá a szegedi petíciót

2016. február 7., vasárnap · 6 hozzászólás

vasutas_ovoda06_gs

Megnéztük, hogy a városvezetés mivel indokolja a bezárásokat, nem egy javaslaton, indokláson meglepődtünk. 350-en csatlakoztak szombatig a tiltakozáshoz. Tovább »

Szegedi Jobbik: El a kezekkel a Széksósi Úti Óvodától is!

2016. február 3., szerda · Egy hozzászólás

toth_peter_jobbik_iroda

A kiskundorozsmai Széksósi Úti Óvoda leépítése ellen tiltakozik a Jobbik Szegedi Szervezete, a csoportelvonás ellehetetleníti a helyiek mindennapjait a párt szerint. Tovább »

Óvodabezárások: már fellángolt a vita Szegeden, élesednek a tiltakozások

2016. február 2., kedd · 7 hozzászólás

ovoda

Öt óvoda bezárására tettek javaslatot, a végső döntés a februári közgyűlésé, de a kérdés már most komoly vitákat generált. A városvezetés szerint szükséges rossz, a jobboldal pont az ellenkezőjét gondolja. A pedagógiai és a finanszírozási szempontok is előkerültek. Tovább »

A szegedi Jobbik nem lát megalapozott indokot az óvodabezárások mögött

2016. február 1., hétfő · 2 hozzászólás

jobbik_sajttaj001kf“Ha ez az intézkedés bekerül a bizottság, majd a közgyűlés elé, abban az esetben mi félretesszük a pártpolitikai látásmódunkat és név szerinti szavazást fogunk kérni, hiszen erről az érintett kerületi képviselőknek kell véleményt mondaniuk.” A Jobbik szegedi szervezete érthetetlennek nevezte az érintett öt szegedi óvoda bezárását.
Tovább »

A gyerekek túlélőkészlete az otthon csomagolt szendvics

2015. november 30., hétfő · 4 hozzászólás

szendvics_etel_gasztronomia

Nem minden szülő érzékeli a változást, szerintük még mindig ehetetlen a szegedi gyerekek ebédje. Az NGSZ második negyedévi jelentéséből kiderül, már áprilisban is több intézményvezető panaszkodott az ételek minőségére.
Tovább »

Koktéllal és szarvaspörkölttel ünnepelte második születésnapját az Erdő Lakói napközi + FOTÓK

2015. július 25., szombat · Hozzászólok

csaladi_nap34_gs

Ünnepet ültek a Búzavirág utcai Erdő Lakói Családi Napközi és Gyermekmegőrzőben csütörtökön, az idén két éves napközi vetélkedőkkel, zsonglőr játszóházzal és sok finomsággal várta a gyerekeket és szüleiket. Tovább »

Összefogással a Homokhátság óvodáiért

2015. február 27., péntek · Hozzászólok

Still0227_00002

15 évvel ezelőtt alakította meg tíz homokhátsági település intézménye az Óvodák Kistérségi Egyesületét. Ezzel egy olyan – már korábban is létező – együttműködést tettek hivatalossá, mely az óvodák támogatását és a közös problémamegoldást segítette. Február 24-én Zákányszék adott otthont az Egyesület soros ülésének, ahol a protokolláris döntések mellett szakmai programmal is várták az óvodavezetőket és pedagógusokat. Tovább »

Az ország legkorruptabb ügyének választották az elrulettezett szegedi óvodát + FOTÓK, VIDEÓK

2015. január 13., kedd · 30 hozzászólás

ovoda_kontra_jatekkaszino01_gs

A szegedi Deák Ferenc utcai óvoda bezárása nyerte a Transparency International és a 444 közös lobbipályázatát. Harmincévnyi működés után, 2007-ben került lakat a Down-os és autista gyermekeket egészséges társaikkal integráltan nevelő intézményre, a gyanú szerint a közelben nyíló kaszinó nyomása miatt. Egykori érintettekkel és szakemberekkel idéztük fel a történeket. Tovább »

Példaértékű óvodai rendszer Szegeden az SNI-s gyerekekért

2014. augusztus 13., szerda · Hozzászólok

down_vilagnap_itb-57

Százhetvenegy sajátos nevelési igényű óvodás gyermek jár szeptembertől a szegedi intézményekbe, akinek az ellátásához képzett szakemberre van szükség. A közgyűlés a Felsővárosi Óvodát javasolta kijelölni az autista gyermekek ellátására, míg a Vedres utcaiban cukorbeteg gyermekek ellátására szakosodott szakember felvételét javasolta. Tovább »

Következő oldal »