Szeptember végére készülhet el a Szeged-Algyő kerékpárút

2017. szeptember 1., péntek · Egy hozzászólás

Egy telektulajdonos akasztotta meg perekkel, hogy összeérjen a Szeged és Algyő közötti kerékpárút, majd a közbeszerzési eljárás húzódott el, de végre már épül a bicajút hiányzó szakasza. A NIF Zrt. tájékoztatása szerint szeptember végére összeér az aszfaltcsík. Tovább »

A Strabag építi a tram-train pályáját

2017. augusztus 17., csütörtök · 22 hozzászólás

tramtrainkarlsruhawiki

A Strabag Vasútépítő Kft. építi meg a Hódmezővásárhely és Szeged közötti tramtrain (a hibrid helyközi vasút és városi villamos) pályáját – írja a Fonódó reblog a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. honlapján található adatok alapján. Tovább »

Ilyen lesz a tram-train Szeged és Hódmezővásárhely között

2017. január 11., szerda · 19 hozzászólás

kassel_tramtrain_wiki

Kiírták a Szeged-Hódmezővásárhely tram-train vonalhoz kapcsolódó közbeszerzést, a győztesnek 20 hónapja van a beruházás befejezésére. Körbejártuk a vasút-villamos rendszer kérdését Hódmezővásárhely alpolgármesterével és az SZKT igazgatói megbízottjával. Tovább »

Becsey Zsolt: Az 5-ös út szegedi bevezető szakaszának felújítása a helyi gazdaságnak is kedvez

2015. december 16., szerda · Hozzászólok

turbokorforgalom03_gsBefejeződött az 5-ös út szegedi bevezető szakaszának felújítása. A nettó 550 millió forintból megvalósult beruházás keretében turbó körfogalom, négy buszöböl, járda és kerékpárút is épült. Becsey Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára az átadón azt mondta, az elkövetkező években kiemelt cél lesz a magyar iparvárosok bekapcsolása a gyorsforgalmi úthálózatba.
Tovább »

Forgalomkorlátozás várható a 47-es főúton

2015. március 13., péntek · Egy hozzászólás

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában a 47. sz. főút 11,5 tonnás burkolaterősítési munkálatai több mint 60 km hosszan Békés és Csongrád megyében folyamatban vannak. A kivitelezés miatt több helyen forgalomkorlátozásra, sávszűkítésre kell számítani.
Tovább »

Letették a mórahalmi elkerülő út alapkövét + FOTÓK

2014. március 27., csütörtök · 14 hozzászólás

alapkoletetel14_gsAz egész térség fejlődése szempontjából meghatározó a Mórahalmot elkerülő 55-ös számú út fejlesztése – jelentette ki B. Nagy László kormánymegbízott a több mint 4,5 milliárd forintból megépülő útszakasz ünnepélyes alapkőletételén. Tovább »

Nyáron kezdődhet el a Csanádpalotát az országhatárral összekötő út építése

2013. március 1., péntek · Hozzászólok

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF Zrt.) kiírta a kivitelezői pályázatot a 44129. jelű, a Csongrád megyei Csanádpalotát a román-magyar országhatárral összekötő út hazai szakaszának építésére – tájékoztatta pénteken a cég az MTI-t.
Tovább »

Nőtt a vasút- és útépítési beruházásokra kötött szerződések száma

2012. november 21., szerda · Hozzászólok

Nőtt a vasút- és útfelújításokra megkötött szerződések száma az idén, ezt a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. elsősorban annak tulajdonítja, hogy a közlekedési támogatásokra vonatkozó uniós források lehívását tekintve a korábban tervezett ütemhez képest jobban áll.
Tovább »

Jól halad a közlekedési fejlesztéseket támogató uniós források lehívása

2012. október 15., hétfő · Hozzászólok

A közlekedési fejlesztéseket támogató uniós források lehívásában a korábban tervezetthez képest jóval előbbre tart a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt., ez az egyik fő oka a vasút- és útfelújítások kapcsán megkötött szerződések növekedésének – közölte a NIF hétfőn, a Központi Statisztikai Hivatalnak (KSH) az építőipari termelés augusztusi adatait közlő gyorsjelentésére reagálva.
Tovább »

Több mint 34 km hosszban újul meg a 451-es út

2011. december 13., kedd · Hozzászólok

Európai Uniós irányelvnek megfelelően magas teherbírású, korszerű úttá fejlesztik 451. számú főutat. Párhuzamos kerékpárút fogja biztosítani a Csongrád utáni Tisza-hídra felvezetést, illetve a hiányzó párhuzamos kerékpárút szakaszok megépítésével biztosítják a nemzetközi hálózathoz csatlakozást – írja honlapján a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.
Tovább »

Korszerűsödik a 47-es főút

2011. március 8., kedd · Hozzászólok

Továbbra is a tervek szerint haladnak a 47-es főút korszerűsítésének előkészítései munkálatai. Az előkészítés alatt álló beruházásokkal a Békéscsaba és Szeged közötti szakaszon megerősítik a burkolatot. Az előkészítés finanszírozásában főként uniós forrásokat vesznek igénybe – tájékoztatott közleményében a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.
Tovább »

Soprontól Szegedig – első lépés az M9 gyorsforgalmi út felé

2011. február 19., szombat · Hozzászólok

A Sopron és Szeged közötti M9 gyorsforgalmi út forgalmának alakulását valószínűsítő szakvéleményre kiírt nyílt közbeszerzést a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. nyerte, a szerződést az ajánlatkérő Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. még decemberben megkötötte, de az csak a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
Tovább »

Hídverők egy fotós szemszögéből + FOTÓK

2011. február 18., péntek · 2 hozzászólás

tik_hid_foto_it_04 A hídépítés, s azon belül is elsősorban az ember jelenik meg Dobóczky Zsolt fotóin, akinek a TIK-ben nyílt tárlata az M43-as autópálya épülő Tisza-hídjáról. „Az alkotót elsősorban az az ember érdekelte, aki létrehoz valamit. Erről a nehéz fizikai munkát végző emberről sikerült Zsoltnak fontos és igaz dolgokat elmondania” – fogalmazott a kiállítást megnyitó Dömötör Mihály fotóművész.
Tovább »

NIF: nem lesz csúszás az M43-nál a szivattyúállomás miatt

2011. január 3., hétfő · Egy hozzászólás

m43_uj (1) A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közleményben reagál a Délmagyarország előző héten megjelent cikkére. A lap arról írt, hogy nincs kész a vízelvezető rendszer az M43-as mentén, emiatt a vízügy nem járul hozzá a tavaszra tervezett átadáshoz.
Tovább »

Elkészült a Csongrádot elkerülő út + FOTÓK

2010. december 20., hétfő · Egy hozzászólás

OLYMPUS DIGITAL CAMERA A műszaki átadás-átvételi, majd a forgalombahelyezési eljárás is lezárult, ezért hétfőn 14:00 órakor átadjuk a forgalomnak a 451. sz. főút Csongrádot elkerülő négy és fél kilométeres szakaszát. A fejlesztést az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozása tette lehetővé.
Tovább »

Biztonságosabb úton a Dél-Alföldön

2010. december 8., szerda · Hozzászólok

Szeged és Baja között teljes egészében megújul az 55-ös számú főút – írja közleményében a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. Az utat kiszélesítik és növelik a burkolat teherbírását, továbbá kerékpárutat építenek ki. A beruházás előkészítése jó ütemben halad és várhatóan 2012 második negyedévére zárul le. Az előkészítési munkákra több mint 2 milliárd forint áll rendelkezésre, amelynek nagyobb része európai uniós forrás.
Tovább »

Kecskeméten mérséklődhet az átmenő forgalom

2010. december 7., kedd · Hozzászólok

Enyhülhet a Kecskemét belterületén áthaladó forgalom: a várost északról elkerülő út előkészítése jelenleg is folyamatban van. A beruházás a tervek szerint 2013 végére készül el, az előkészületi fázis várhatóan a jövő év közepéig tart. Az elkerülő út építésének előkészítésére jelenleg csaknem 800 millió forint áll rendelkezésre, nagyobb részben uniós forrásból.
Tovább »

Folytatódtak a munkálatok az M43 II. és III. szakaszán

2010. december 7., kedd · Egy hozzászólás

A novemberi „tavasz” új lendületet adott az M43 kivitelezésének. A szokatlanul enyhe őszi időben nagy erőkkel folytatódtak a munkálatok: az autópálya második és harmadik szakaszán több munkafolyamat is befejeződött, számos területen pedig már az utolsó simításokat végzik.
Tovább »

Biztonságosabb közlekedés Békéscsaba és Szeged között

2010. november 30., kedd · Hozzászólok

Továbbra is a tervek szerint haladnak a 47-es főút korszerűsítésének előkészítései munkálatai. A Békéscsaba és Szeged közötti szakaszt korszerű burkolattal látják el. Az előkészítés finanszírozásában főként uniós forrásokat vesznek igénybe.
Tovább »

Nőhet a biztonság az 55-ös főúton

2010. november 24., szerda · Hozzászólok

A tervek szerint halad az 55-ös út felújításának előkészítése, a teljes szakaszra már a jogerős építési engedély is rendelkezésre áll. A főút teljesen megújul: Szeged és Baja között kiszélesítik az utat, és növelik a burkolat teherbírását, továbbá kerékpárutat építenek ki – írja a Nemzeti Infrastuktúra Fejlesztő Zrt. sajtóközleménye.
Tovább »

Az országhatárig érhet az M43-as autópálya

2010. november 17., szerda · Hozzászólok

Belátható közelségbe került az M43-as autópálya magyar–román határig történő kiépítése. Folyik a beruházás előkészítése, a szükséges dokumentumok többsége már rendelkezésre áll. A beruházás előkészítésének költsége mintegy 3,5 milliárd forintot tesz ki, aminek döntő részét az Európai Unió fedezi – tájékoztatott a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.
Tovább »

NIF: enyhült a Szegedet terhelő forgalom

2010. november 8., hétfő · Egy hozzászólás

m43_uj (1) 2010 októbere óta teljes hosszában használhatják az autósok az M43 első szakaszát, így enyhült a Szeged városára nehezedő forgalmi terhelés. A hónap elején helyére emelték a Móra Ferenc híd utolsó elemét is, vagyis gyakorlatilag szerkezetkész a műtárgy – számol be a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. sajtóközleményében.
Tovább »

Csak 2011 tavaszán indulhat el a forgalom az M43-ason

2010. október 19., kedd · 2 hozzászólás

m43_uj (4) Az M43 autópálya második, az új Móra Ferenc hidat is magában foglaló, illetve az utolsó, harmadik szakaszát a határidő-módosítás következtében 2011 első felében vehetik birtokba az autósok. Az első szakaszt októberben helyezték ideiglenesen forgalomba – tájékoztat a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. közleménye.
Tovább »

Közlekednek az autók az M43-as első szakaszán

2010. október 7., csütörtök · 3 hozzászólás

A mai napon ideiglenesen forgalomba helyezték az M43 autópálya első szakaszát: a forgalom az 5. sz. főút és a 47. sz. főúti csomópont között indult el, enyhítve ezzel Szeged forgalmi terhelését. Befejeződött az M43 autópálya első szakaszának kivitelezése a 47-es úti csomóponttal bezáróan. Az autósok csütörtökön már birtokba vehették az érintett vonalat.
Tovább »

2013 végére megújul az 55-ös főút

2010. szeptember 15., szerda · Hozzászólok

Teljesen megújul 2013 végére az 55. számú főút: Szeged és Baja között kiszélesítik az utat és növelik a burkolat teherbírását, továbbá kerékpárutat építenek ki. A beruházások jelenleg az előkészítés szakaszában vannak, ez a fázis a tervek szerint 2012 második negyedévére zárul le. Az előkészítési munkát az Európai Unió társfinanszírozása teszi lehetővé – tájékoztat a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő (NIF) Zrt. sajtóközleménye.
Tovább »

M43-as ügy: új NIF, új remények?

2010. július 7., szerda · 11 hozzászólás

Nógrádi és B. Nagy a parlamentben segít az alvállalkozóknak

m43_demonst_it_02 Ahogy arról már beszámoltunk, az M43-as autópálya építésénél átvágott alvállalkozók újra demonstrálni kényszerültek, mert bár szóbeli egyezség történt az ügyükben, de a beruházó, a fővállalkozó konzorcium vezetője és a köztük létrejött eredeti megállapodást mégsem tartják be. Elkeseredésükben kormánypárti parlamenti képviselőkkel, B. Nagy Lászlóval és Nógrádi Zoltánnal is felvették a kapcsolatot. Utóbbi politikust kérdeztük a lehetőségekről.
Tovább »

Ügyeskedik a Sedesa? – demonstrálnak az alvállalkozók

2010. július 6., kedd · 8 hozzászólás

Az épülő M43-as autópálya 3. szakaszán az építési munkákat végző Tisza M43 Konzorcium egyik tagjának, a Szeviép Zrt.-nek csődhelyzete miatt több alvállalkozó maradt kifizetetlenül, közel 3 milliárd forintos tartozás gyűlt össze. Bár született megegyezés az ügyben, az érintett vállalkozók újra az országútra vonultak demonstrálni – úgy érzik, ismét átvágják őket.
Tovább »

M43: módosítanák a kivitelezés határidejét

2010. június 18., péntek · 12 hozzászólás

Az M43 autópálya II. szakaszának kivitelezője, a Tisza M-43 Konzorcium a kivitelezés határidejének meghosszabbítását kérte – tájékoztat a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. sajtóközleménye. Az érintett szakaszon zajlottak nemrégiben a tüntetések, illetve az autópálya megbontása is.
Tovább »

Tovább tüntetnének az M43-ason a pórul járt alvállakozók

2010. június 16., szerda · 7 hozzászólás

tuntetes01_gs A tiltakozó demonstrációk folytatását tervezi néhány az M43-as autópálya építésében közreműködő alvállalkozó, akiket nem érint a második ütemet kivitelező Tisza M-43 Konzorciummal létrejött megállapodás – közölte Gallina Zsolt, a kecskeméti székhelyű Ásatárs Kft. vezetője szerdán az MTI-vel.
Tovább »

Megállapodtak az M43-as alvállalkozók követeléseiről (FRISSÍTVE)

2010. június 9., szerda · 2 hozzászólás

tuntetes01_gs Mint ismeretes, az M43-as beruházás ki nem fizetett alvállalkozói május 6-án kezdtek demonstrálni az épülő M43-as autópálya és a 47-es út csomópontjának közelében, s május 13-án elkezdték bontani az autópályát a 10-es kilométerszelvénynél, Szeged határában. Az M43 autópálya beruházója, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. a mai napon ismételten egyeztetett a Tisza M-43 Konzorcium képviselőivel, melynek nyomán a kivitelező nyilatkozott az alvállalkozói kifizetések módjáról és üteméről.
Tovább »

Szerződésbontások, tartozások – káosz az M43-ason

2010. június 4., péntek · 3 hozzászólás

m43_bontas_it (1) Nincs előrelépés az M43-as autópálya második üteménél dolgozó alvállalkozók ügyében, a megrendelő Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. pedig az M43-as autópálya első üteménél is megkezdte a szerződés felbontásának előkészítését. Továbbra is teljes a bizonytalanság az M43-as építése körül.
Tovább »

Az esőzések ellenére folyamatos a munka az M43-on

2010. június 4., péntek · Hozzászólok

Bár a rendkívüli időjárás nehezíti a kivitelezést, az M43 autópálya építése mindegyik szakaszon folyamatosan zajlott május hónapban. Az első szakaszon a 4519-es jelű összekötő út csomópontjában hamarosan az ideiglenes körforgalom helyett a csomóponti ágakat használhatják az autósok – tájékoztat a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. sajtközleménye.
Tovább »

Rózsa Sándor és Chuck Norris küzd a hídért

2010. március 22., hétfő · 7 hozzászólás

m43hid Egy hét után közel ezer javaslat érkezett az M43-as autópálya Tisza-hídjának nevére a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) és Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata által indított hídkeresztelő kampány keretében – adta hírül sajtóközleményében a NIF.
Tovább »

Egész nyáron dübörögnek még a kamionok

2010. február 18., csütörtök · Egy hozzászólás

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és a Swietelsky Magyarország Kft. aláírta a megállapodást az épülő M43 autópálya I. szakasz átadási határidejének módosításáról – 2010. augusztus 31-re készül el az adott szakasz az új Tisza-híddal együtt.
Tovább »

Következő oldal »