A kétarcú Tisza az Angertea új videójának főszereplője

angertea_tisza_2016

Új klippel rukkolt elő a szentesi Angertea, a márciusi Snakes In Blossom lemez második hivatalos videójának középpontjában a magyar Mississippi, a Tisza áll, de a hatperces kisfilmben feltűnik Kárász Zénó és Hajdú Balázs is.

Szerdán debütált a szentesi experimental-grunge-metal Angertea legújabb videója a Blank Tv-n, a Tisza címre keresztelt, több mint hat perces tétel három részletből épül fel: az első filmecskében Kárász Zénó – a klip minden szereplőjéhez hasonlóan szentesi – színész játssza a főszerepet egy jobb sorsra érdemes kárász társaságában. A hal történetét egy, a Tisza vizében lubickoló bikinis lányokra koncentráló snitt szakítja meg, majd Hajdú Balázs humorista ízléses halfogyasztási szokásaival ismerkedhetünk meg.

„Be akartuk mutatni, hogy a Tiszának, melyről a dal is címét kapta, mennyi arca van, szép és csúf egyaránt, ezt próbáltuk több oldalról megközelíteni” – mondta el hírportálunknak Mihály Gergely, az Angertea énekes-gitárosa. „Kárász Zénóval egy szegedi koncerten ismerkedtünk meg, ugyanis kiderült, hogy hatalmas Angertea-rajongó, és az óta is tartjuk a kapcsolatot, így esett rá a választás az őrült karakter megszemélyesítőjének keresésekor. Hajdú Balázs a másik pólus, aki a jót jeleníti meg, egy bolondos, vicces figura, ő régi barátunk még a középiskolából” – mesélt a castingról Mihály Gergely.

A klip témája illeszkedik a dalhoz: az Alföld folyóját megörökítő szám alapriffje olyan monumentalitással bír, és olyan hangulatot idéz, mintha egy hatalmas víztömeg sodorná az embert, innen jött a tétel témája. „A szöveg is azt járja körbe, hogy a Tiszának szép és csúf arca is van, szentesiként inspirálnak a helyi dolgok, itt a folyó, sokat járok ki a vízhez, mivel eléggé el tud varázsolni a Tisza szépsége” – tudtuk meg Mihály Gergelytől.

A Tisza a második videó a csapat ötödik nagylemezéhez, a Snakes in Blossom-hoz, amely a finn Inverse Records kiadónál jelent meg márciusban. A kiadó tevékenysége következtében Japántól Dél-Amerikán keresztül Ausztráliáig írtak a lemezről és ráadásul nagyon pozitívak a visszajelzések, a rádiókban is rotációban mennek az Angertea-dalok.

„Nyilván ettől nem lettünk sztárzenekar, itthon nem lettünk ismertebbek. Szeretnénk külföldön koncertezni, itthon egyre inkább ugyanazokat a köröket járjuk, és szeretnénk továbblépni, tavasszal a környező országokat célozzuk meg, illetve az Egyesült Államokba való kiutazás a nagy célunk” – fejtette ki Mihály Gergely. A zenekar tavasszal szépen körbeturnézta az országot, és most ősszel kicsit pihen a banda. Az egyetlen ez évre meghirdetett koncert október 22-én lesz a Hódstock Fesztiválon olyan bandák társaságában, mint az Ördög, és az Omega Diatribe.

0 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.