A Strabag építi a tram-train pályáját

tramtrainkarlsruhawiki

A Strabag Vasútépítő Kft. építi meg a Hódmezővásárhely és Szeged közötti tramtrain (a hibrid helyközi vasút és városi villamos) pályáját – írja a Fonódó reblog a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. honlapján található adatok alapján.

A közúti vasúti munkák tervezését és kivitelezését a két városban 8,97 milliárd forintért vállalják. Hódmezővásárhelyen meg kell építeni a teljes, egyvágányú villamospályát, Szegeden pedig a meglévő villamoshálózatot egy körülbelül másfél kilométeres vágánnyal kötik majd be a nagyvasúthoz Rókuson – írja az mno.hu.

Korábban Lázár János kancelláriaminiszter, volt hódmezővásárhelyi polgármester is bírálta a felelősöket és a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól kért tájékoztatást arról, miért nőtt a pályafelújítás költsége az eredeti 13,2 milliárdról 32,5 milliárdra.

Nem ez az egyetlen gigamegbízása a Strabagnak: a múlt héten írta meg a Magyar Nemzet, hogy 24 milliárd forintos vállalási árral nyerte el a 3-as metró északi szakaszán lévő hat állomás felújítási munkáit a társaság.

22 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  22. Botka bukta
  2017. augusztus 19., szombat, 15:05
  Válaszolok

  21. Botka csicskája! Csak szégyent hozol a főnöködre. Segítesz neki 5 % alá menni.
  Csíkospólós nem ír ilyeneket. Ez csak az elkeseredett botkacsicskákra jellemző.

 • '>
  21. NyakláncoSS
  2017. augusztus 19., szombat, 14:11
  Válaszolok

  20. a jeti samesze
  Ismerkedj meg a határhaszon fogalmával kis kancsó!