Sport

Kosárlabda: győzelemmel rajtolt a Szedeák a hazai tornán + FOTÓK

Kosárlabda: győzelemmel rajtolt a Szedeák a hazai tornán + FOTÓK

2017. január 27., péntek
Kosárlabda: győzelemmel rajtolt a Szedeák a hazai tornán + FOTÓK
eybl_szedeak-honved007kf

A Honvéd elleni sikerrel mutatkozott be a szegedi közönség előtt az EYBL-ben a Naturtex-SZTE-Szedeák csapata.

A European Youth Basketball League nemzetközi torna szegedi fordulójában először lépett pályára a Szedeák: a torna szabályai szerint vendégjátékosok is pályára léphetnek a csapatokban, így a Szedeák keretében is több ilyen játékos is játszott. Hamar magához ragadta a kezdeményezést a szegedi együttes, amely mindössze nyolc pontot engedélyezett az első negyedben fővárosi ellenfelének - igaz, a negyed utolsó majd három percében nem szerzett pontot a Tisza-parti együttes, de ezt egy 15-0-s futás előzte meg. A második játékrész hajrája ismét a Honvédé volt, amely ekkor felkapaszkodott tíz pontra, de Mickic pontjaival ekkor sikerült megállítania a rohamokat, így a nagyszünetre 14 pontos előnyt épített ki magának a Szedeák. A harmadik negyedben is tízre fel tudott kapaszkodni a Honvéd - enneél közelebb azonban nem engedte ellenfelét a Szedeák, amely a a negyedet egy 8-0-s rohanással zárta, így sikerült szinte megdupláznia az előnyét. Az utolsó negyed nem hozott meglepetést, közel húszpontos előnyét még meg is tudta toldani a Szedeák, amely így győzelemmel mutatkozott be hazai pályán a sorozat ezen szakaszában, így a csapat mérlege 2-3-ra módosult. Legközelebb a szegediek szombaton 15.30-kor a Gortat BS Cracovia ellen lépnek pályára az újszegedi sportcsarnokban.

EYBL, Szeged, 1. forduló

Budapesti Honvéd SE - Szedeák 55-78 (8-22, 18-18, 12-17, 17-21)

Honvéd:

Zala 3, Józsa-Tete 10, Rozs 7/3, Szentirmai 16, Varga B. 4. Csere: Mészáros B. -, Jonatán 3, Sebők 6, Sipos 4, Baranyi 2.

Szedeák:

Varga Á. 21, Szatmári 9, Kereszty 14/3, Cservák 4, Banda 2. Csere: Milovic 6, Polányi 5/3, Mickic 11, Bjelic -, Szabó A. -, Gardi -, Pinnyey 6.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.