Savanyú halászlé

orbanviktor_halaszcsarda

Magyarország miniszterelnöke szegedi halászlevet és haltálat fogyasztott a Fehértói Halászcsárdában. Ahelyett, hogy büszkélkednének vele, megmagyarázhatatlan elhatárolódósdi vette kezdetét.

Torkukon akadt a szegedi balliberálisoknak Orbán Viktor szegedi látogatása. De hogy fokozzuk a gasztroenterológiai mélységeket, még inkább úgy tűnik, Magyarország miniszterelnökének feltűnése Csongrád megye székhelyén megülte az érintett, harciasan felpaprikázott – halpaprikázott? – ellenzéki közösség gyomrát. Olyannyira, hogy 70 milliárdos fejlesztési-támogatási csomag ide vagy oda, több mint egy héttel január 30-át követően sem szűnik az „orbánozás” „Botka László városában”. (Igen, kedves olvasóim, ha hiszik, ha nem, az MSZP jelenlegi miniszterelnök-jelölt-jelöltjének kapcsán megjelent a közösségi média „gyurcsánymentesbalösszeborulós” részében ez a szófordulat, aminek kapcsán az ember zavartan süti le a szemét – még ha Klebelsberg Kuno, Szent-Györgyi Albert, József Attila, Juhász Gyula, Móra Ferenc vagy éppen Baka István, netán Bor Zsolt városaként emlegetnék a csongrádi megyeszékhelyet, de hogy a jelenlegi polgármester nevével aposztrofálják, aki még portréfestményt is csak félig-meddig csináltatott magának a városházán? Na ne!)

No, de vissza Orbán Viktorhoz és a fürgén ficánkoló folyamiakhoz, nyilvánosságot kapott, hogy a kormányfő a szegedi vizit során a Fehértói Halászcsárdában költötte el vegyes halászléből és sült halakból álló ebédjét. Ennek kapcsán a nevezett „műintézmény” tulajdonosa és értékesítési vezetője még talán hevesebb magyarázkodásba és védekezésbe kezdett, mint amikor úgy kilenc éve több mint félszáz vendégük ütötte itt ki magát ama bizonyos fekete Szalmonellás Torkos Csütörtökön. A teljesen érthetetlen kommunikációs kommandóakcióhoz – amit a Blogstar.hu éles nyelvű publicistája is kiszúrt – partneri felületet találtak Botka László kedvenc lapjában a Délmagyarban, ahol körülbelül olyan hangulatú dolgozat jelent meg Magyarország regnáló, harmadik ciklusát taposó, kétszer is kétharmados többséggel megválasztott miniszterelnökének ebédjéről, mintha a texasi láncfűrészes sorozatgyilkos éhét csillapította volna némi hamuban sült pogácsával az étterem. (Most tényleg afelé tendál a helyi mainstream, mintha Szeged valamiféle önálló és független városállami lenne Magyarországon belül? Annak ellenére, hogy itt is majd 45 ezren szavaztak legutóbb a balliberális-botkai-betelepítős álláspont ellen, és annak ellenére, hogy Orbán Viktor január 30-án többször is világossá tette: a polgári-nemzeti-keresztény kétharmad a háromharmadot képviseli, szolgálja, azaz az ellenzéki vezetésű városok lakosainak érdekeit is?) Lehet tapsolni, sírni vagy nevetni, kinek hogy tetszik.

Ahogy ehhez a skizofrén sztorihoz dukál, amúgy Bayer Zsolt-osan szólva: itt mindenkinek elment az esze? A halászcsárda ahelyett, hogy büszke lenne rá, vendégül látta az aktuális magyar miniszterelnököt, a mai Európa egyik meghatározó politikusát (igen, tegyék ki a falra azt is bátran és örömmel, ha és amennyiben ott járt kormányfőként mondjuk Antall József, Horn Gyula vagy Medgyessy Péter), nemhogy azzal fokozná a marketingértéket, hogy említést tesz róla, milyen hazai és nemzetközi hírességek, ismert emberek fogyasztották a korábbi évtizedek során jó étvággyal halászlevüket, valami olyasféle Porlódon is „kettes alá” üzenettel rukkol elő, hogy „aszondja”: „ártatlan dologról van szó” (mármint Orbán Viktor ebédjével). Meg hogy „kár ebbe a politikát belevenni”. Bizony-bizony, kár, tehetjük hozzá, jaj, de piszkos is tud lenni az a politika – kár, hogy akkor nem merül fel ez a szempont, nem akkor válik kényszeressé ez az elhatárolódósdi, amikor Botka László törzsszavazóinak, Boros Gyula nyugdíjasklubjainak terítenek meg Venesz-díjat érdemlően a hagyományos Tisza-parti hal- és népünnepélyen.

Kedves olvasóim, úgy látszik, ilyen ma ez a mi szegedi halászlevünk. Cseppet piros, cseppet paprikás. És nemcsak vegyes, hanem zavaros és savanyú is. De legalább a miénk. Tényleg ilyennek szeretjük, tényleg ilyennek szeretnénk?

96 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  96. mert csak
  2017. február 16., csütörtök, 09:19
  Válaszolok

  92. “kamu”-si….

  ….”Tovabbra sem ertem,hogy miert is kellene a varosnak ezekert a milliardokert halalkodni”

  Nem is kell! Botka Laci és Orbán Viktor csak tette a dolgát: együttműködött, javaslatot tett, aláírt, tájékoztatott!

  Csak néhány “igazi” jobboldali értékrendet képviselő (szegedi) “prominens” és cikk író akart mindenáron (a tették a dolgukat mellé) kicsikarni egy “földig hajlós” (esetleg kézcsókos) polgármesteri köszönömöt (a Város érdekében), persze csak a jó modor miatt, eme gyengécske demokráciánkban, hogy aztán azonnal kijelenthessék, az egészhez ugyan semmi közöd, de amiért nem azt tetted, amit mi akartunk, ezért “bunkó” vagy.

  Az persze fel sem merül, az “értékrendet” képviselőknél, hogy ilyenkor a másik (tárgyaló) felet is minősítik (igaz, honnan is tudhatná némelyikük)!

 • '>
  95. okosabbnálam
  2017. február 16., csütörtök, 09:13
  Válaszolok

  94.ostoros
  Vérfagyasztó dolgok kerülnek itt napvilágra! Ha még az is kiderül, hogy a Dörmögő Dömötört sem olvasod, bele fogok borzongani, az már biztos!

 • '>
  94. ostoros
  2017. február 16., csütörtök, 08:01
  Válaszolok

  Nem csodálkozom a helyi napilap hozzáállásán. A városházán szerkesztik ha nagy ritkán végiglapozom, akkor minden oldaláról fröcsög a kormány ellenes propaganda, legyen szó bármilyen témáról is.

 • '>
  93. okosabbnálam
  2017. február 16., csütörtök, 06:35
  Válaszolok

  90. Ferinczy
  Ez szerinted érdekel bárkit is? Arról miért nem számolsz be, hogy könnyű volt-e ma a székelésed, vagy nehéz? Ugyanakkora érdeklődést keltene.

 • '>
  92. Botka kamu
  2017. február 15., szerda, 23:45
  Válaszolok

  91. Tovabbra sem ertem,hogy miert is kellene a varosnak ezekert a milliardokert halalkodni,Botkanak?

 • '>
  91. MoinMichi
  2017. február 15., szerda, 20:35
  Válaszolok

  Tovabbra sem ertem,hogy miert is kellene a varosnak ezekert a milliardokert halalkodni, legalabbis a kormanynak. Ez a penz az Europai Unio altal meghatarozott korbe tartozo fejlesztesek kivitelezese celjabol kerult megallapitasra Magyarorszag reszere. Ez nem a magyar adofizetok, foleg nem a kormany penze. Ehhez kepest a regnalo hatalom es Orban Viktor amolyan Road Show kereteben jarja az orszagot es eljatsza a gazdag nagybacsi szerepet. Ez a nagysagrendu osszeg ugy gondolom, hogy megilletti Mo. harmadik legnagyobb varosat,foleg,hogy olyan projekteket probalnak megvalositani,amelyek tobbsege az infrastrukturat javitjak,amiben meg ma is jelentos lemaradasai vannak Szegednek es kornyekenek.
  Azt hiszem,hogy ez a latogatas a helyi Fidesznek lehetett kellemetlenebb, mert tovabbra sem kepesek konstruktiv ellenzekkent mukodni Szegeden. Igazabol azt jatszak el Szegeden,mint amit az orszagos politikaban ad elo a balliberalis oldal.

 • '>
  90. Ferinczy
  2017. február 14., kedd, 21:18
  Válaszolok

  Síelni voltam, ezért csak most olvastam el ezt a remek írást. Gratulálok a szerzőnek, és még sok ilyet szeretnék olvasni tőle. A helyi napilapot nem minősítem, hanem lemondtam és nem is olvasom online sem.

 • '>
  89. már csak....
  2017. február 13., hétfő, 15:06
  Válaszolok

  Botka távozása szükséges Szeged fejlődéséhez.
  Rövidesen ez is meg történik!

 • '>
  88. ági
  2017. február 13., hétfő, 15:00
  Válaszolok

  Tibor! Az Ön hozzászólása kíváncsivá tett és meghallgattam a Kossuth Rádión Dávid Szaniszla életút interjúját. A 87 éves hölgy nagyon szuggesztív és odaadó, jó őt hallgatni. Az, hogy valaki 87 évesen névvel vállalja a véleményét számomra nem meglepő. Az Ön helyében egy csokor virágot biztosan vinnék neki a két nagy puszival együtt:-), de az 50-60-70 évvel fiatalabbak véleményére és javaslataira akkor is sokkal jobban figyelnék! csak ági

 • '>
  87. mert csak
  2017. február 13., hétfő, 14:30
  Válaszolok

  78. Dávid Szaniszla hozzászólt ekkor: 2017. február 11., szombat, 18:04
  “Mi a jobb oldalon lévők nagyon örülünk annak, hogy minket is megnézett Orbán Viktor…. Most már legalább tudom, hogy mi is ide tarrtozunk Magyarországhoz.” (?)

  …Akik meg régebben is tudtak róla, folyamatosan “reklamálták” is, hogy Szeged is Magyarországhoz tartozik! A “reklamálás” sikerre vezetett: “minket is megnézett Orbán Viktor”!, sőt intelligens városnak nevezte Szegedet és alkalmasnak tartja arra, hogy együttműködjön az itt élő emberekkel! Igaz, a FIDESZ-részlegnél változtatni, javítani, sepregetni akar!

  Ami meg azt illeti, kár úgy “leszűkíteni” a Szegediek gondolkodásáról alkotott véleményt, hogy “Botkás-nyüszítők” és jobboldali “hitvallásúak”, mert (valószínű) ez vezetett Orbán Viktor észrevételéhez is: a FIDESZ-részlegnél változtatni, javítani, sepregetni kell!

  Nógrádi Tibort idézve: “További szép napot!” (mert csak)

 • '>
  86. Más vélemény
  2017. február 13., hétfő, 13:31
  Válaszolok

  Szerintem meg más írogat helyette meg nem is tisztelem annyira a hülyeségnek is van határa

 • '>
  85. Nógrádi Tibor
  2017. február 13., hétfő, 11:52
  Válaszolok

  Kedves Ági!
  Dávid Szaniszla mindig a saját nevén ír-azon kevesek közé tartozik,akik névvel vállalják véleményüket.
  Én nagyon tisztelem Őt.

  További szép napot !

 • '>
  84. okosabbnálam
  2017. február 13., hétfő, 09:40
  Válaszolok

  82.nagy lajos
  Ha volna tisztessége és méltósága, akkor nem rontaná ezt azzal le, hogy ide irkál szervilis baromságokat!

 • '>
  83. ági
  2017. február 13., hétfő, 09:14
  Válaszolok

  nagy lajos- Dávid Szaniszla itt csupán egy nickname. Milyen emberi méltósága van? A hozzászólásnak tartalma és stílusa alapján írta valaki, hogy “bizniszkeresztény”, illetve írtam: kommunista! Ettől még lehet mögötte tisztességes életpálya, nyilván te személyesen is ismered őt… vagy ismersz ilyen nevű embert, akiről azt gondolod…
  Hogy értsd: nagy lajos néven írsz, és valaki a véleményedet lekommunistázza, vagy bizniszkereszténynek nevezi, nem Nagy Lajos történelmi jelentőségét, életpályáját (legalább is ami nekem eszembe jut erről a névről) méltatja így… de ha N.L. bútorasztalos a nicknév gazdája, akkor sem az asztalos szakmai kvalitásait, életpályáját méltatom azzal, hogy OSTOBA, hanem a hozzászólásod tartalmát. Érthető? Csók, ági

 • '>
  82. nagy lajos
  2017. február 13., hétfő, 08:07
  Válaszolok

  79. és 80.
  Fogadatlan prókátorként írom. Aki Dávid Szaniszlát ‘bizniszkereszténynek’, ill. kommunistának titulálja, annak fogalma sincs arról, KI (és milyen életpályát tisztességgel és méltósággal magáénak tudó Ember) Dávid Szaniszla.
  Zsigerből gyűlölködni, persze, könnyű; de mások emberi méltóságát közönséges stílusban két lábbal tiporni – visszataszító és gyáva dolog, senkinek sincs ehhez joga.

 • '>
  81. Megfigyelő
  2017. február 12., vasárnap, 21:54
  Válaszolok

  Nagyon kell ez a Botka (Gyurcsány …) Orbán Viktornak!
  Meg az ilyen primitív uszítók is, akik még az ebédját is cikizik! Komolyan mondom!
  Mert képzeljék el, hogy mit érezne a Real Madrid, ha az ellenfél a meccsre nem jelenne meg és így kapná meg a 3 pontot!