Labdarúgás: gól nélküli döntetlent játszott Zalaegerszegen a Szeged 2011

2017. március 12., vasárnap • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben
Fotó: SZEGEDma

zte_szeged2011_004

Akadtak lehetőségei mindkét csapatnak, ám végül nem született gól a Szeged 2011-Grosics Akadémia zalaegerszegi vendégjátékán.

Úgy utazott el Zalaegerszegre a Szeged 2011-Grosics Akadémia, hogy tavasszal még gólt sem kapott a bajnokságban és amennyiben nyer, öt pontra ellépne közvetlen riválisától. Jobban is kezdte a találkozót Klausz László együttese, a kilencedik percben egy szabadrúgás után alakult ki komoly veszély a hazai kapu előtt, ám Zádori kapáslövését nagy bravúrral hárította Szappanos. Többet birtokolta az első játékrészben a labdát a Szeged-Grosics, a Zalaegerszeg pedig át is adta a területet a vendég csapatnak és inkább a kontratámadások lehetőségében bízott. A félidő második felére aztán feljebb lépett a zalai gárda, de továbbra is inkább a vendégek akarata érvényesült, azonban a kisebb-nagyobb lehetőségeket nem sikerült gólra váltani.

A második félidőre aztán egy harcosabb ZTE futott ki, Klausz Lászlónak gyorsan bele is kellett nyúlnia a mérkőzésbe, Geiger érkezett ekkor Coroian helyére, ami jó cserének is bizonyult, hiszen több ígéretes akció is a friss embertől indult. A hatvannegyedik percben hatlmas helyzetet puskázott el a Szeged, Szappanos jött ki a kapujából, Zabari át is emelte a hazai hálóőr feje felett a labdát, azonban még éppen visszaért a zalai kapus és nagy bravúrral kiütötte a gólba tartó labdát. Nem sokkal a mérkőzés vége előtt ígéretes szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak, Farkas állította meg szabálytalanul a zalai akciót, amiért a játékvezető szabadrúgást ítélt közvetlenül a tizenhatos vonala előtt, ám a veszélyes pontrúgást Szántai bravúrral hárította, újabb helyzet pedig már nem alakult ki egyik oldalon sem, így a Szeged 2011 továbbra sem kapott gólt tavasszal, ez azonban csak egy pontra volt elég ezúttal. Klausz László együttese ezzel 38 ponttal a tabella hatodik helyét foglalja el.

Zalaegerszeg, Városi Stadion, 450 néző
2017. március 12., 17.00
ZTE
Szeged 2011
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Abdulhadi Alasmar Al-Ruatlie * Asszisztens: Márkus Tamás, Zahy Snaid Alshammari
0
-
0

Merkantil Bank Liga NB II. 24. forduló

ZTE FC – Szeged 2011-Grosics Akadémia 0-0
Zalaegerszeg, Városi Stadion, 450 néző. Vezeti: Abdulhadi Alasmar Al-Ruatlie (Márkus Tamás, Zahy Snaid Alshammari).
ZTE: Szappanos – Deutsch, Bobál G., Króner, Végh (Ekker 74′), Jakab, Polényi, Angyal, Bedi (Kovács G 76′), Paudits (Babati 66′), Nagy T. Vezetőedző: Csató Sándor.
Szeged 2011: Szántai – Tóth G., Mészáros M., Achim, Horváth A., Coroian (Geiger 52′), Germán, Farkas, Zabari, Király, Zádori. Vezetőedző: Klausz László.
Sárga lap: Tóth G. (40′), Farkas (89′)

Online közvetítésünk

VÉGE.

90+3′
A játékvezető lefújja a találkozót, nem születik gól Zalaegerszegen.
90′
Kettő percet hosszabbít a játékvezető.
90′
Szántai hatalmas bravúrral hárítja a veszélyes szabadrúgást.
89′
A ZTE hosszan felívelt labdákkal próbálja áttörni a szegedi védekezést, ez most olyan módon sikerül nekik, hogy Farkas Márk a tizenhatos vonalánál csak szabálytalanul tudja megállítani a hazaiak támadását. A hazai szurkolók tizenegyest reklamálnak, de a játékvezető határozottan mutatja, hogy a szabálytalanság a tizenhatoson kívül történt, így is veszélyes helyről jöhet a ZTE szabadrúgással. Farkas pedig kap egy sárga lapot.
84′
A mérkőzés hajrájába fordultunk, a hosszabbíással együtt szűk tíz perce maradt a csapatoknak a gólszerzésre.
81′
Hatalmas lehetőséget puskáznak el a hazaiak. Egy baloldali akció után játssza át a szegedi védelmet a ZTE, Bobál kapja a labdát, akiről teljesen megfeledkeznek a vendég védők, teljesen üresen kerül helyzetbe az ötösnél, azonban nem találja el jól a labdát, így nem születik gól.
80′
Nagyon úgy tűnik, hogy aki gólt tud szerezni, az meg is nyerheti a találkozót, ugyanis egyik csapat sem tud igazán a másik fölé kerekedni.
76′
Utolsó cserelehetőségét is kihasználja Csató Sándor vezetőedző, Kovács Gábor érkezik a hajrára Bedi helyére.
75′
Szántainak kell résen lennie egy hazai szöglet után, de a vendégek apusa magabiztosan húzza le a labdát, 15 perce maradt a csapatoknak arra, hogy eldöntsék a találkozót.
74′
Második cserelehetőségét is kihasználja a Zalaegerszeg, Végh Gábor helyén Ekker Milán folytatja.
70′
Veszélyes helyzetben ment Geiger szögletre, egy kirúgás után csúsztatják meg jól a hazaiak, de a szegedi játékos a helyén, így megakadályozza a komolyabb gólszerzési lehetőséget.
66′
Csere a hazaiaknál, Paudits Patrikot váltja Babati Benjamin.
64′
Nagy lehetőség! Geiger indul el egy mélységi átadásból, majd megjátssza Zabarit, aki észleli hogy Szappanos eléggé kimerészkedett a kapujából, megpróbálja átemelni a hazai kapus felett, aki valahogy még ki tudja piszkálni a gólba tartó kísérletet, azonban a kapufának csapódik és ápolni kell, de szerencsére nincs komolyabb baj.
60′
A csere jót tett a vendégeknek, ismét átvették az irányítást, a friss Geigertől indult most néhány ígéretesebb támadás, azonban a játék jobbára a két tizenhatos közötti területen zajlik, nagy helyzetet egyik fél sem tud kidolgozni.
52′
Klausz László rögtön változtat a félidő elején, Coroian jön le a pályáról, a helyén pedig Geiger Norbert folytatja.
50′
Egy teljesen másik ZTE jött ki a második félidőre, sokkal agresszívabban futballoznak a hazaiak, egy jobboldali akció után helyzetbe is kerülnek, Szántai azonban némi szerencsével lábbal hárítani tud.
46′
Folytatódik az összecsapás, a ZTE kezdte a második félidőt, csere egyik oldalon sem történt a szünetben.

SZÜNET.

45+1′
Nem születik gól az első félidőben, 45 perc játék után 0-0 a mérkőzés állása.
45+1′
Bár sok oka nem volt rá, egy percet mégis hosszabbít a játékvezető az első félidő végén. Összességében elmondható az első játékrészről, hogy a ZTE átadja a területeket a vendégeknek és inkább az ellentámadásokban bízik, a Szeged-Grosics pedig türelmes passzjátékkal próbálja feltörni a hazai reteszt.
40′
Egy szegedi szögletet fejelnek ki a hazaiak, majd elindulnának egy kontrával, Tóthnak kell taktikai szabálytalanságot elkövetnie, hogy megakadályozza a kibontakozó akciót, sárga lap a jutalma.
37′
Egy zalaegerszegi szöglet után szabadítanak fel a vendégek, igyekszik a Szeged-Grosics higgadtan kihozni a labdát a saját térfeléről, biztos passzokkal általában ez sikerül is, a ZTE nem nagyon tudja feltörni az NB II legjobb védelmét.
31′
Az utóbbi percekben feljebb lépett a Zalaegerszeg, próbálják átvenni a játék irányítását, de a vendég tizenhatos magasságában mindig sikerül megakadályoznia a Szeged-Grosicsnak a komolyabb helyzetek kialakítását.
26′
A viszonylag komolyabb szegedi lehetőségek után most kicsit mindkét csapat igyekszik stabilizálni játékát, ebből adódóan a középpályán zajlik többnyire a játék.
21′
Egy szegedi támadást hatástalanít Szappanos, majd hosszan előreíveli a labdát, résen kell lennie a szegedi védelemnek, de Mészáros a helyén, felszabadít fejjel a vendég kapu elől.
17′
Határozottabban futballozik a Szeged-Grosics, a mérkőzés első periódusában ráerőlteti akaratát a hazai alakulatra Klausz László csapata, a ZTE csupán egy-két kontrában bízhat egyelőre.
13′
Csak a szerencse menti meg ezúttal a ZTE-t a bekapott góltól, Mészáros áll oda egy szabadrúgás mögé, nagyjából 20 méterre a hazai kaputól, eltekeri a sorfal fölött, csupán néhány centiméterrel száll el a felsőléc felett a labda, Szappanos tehetetlen lett volna ha ez a lövés kaput talál.
9′
Óriási helyzet! Coroian emel a hazai kapu elé egy szabadrúgást, amit Germán fejel vissza, Zádori érkezik a visszatett labdára, kapásból a rövid alsót célozza meg, Szappanos nagy bravúrral tolja ki a gólba tartó lövést.
5′
Megvan a hazaiak első lehetősége is, gy hosszan felívelt labdát Mészáros Márk fejel ki a szegedi kapu elől, ám pont az érkező Bobál Gergely elé, aki célba is veszi a vendég kaput, de Szántai hárítani tud.
3′
Az első lehetőség a vendégek előtt adódik, Király indítja Zabarit, aki az alapvonalról teszi középre a labdát, a hazaiak kapusa középre öklözi ki a játékszert, ott azonban nem érkezik szegedi játékos, így felszabadít a Zalaegerszeg.
3′
Az első percekben jobbára a középpályán zajlik a játék, a ZTE próbál valamelyest támadóbban fellépni, míg a vendégek kicsit hátrébb húzzák fel a védelmi vonalakat.
1′
Elkezdődött a találkozó a Szeged 2011 kezdte az összecsapást, a vendég Szeged kék mezben, fekete nadrágban és kék sportszárban játszik, a hazaiak fehér mezben, kék nadrágban és fehér sportszárban lépnek pályára.

16.45 Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Szeged 2011-Grosics Akadémia zalagerszegi vendégjátéka a Merkantil Bank Liga 24. fordulójából.

A mérkőzés 17 órakor kezdődik Abdulhadi Alasmar Al-Ruatlie játékvezető sípszavára.

A mérkőzés elé

Mérkőzés felvezető cikkünket az alábbi linken találják meg.

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig 7 hozzászólás érkezett.

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 54.159.73.215 IP címről szól hozzá.

 • 7. Robi hozzászólt ekkor: 2017. március 12., vasárnap, 21:39
  Válaszolok

  Négy mérkőzés veretlenűl és kapott gól nélkül csak gratulálni lehet ! Hajrá 2011 !

 • 6. Hajrá Szeged! hozzászólt ekkor: 2017. március 12., vasárnap, 20:07
  Válaszolok

  Ez, ma rendben volt: GRATULÁLOK!
  A jövő héten kell leszakítani a Mmóvárt, és akkor -a várható eredmények tükrében- maradna a 6. hely, de biztosabbá válna.
  HAJRÁ SZEGED!

 • 5. freemano hozzászólt ekkor: 2017. március 12., vasárnap, 20:00
  Válaszolok

  gondolom eszrevette…. ez nem valami baratsagos koszonom lett…

 • 4. Dávid Szaniszla hozzászólt ekkor: 2017. március 12., vasárnap, 18:51
  Válaszolok

  apoltezredes! Ha nem vette volna észre kijavítottam a melléütést. Köszönöm!

 • 3. apoltezredes hozzászólt ekkor: 2017. március 12., vasárnap, 13:03
  Válaszolok

  SWZEGED
  uj nevük lett?
  :)

 • 2. Dávid Szaniszla hozzászólt ekkor: 2017. március 12., vasárnap, 12:53
  Válaszolok

  Javítás: HAJRÁ SZEGED 2011-GROSICS!

 • 1. Dávid Szaniszla hozzászólt ekkor: 2017. március 12., vasárnap, 12:50
  Válaszolok

  Jó eredményt, hogy folytatódjék az előre haladás! HAJRÁ SWZEGED 2011-GROSICS!

Ugrás az oldal tetejére