A Strabag építi a tram-train pályáját

2017. augusztus 17., csütörtök · 22 hozzászólás

tramtrainkarlsruhawiki

A Strabag Vasútépítő Kft. építi meg a Hódmezővásárhely és Szeged közötti tramtrain (a hibrid helyközi vasút és városi villamos) pályáját – írja a Fonódó reblog a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. honlapján található adatok alapján. Tovább »

Ilyen lesz a tram-train Szeged és Hódmezővásárhely között

2017. január 11., szerda · 19 hozzászólás

kassel_tramtrain_wiki

Kiírták a Szeged-Hódmezővásárhely tram-train vonalhoz kapcsolódó közbeszerzést, a győztesnek 20 hónapja van a beruházás befejezésére. Körbejártuk a vasút-villamos rendszer kérdését Hódmezővásárhely alpolgármesterével és az SZKT igazgatói megbízottjával. Tovább »

Becsey Zsolt: Az 5-ös út szegedi bevezető szakaszának felújítása a helyi gazdaságnak is kedvez

2015. december 16., szerda · Hozzászólok

turbokorforgalom03_gsBefejeződött az 5-ös út szegedi bevezető szakaszának felújítása. A nettó 550 millió forintból megvalósult beruházás keretében turbó körfogalom, négy buszöböl, járda és kerékpárút is épült. Becsey Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára az átadón azt mondta, az elkövetkező években kiemelt cél lesz a magyar iparvárosok bekapcsolása a gyorsforgalmi úthálózatba.
Tovább »

Forgalomkorlátozás várható a 47-es főúton

2015. március 13., péntek · Egy hozzászólás

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában a 47. sz. főút 11,5 tonnás burkolaterősítési munkálatai több mint 60 km hosszan Békés és Csongrád megyében folyamatban vannak. A kivitelezés miatt több helyen forgalomkorlátozásra, sávszűkítésre kell számítani.
Tovább »

Letették a mórahalmi elkerülő út alapkövét + FOTÓK

2014. március 27., csütörtök · 14 hozzászólás

alapkoletetel14_gsAz egész térség fejlődése szempontjából meghatározó a Mórahalmot elkerülő 55-ös számú út fejlesztése – jelentette ki B. Nagy László kormánymegbízott a több mint 4,5 milliárd forintból megépülő útszakasz ünnepélyes alapkőletételén. Tovább »

Nyáron kezdődhet el a Csanádpalotát az országhatárral összekötő út építése

2013. március 1., péntek · Hozzászólok

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF Zrt.) kiírta a kivitelezői pályázatot a 44129. jelű, a Csongrád megyei Csanádpalotát a román-magyar országhatárral összekötő út hazai szakaszának építésére – tájékoztatta pénteken a cég az MTI-t.
Tovább »

Nőtt a vasút- és útépítési beruházásokra kötött szerződések száma

2012. november 21., szerda · Hozzászólok

Nőtt a vasút- és útfelújításokra megkötött szerződések száma az idén, ezt a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. elsősorban annak tulajdonítja, hogy a közlekedési támogatásokra vonatkozó uniós források lehívását tekintve a korábban tervezett ütemhez képest jobban áll.
Tovább »

Következő oldal »