Egyetem

Külföldi hallgatói elégedettségi díjat nyert az SZTE

Külföldi hallgatói elégedettségi díjat nyert az SZTE

2016. október 4., kedd
Külföldi hallgatói elégedettségi díjat nyert az SZTE
SZS20140401_szte_rektori_hivatal_003

Elégedettek a külföldi hallgatók a Szegedi Tudományegyetemmel. Ezt támasztja alá, hogy az intézmény 2016-ban „Very good International Student Satisfaction” díjat nyert. A kitüntető címet az SZTE-n tanuló külföldi hallgatók értékelése alapján osztották ki.

2016-ban a külföldi hallgatók elégedettségi díját világszerte mintegy 16 ezer hallgatói véleménye alapján osztotta ki a StudyPortal. A világ egyik vezető, felsőoktatási intézményeket bemutató platformján 67 ország több mint 2400 egyetemét értékelhetik a diákok. Az értékelésre a

STeXX platformot

használhatják, ahol pozitív és negatív tapasztalataikat egyaránt megoszthatják a különböző felsőoktatási intézményekről. Az SZTE-t értékelő külföldi hallgatók véleménye alapján az intézmény 10-ből 8+ értékelést kapott, az eredménnyel „Very good International Student Satisfaction” díjat nyert. Az SZTE-re vonatkozó 200 vélemény az itt folyó oktató és tudományos munkán kívül, a nemzetközi közösségi életre, az egyetemi szolgáltatásokra és Szegedre is vonatkoznak, elsöprő többségben pozitívan. „Ez volt életem legjobb élménye, az egyetem tökéletes, hasonlóan az egyetemi szolgáltatások és a külföldi hallgatókat segítő ESN szervezet is”- olvashatók a szegedi egyetemről írt vélemények. „Az egyetemen magas színvonalú oktatás zajlik, számos gyakorlati órát biztosítanak. Az egyetem és a város is csalogató, nem beszélve a könyvtárról, mely a világ 50 legszebb egyetemi könyvtára között szerepel”- írja egy hallgató. „Tökéletes hely: olcsón kapható komfortos szállás, olcsó a tömegközlekedés és a megélhetés is ”- olvasható egy másik vélemény. Egy újabb értékelés alapján: „Az ország és a város is igazán elbűvölő. Remek lehetőség a külföldi tanulmányokhoz és hogy új személyekkel ismerkedjen meg az ember.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.