Labdarúgás: sötétségbe veszett a megyeegy nyitómeccse + FOTÓK

fk-utc020kf

A második félidő elejéig tartott a megyei I. osztály nyitómérkőzése: a Felső Tisza-parti stadion villanyvilágítása nem engedte, hogy végigmenjen az FK-UTC találkozó.

Pénteken este megkezdődötek a Csongrád megyei I. osztály idei küzdelmei: a nyitómeccsen az FK Szeged azt az UTC-t fogadta, amelynek az utóbbi időben nem igazán ment a diszkoszvetősök ellen.

Kiegyenlítetten kezdődött a meccs, egyik fél sem tudott kialakítani komolyabb lehetőséget, majd mintegy negyed óra elteltével kezdett felpörögni a meccs, azonban az UTC kapusa, Nagy Gergely rendre megakadályozta az FK-t abban, hogy előnybe kerüljön. Az ivószünetet követően fölényben futballozott az FK, majd a szünet előtti hajrában az UTC Szántó Dániel révén veszélyeztetett, de nem tudta elpöckölni a labdát Győri Róbert mellett a vendégek támadója.

A folytatásban azonban nem a futball játszotta a főszerepet: a félidő hajrájában a négyből két kandeláber is meghibásodott, így kétségessé vált a folytatás: ebből csak az egyik berendezés javult meg, így az UTC kispadja előtti terület teljes homályba került, Kócsó Tibor játékvezető a mérkőzés ellenőrével konzultálva arra jutott, hogy a rossz látási viszonyok miatt nincs tovább, így mintegy 50 perc játékot követően félbeszakadt a találkozó. A meccs sorsáról a versenybizottság fog majd dönteni, ám mivel nem játszották le a mérkőzés két harmadát, így várhatóan a meccset az elejétől újrajátsszák.

Szeged, Felső Tisza-parti stadion, 200 néző.
2017. augusztus 18., 19.00
FK Szeged
UTC
Az 58. percben félbeszakadt.

Játékvezető: Kócsó Tibor Zsolt * Asszisztens: Lászlai Róbert, Bozóki Rajmund.
0
0

Labdarúgó Csongrád megyei I. osztály

FK 1899 Szeged – Újszegedi TC – (0-0)az 58. percben a villanyvilágítás meghibásodása miatt félbeszakadt
Szeged, Felső Tisza-parti stadion, műfű, 200 néző. Vezette: Kócsó Tibor Zsolt (Lászlai Róbert, Bozóki Rajmund).
FK Szeged: Győri – Heredea, Degovics, Turján, Rangos, Mannheim, Imre, Csuka, Hegyesi, Zsilák T., Dóra. Vezetőedző: Kiss Balázs.
UTC: Nagy G. – Zsibrita, Koncz P., Gulyás, Laczkó, Szántó, Nagy Á., Balogh D., Szilágyi, Valach, Sebestyén. Vezetőedző: Pálfy Zoltán.
Gól:
Sárga lap: Gulyás (43′).

Kiss Balázs: “Bosszantó, hogy így alakult. Jól játszott a csapat, ha berúgjuk a ziccereinket, akkor négyessel fordulunk. Felháborító a szegedi futball állapota, remélem, hogy ez után elgondolkoznak a város vezetői, hogy ez jó-e így, ahogy van. Kicsit hazabeszélek, de remélem, hogy püspök úréknak köszönhetően megoldódik ez a probléma, bár az is csak egy pályát jelent. Felháborító, hogy ez megtörténhetett, és a szegedi futball, hogy egy félidőt tudunk futballozni!”

Pálfy Zoltán: “Az FK irányította a játékot, viszont mi stabilak voltunk, csak pontrúgásból adódott helyzete a hazaiaknak. Egy-két kontránk elég jól nézett ki, de rengeteg munka áll még előttünk, hogy a támadójátékunk javuljon. Sajnálatos, hogy félbeszakadt, bár azt mondom, hogy az a térfél, amelyiken teljes fénypompa volt, az is messze van attól, hogy látni lehessen, szerintem ez a fény alkalmatlan arra, hogy megyeegyes mérkőzést rendezhessenek.”

Online közvetítésünk

VÉGE

58′
ENNYI VOLT! A játékvezetők konzultáltak a mérkőzés ellenőrével, és végül a mellett döntöttek, hogy nincs folytatás: a kispadok melletti reflektor nem akart újraéledni, így a világítás meghibásodása miatt szűk órát játszhattak a csapatok.
52′
Kényszerszünet miatt áll a játék: még az első félidő végén két reflektor is feladta a szolgálatot, így a Tisza felőli kapu nem kapott fényt, Kócsó játékvezető pedig öt perc játékot követően úgy döntött, amíg nem állnak helyre a fényviszonyok, felfüggeszti a meccset. Idő közben a lelátó felőli lámpa megjavulni látszik, bár a túloldali nem ad sok fényt továbbra sem.
48′
Balogh tette haza egy leheletnyivel rövidebben Nagy Gergőnek, ezt megérezte Heredea,
aki rá is startolt a labdára, azonban az UTC hálóőre jó ütemben jött ki, és védője segítségével még sikerült megakadályozni, hogy elpöckölje mellette a labdát az FK 15-öse. A sarokrúgás után ismét tud fejelni Dóra, de ez most nem fog kaput.
46′
Folytatódik a találkozó, a szünetben egyik mester sem változtatott csapatán.

SZÜNET

45+2′
Véget ér az első félidő: az FK dominált a meccs nagy része során, a gól viszont nem jött össze a hazaiaknak, közben az UTC előtt is akadtak komolyabb helyzetek, teljesen nyílt folytatás várható.
45′
Megint Nagy Gergely nyeri a Dóra János és közte tartó párharcot: Imre felívelt szabadrúgását továbbítja fejjel kapura Dóra, azonban az UTC kapusa ezt is kipiszkálja a keresztléc alól!
43′
A vendégeké az első sárga is: Gulyás állítja meg túlzott határozottsággal ellenfelét, ezért kerül elő a sárga.
fk-utc022kf
40′
Mi több, az első kimondott ziccer is a vendégek előtt adódik: Szántó bújik ki két védő szorításában az ötösnél, estében még kapura is tudja tenni, de Győri lábában elhal a labda – a túloldalon Dóra marad teljesen üresen az ötös bal sarkánál, jobbról azonban nem jut el hozzá a labda. Picit megélénkült a találkozó a félidő hajrájára.
37′
Hosszú idő után egy UTC-helyzet, a bal oldali beadás megtalálja Szilágyit középen, aki kapásból próbálja egyből kapura tenni ezt, azonban a labda Turjánról vágódik Győri ölébe: a vendégek büntetőt reklamálnak kezezés miatt, Kócsó játékvezető azonban továbbot int.
34′
Bár már a napsütés sem zavaró, de Degovics kioszt egy szép esernyőt védőjének: igaz, messzire nem jut ezt követően, de a megmozdulás mindenképp kiemelendő. Továbbra is nyom az FK, de a gól hiányzik a hazaiak játékából.
32′
Egyre közelebb a vezetéshez az FK: a jobb oldali szögletre a röviden érkezik Dóra, aki mindenkinél magasabbra emelkedik, veszélyesen is csúsztatja tovább, azonban elmegy a hosszú kapufa mellett.
fk-utc017kf
30′
Megvan a harmadik diszkoszvetős, kaput talált lövés: Turjánhoz került hátra a labda, aki egy remek indítással játszotta meg Mannheimet a bal szélen, a lecsorgóra érkező Dóra kapásból, ballal elvállalta, Nagy azonban leért a jobb alsóra. Kisebb fölénybe kerül most az FK Szeged, az UTC jóval kevesebbet birtokolja a labdát, mint az ivószünet előtt.
26′
Az eddigi legkomolyabb lehetőség! Rangost találta meg egy labda balról, aki szép mozdulattal, nem mellesleg pontosan lőtt a léc alá, életerős löketét azonban Nagy Gergely kitornázta a léc alól. A szöglet nem hordozott magában veszélyt – mindenesetre az UTC kapusára másodjára volt már szükség.
23′
Elérkeztünk a félidő feléhez, így Kócsó játékvezető ivószünetet rendel el.
22′
A kontrák sem ülnek eddig: most az UTC-nek is lett volna lehetősége egy lazább kék-fekete védelem ellenében felhozni a labdát, azonban Csuka végül visszazárt, és megakadályozta, hogy a szélen induló Szilágyi labdát kapjon. Szokás mondani, egy gól jót tenne a meccsnek – esetünkben ez most abszolút igaz.
17′
Visszakerült a meccs abba a mederbe, ahogyan kezdődött: Dóra János felé volt egy veszélyesebb centerezés, azonban nem tudott lefordulni védőjéről az FK csatára – majd Heredea lódulhatott volna meg egy szabadrúgás utáni kontrával, de nem tudta átfűzni magát védőjén a felezőnél.
12′
Ez sem volt veszélytelen, Szántó tekerte középre a labdát balról, ezt Győri ütötte ki, a labda pont Valach elé került, aki az üres kapura fejelhetett, azonban picit magas volt, így nem tudta már erővel kivitelezni a mozdulatot.
fk-utc015kf
10′
Jó helyről végezhet el szabadrúgást az FK Szeged: a kapuval szemben, mintegy húsz méterről kapott egy rúgást Heredea. A labda mögé Dóra és Imre is odaállt, végül előbbi végezte el, ám a kapu fölött landol csavarása.
9′
Valach pöcköli el Csuka elől, teret nyerve ezzel magának: a bal oldalon meglóduló tízesnek a jobb oldalon két opciója is volt, azonban picit rövid lett magas passza, kicsit jobb kivitelezéssel ebből komoly lehetőség lehetett volna, így azonban Győri könnyedén begyűjtötte.
7′
Az első lövés az FK-é: Heredea vehetett át egy labdát a tizenhatos előtt, majd rögtön rá is tűzte, a labda középre érkezett, így Nagy Gergely szögletre ütötte. A korner után a túlsó sarokba kerül az FK, de végül egy fault után megnyugodhat az UTC.
5′
Helyzet nélküli első öt perc: egyelőre rendre a védelmek nyerik a párharcokat, nem tudnak a védők mögé kerülni a támadók egyik oldalon sem, sok párharccal tarkított meccs, ahol mezőnyjáték dominált.
1′
A fekete-fehérben futballozó vendégek kezdték a meccset. Az FK Szeged kék felsőben, fekete nadrágban játszik ma.

18.49 – Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan rajtol a megyei I. osztály, a mai nyitómérkőzésen hatmeccses nyeretlen szériát próbálhat megszakítani az UTC az FK-val szemben, persze ehhez a diszkoszvetősöknek is lesz néhány szava, hiszen hazai pályán bizonyára nem szeretnének vereséggel rajtolni. Kicsit lehűlt a levegő, már a napközbeni forróságot tekintve.

A mérkőzés Kócsó Tibor Zsolt sípszavára 19 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Villanyfényes mérkőzéssel kezdődik a Csongrád megyei I. osztály idei küzdelemsorozata: péntek este egy szegedi rangadóval, az FK Szeged-UTC találkozóval indul útjára a labda. A nyári átigazolási időszakban mindkét csapat veszteséget is könyvelhetett el, a diszkoszvetősöktől távozott Benkő Jakab, míg az UTC-t a kapus Czirják Tamás hagyta el – érkezési oldalon az FK főképp fiatalokkal próbálta meg frissíteni keretét, miközben a kispadon is váltás történt, így Kiss Balázs bajnoki mérkőzésen is debütálhat a kék-feketék kispadján. A Kertész utcaiak továbbra is Pálfy Zoltán vezetésével készülnek, a nyáron pedig négy, Békés megyéből igazolt labdarúgóval bővült a csapat kerete. Az FK-ra még feladat vár a Magyar Kupa megyei selejtezőjében is, szerdán Bordányban lépnek pályára Dóra Jánosék, az UTC azonban már csak a bajnokságra kell, hogy koncentráljon, miután 3-0-s vereséget szenvdett Székkutason. A két csapat egymás elleni mérkőzéseit tekintve az utóbbi időben nem örülhetett az UTC, hiszen a legutóbbi hat találkozójukat egyaránt az FK Szeged nyerte – az UTC sikeréig egészen 2014 áprilisáig kell visszanyúlnunk, akkor 3-0-ra nyerni tudott a Molnár Zsozsi lelátó előtt a Kertész utcai alakulat.

Közvetítésünk automatikusan frissül, ne frissítse böngészőjét
új esemény érkezett, kattintson ide a megjelenítéshez

18 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  18. Nemo Kapitány
  2017. augusztus 19., szombat, 22:36
  Válaszolok

  14-es:Sokszor megvádoltál már minket szotyiárus nénik verésével,és hogy füvet szívunk,tablettás bort iszunk 🙂
  Egyik sem fedi a valóságot,de az biztos hogy szűkül a kör kisfiam,liberális kiskomám,és egyszer számot fogsz adni személyesen is eme véleményedről.
  Tudod,az nevet aki a végén nevet! 🙂

 • '>
  17. Fans
  2017. augusztus 19., szombat, 13:37
  Válaszolok

  14-es:mehetsz is,kár volt eddig is vakerálnod kis liberális,amiket leírtál már századjára,azok a te eszméidhez állnak közel,pl a fű.
  Na tűnés ratyirambó! 🙂

 • '>
  16. bubu
  2017. augusztus 19., szombat, 13:32
  Válaszolok

  Szegedi! Először tanuld meg a helyesírást!! HA-HA-HA.

 • '>
  15. Fans
  2017. augusztus 19., szombat, 13:24
  Válaszolok

  A szomorú tény hogy ez nem az FK,hanem a szegedi labdarúgás siralmas helyzetképe,és hogy miért hibás a városvezetés?
  Csupán azért mert bármilyen további fejlesztésre NEM a válasz a Szeol pálya körül,bármennyire is meg van a szándék az FK és a Szeol csapatok részéről,rövidesen eltűnik ez a sportpálya is mint futball létesítmény,és nem lesz már egy ekkora városban egy épkézláb focipálya sem,talán a SZVSE létesítményt leszámítva.
  Ha az FK-n és a Szeol-on múlna,már rég egy szép létesítményben sportolnának a srácok kultúrált öltözőkkel.
  Más sajnos nem nagyon emeli fel a hangját,de csak elutasító válaszok jönnek,”teljesen rendben van ez a sportlétesítmény”…
  Egyébként miért ne lehetne villanyfényben játszani akár megye1-ben is?
  Az egyik,ha nem a legjobb hangulatú meccs egy FK-Vásárhely meccs volt villanyfényben 600 néző előtt.
  Azért látom a színvonal nem sokat változott,rengeteg a megmondóember és a troll,aki mindenkinél jobban tud mindent 🙂
  Élvezkedjetek! 🙂

 • '>
  14. F SZ
  2017. augusztus 19., szombat, 13:19
  Válaszolok

  írd már le még vagy 25x ez h “ülje le egyes”. Komolyan, annyira menő, még sosem hallottam! Gondolom a 80-as IQ-s keménymag táborában így beszélnek… de tényleg, ha sokszor leírod, akkor igazad is lesz!
  Na de elköszönök sutyerák, jobb dolgom is van, mint hozzád hasonló csőcselékkel nethuszárkodni… Te meg uzsgyi szotyis néniket verni meg petárdát dobálni. De aztán szívjatok be rendesen a tabis borra az FK meccsek alatt, ó ti szurkolók gyöngyei 😉

 • '>
  13. szegedi
  2017. augusztus 19., szombat, 12:44
  Válaszolok

  Na ismét előkerült a sok fotel fikázó net huszár…!! gratula!! Hajrá f’ckin te is egy jó nagy f… vagy!!! ülje le egyes!!

 • '>
  12. Korr.*
  2017. augusztus 19., szombat, 11:21
  Válaszolok

  150 ember miatt*

 • '>
  11. Hajrá f'ckin Sz
  2017. augusztus 19., szombat, 11:20
  Válaszolok

  na most kijött h mekkora gittegylet ez az FK… 2150 ember miatt péntek este játszani, nagyzási hóbort, nagyon jól megfogalmazták előttem! Mindig is tudtam, h egy csürhéről van szó, most be is égtek. Apropó, jogszabály: 0-3- a vendégcsapatnak a pálya alkalmatlansága miatt… semmi féle újrajátszás… (igaz az UTC-s tyúxaros libalegelőnél alapból 0-3-nak kéne végződnie az összes ott lejátszott bajnokinak 😀

 • '>
  10. janika
  2017. augusztus 19., szombat, 11:10
  Válaszolok

  De, miért is kell villanyfényes meccset játszani!!!!!!! nem tudom melyik barom találja ki ezeket.Azonnal beszüntetni az esti meccseket,csak is nappal!!!!!!!

 • '>
  9. szegedi
  2017. augusztus 19., szombat, 10:25
  Válaszolok

  akkor mi miatt…??? okos Mikulás…???

 • '>
  8. okosabbnálam
  2017. augusztus 19., szombat, 10:19
  Válaszolok

  7. “Az is hülye, aki azt hiszi, hogy ..” a piszkoskodó okosabbnálamtól meg lehet szabadulni!
  Ez a grafomán exvasutas nem adja föl. 🙂

 • '>
  7. beszólok
  2017. augusztus 19., szombat, 09:55
  Válaszolok

  Az is hülye, aki azt hiszi, hogy a “város vezetés” miatt volt a világítással gond! 😀

 • '>
  6. szegedi
  2017. augusztus 19., szombat, 09:32
  Válaszolok

  Köszi szépen város vezetés és köszi szépen annak aki miatt nem folytatódhatott a meccs…!!! 🙁 szégyen gyalázat!!! köszönjük a nagy semmit…!!! 🙁 tudnék még “szép” szavakat írni…!!! 🙁 bubu! látom megint rá értél h. 5.19 perckor kellett hozzá böfögnöd…!!! huzd már le magada wc-n!! hülye gyerek!!!

 • '>
  5. lalii
  2017. augusztus 19., szombat, 07:55
  Válaszolok

  Igy igaz”””De, miért is kell villanyfényes meccset játszani a megye I-ben,nagy barom aki kitalálja.

 • '>
  4. Hajrá Szeged!
  2017. augusztus 19., szombat, 06:25
  Válaszolok

  A helyzet valóban elszomorító és felháborító, kettő szempontból is.
  Egyrészt a szegedi stadionok (Stadionok? Pályák. Libalegelők.) állapota miatt.
  Másrészt a szegedi labdarúgás állapota miatt.
  De, miért is kell villanyfényes meccset játszani a megye I-ben, 200 néző előtt?
  Ez a szint, ez a színvonal nem egyeztethető össze a nagyzási hóborttal.

 • '>
  3. Műhókusz
  2017. augusztus 19., szombat, 06:11
  Válaszolok

  Már egy évvel ezelőtt is láttuk, hogy nagy kamu volt az FK világítás felújítása, meg a körítő szöveg.

 • '>
  2. bubu
  2017. augusztus 19., szombat, 05:19
  Válaszolok

  Már tavaly is erről beszéltem, meg a fagyott műfűről!!

 • '>
  1. balszélső
  2017. augusztus 18., péntek, 22:37
  Válaszolok

  Felesleges a püspöknek benyalni csontig..Ő sem hozza el a fényt..Legfeljebb imádkozik az Úrjézushoz ,hogy legyen fény a kandaláberekben Egyébként bebacott az ivószünet . Máskor ne a Kék-feketében tartsátok;)