Emelnék a köztisztviselők bérét

Az elképzeléssel egyetértett a pénzügyi bizottság. A hajléktalan egészségügyi centrum költözik Újszegedre, felújítják eddigi épületüket a Moszkvai körúton.

Ülésezett a közgyűlés Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottsága. Mintegy 600 milliós céltartaléknövekedést okoztak a város bevételei, ennek közel fele, 250 millió forint, ingatlan eladásból származik. Ebből közlekedéstervezésre és beruházások, pályázatok előkészítésére szánnak 100-100 millió forintot. 88 millió forintot költenek a Tünde téri és a Garam téri óvoda felújítására, 13 milliót a Jerney utcai óvodára és 4 milliót a Jerney János Általános Iskolára – derült ki Szentgyörgyi Pál (MSZP) gazdasági alpolgármester szóbeli ismertetéséből. A két említett kiskundorozsmai intézmény viszont annak nem örülhet, hogy a közös hőszivattyús rendszerük kialakítása tárgyában benyújtott támogatási kérelmet visszavonják, mert az energia megtakarítási mutatók nem felelnek meg.

39 milliót szánnak a sportuszoda és a jégcsarnok felújítására, pótberuházásokra. Az Alsó-kikötő sorra költözik a hajléktalanok egészségügyi centruma a Moszkvai körútról, a körúti épületet is felújítják a fedélnélküliek számára. Emelni kívánják a köztisztviselők bérét, ezt saját forrásból fedeznék, mert még a szocialista kormány befagyasztotta az illetményalapot, s ez azóta sem változott. Javasolták a közgyűlésnek, hogy a Partfürdőnek 5,7 millió forintot adjanak a korábbi gallyazás kifizetésére, s az American Corner létrehozásával is egyetértettek.

A közgyűlés dönteni fog pénteken egyes önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságokat érintő kérdésekben, amellyel kapcsolatban az alpolgármester emlékeztetett, hogy korábban 200 millió forintos hitelkeretet vettek fel, hogy a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nkft. működését biztosítsák, miután az állami holding az elvégzett munka után nem fizetett ki mindent. Problémát okoz, hogy a lakosság még csak az első negyedéves számlákat kapta meg, így nincs is bevétele az állami cégnek, amiből ki tudná fizetni a helyi társaságot. Most azt hagyhatja jóvá a közgyűlés, hogy további 150 millióval növeljék a hitelkeretet, ami azért is fontos, mert jelenleg 770 milliós vesztesége van a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nkft.-nek és tartozásokat is felhalmozott. Reméli, hogy ezzel kihúzzák addig, amíg rendeződnek a nehézségek.

A Bursa Hungarica programhoz idén is csatlakozni kíván az önkormányzat, ennek keretében hátrányos helyzetű szegedi felsőoktatási hallgatókat támogatnak. A tavalyi évhez hasonlóan erre 15 millió forintot szánnak (ugyanennyit ad az állam is), ebből az összegből 288 hallgatót támogattak. Egyetértettek abban is a bizottsági tagok, hogy a Szegedi Tudós Akadémiát – a várható magas színvonalú tudományos munka miatt – a város 30 millió forinttal támogassa.

„A helyi identitás és kohézió erősítése” című TOP-os pályázatra is jelentkezik a város, ezért együttműködési megállapodásokat kötne több intézményével, művelődési házakkal, a múzeummal, a Somogyi-könyvtárral. Döntést kell hoznia az önkormányzatnak a tarjáni és odesszai „Zöld város” projekthez kapcsolódó lépések ügyében is. Zajlanak az egyeztetések a Modern Városok programról is a Miniszterelnökséggel, az új versenyuszoda kiviteli tervdokumentációi októberre készülnek el, a tender kiírása pedig még az idén várható. Még az előkészítés fázisában van a tiszai gyalogoshíd és a Mars téri távolsági buszközpont áthelyezése.

Fotó: Kovács Ferenc

13 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  13. manyi mami
  2017. szeptember 21., csütörtök, 14:31
  Válaszolok

  10. Gazdálkodás:
  Nem az a baj, hogy mi a baj, hanem az, hogy álombácsi az egyébként kifacsart önkormányzatokra hárítja az állami igazgatási feladatokat elvégző kistisztviselők bérének kompenzálását. Az így elsíbolt állami pénzek meg jók a határon túli stadionok, kórházak építésére ha kell, akár a “szomszédos” Pogóban, vagyvalamiCsádban! Mert kifele olyan baromi nagylelkűek, csak saját álompolgárainkat xarják le nagy ívben. Mert rájöttek, lassan már csak a pirézek szavazataira számíthatnak, ha nyerni akarnak.

 • '>
  12. Gazdálkodás?
  2017. szeptember 21., csütörtök, 13:00
  Válaszolok

  11. okosabbnálam
  Köszi a tanácsot, majd ha ráérek, akkor elvégzem az általd rám rótt feladatot.
  Te viszont már most kezdheted a hálálkodást, hogy van aki helyetted elmegy a boltba, mert már a bejárat – kijárat feliratok problémát okoznának neked.
  A cikkben olvasható számok, mondat fordulatok pedig teljesen idegenek a számodra.

 • '>
  11. okosabbnálam
  2017. szeptember 21., csütörtök, 08:43
  Válaszolok

  10. Gazdálkodás?
  Adj hálát istennek, ha ennyi ésszel a boltban boldogulsz! 🙂

 • '>
  10. Gazdálkodás?
  2017. szeptember 21., csütörtök, 05:59
  Válaszolok

  Nőtt a céltartalék? Igen, a családi ezüst kiárusításával.
  A Sportuszoda felújításá már heteket csúszik, de kötbér helyett (bevétel), pótberuhàzásokra kell újabb milliókat költeni (kiadás).
  Hajlèktalanok Újszegedre. Hagy botorkàljanak az egész belvàroson és a Belvàrosi hídon àt az új ellátó helyükre. Bravó!
  A Partfürdőnek 5,7 millió galyazásra?
  Ha nem szerepelt a területe kezelő IH éves tervében, akkor az a baj, ha szerepelt, de mégsem volt rá fedezet, akkor az a baj. Gazdasági analfabéták vezetik a céget?
  Különböző támogatásokra szórják a pénzt, és közben, évek óra megy a terelés, a másra mutogatás a “sárga házon belül” megoldható béremelés ügyében.
  Ez gazdálkodás?
  Ez a Pü-i és Vagyongazd-i Bizottság?

 • '>
  9. Igazságos Laci
  2017. szeptember 20., szerda, 17:45
  Válaszolok

  2. “Karácsony Gergely polgármester két számjegyű emelést adott a zuglói városházi tisztviselőknek. ”
  Ebből is látszik mekkora különbség van a két jelölt között.
  Az önző vörös-kakas csak a saját szemétdombját akarja nagyobbra kaparni. 🙁

 • '>
  8. NP
  2017. szeptember 20., szerda, 16:43
  Válaszolok

  Csak a köztisztviselőkről, vagy a közalkalmazottakról is volt szó, mert náluk még nagyobb a probléma?

 • '>
  7. okosabbnálam
  2017. szeptember 20., szerda, 15:40
  Válaszolok

  6. Igazságosönkorm

  Mielőtt baromságokat beszélsz, nézz utána! A közigazgatást az állam finanszírozza., tekintettel arra, hogy az állam igazgatási feladatait látja el. Szórom itt a gyöngyöt a disznónak… 🙂

 • '>
  6. Igazságosönkorm
  2017. szeptember 20., szerda, 14:26
  Válaszolok

  5 A kormánytisztviselőknek Szegeden is volt 30%-os emelés. A városháziak az önkormányzattól kapják az éhbért, amit a felesleges kampánykiadások és pártfinanszírozások mellőzésével lehetne emelni.

 • '>
  5. okosabbnálam
  2017. szeptember 20., szerda, 13:41
  Válaszolok

  2. Rolex László
  Elsősorban a kormány feladata lenne ez és nem a helyi önkormányzatoké.

 • '>
  4. Igazságosönkorm
  2017. szeptember 20., szerda, 13:23
  Válaszolok

  Az igazságos az lenne, ha nem lenne 4-szeresnél nagyobb különbség a legalacsonyabb és legmagasabb jövedelem között a szegedi önkormányzatnál!
  Botka jelenlegi jövedelme (bér+ nettó költségtérítés) alapján a legkisebb bérnek bruttó 300 (nettó 200) ezer forint felett kellene lennie!

 • '>
  3. Csuklózó
  2017. szeptember 20., szerda, 13:22
  Válaszolok

  Oki, végre a dolgozókét is emelik, nemcsak a kommentelőkét, neked hallgat a neved :))))))

 • '>
  2. Rolex László
  2017. szeptember 20., szerda, 13:13
  Válaszolok

  Karácsony Gergely polgármester két számjegyű emelést adott a zuglói városházi tisztviselőknek. Ez csak szándék kérdése. Az “igazságos” rolexest nem zavarja, hogy az igavonó dolgozóknak tizedannyi a jövedelme, mint neki, aki a milliós havi fizetéséből az országot járja a város pénzén. 🙁

 • '>
  1. okosabbnálam
  2017. szeptember 20., szerda, 12:44
  Válaszolok

  Úgy befagyasztotta a szocialista kormány a béreket, hogy a fideSS kormánynak az elmúlt nyolc évben sem sikerült kiolvasztani. 🙂