Egyetem

Hat ország csapataival mérték össze gépeiket a szegedi pneumobilosok

Hat ország csapataival mérték össze gépeiket a szegedi pneumobilosok

2016. május 10., kedd
Hat ország csapataival mérték össze gépeiket a szegedi pneumobilosok
pneumobil_szte2016

Színes nemzetközi mezőnyben három csapattal is képviseltette magát a Szegedi Tudományegyetem a IX. Nemzetközi Aventics Pneumobil Versenyen.

A megmérettetésen hat ország (Csehország, Észtország, Lengyelország, Lettország, Magyarország, Románia) összesen 47 együttese vett részt. A járgányok üzemanyag gyanánt 200 bar sűrített levegőt használhattak egy tízliteres palackban. Az SZTE Mérnöki Karról Airrari Szeged, a Pepp-Air Team Szeged és a Pepp-Air Senior csapata szállt harcba a győzelemért. Előbbi kettő az aktív hallgatók kategóriájának távolsági futamán a 12. és 14. helyet szerezte meg 5 kilométer körüli teljesítménnyel, a gyorsasági számban ugyanakkor az Airrari a 7., a Pepp-Air Team pedig már a 4. helyezést érte el. A leghangosabb, gyorsulási versenyszámban az Airrari a 4., a Pepp-Air Team a dobogós 3. helyet teljesítette. A senior csapatok különversenyében a szegediek a gyorsaságin a 3., a gyorsulásin a 2. helyen végeztek. Összességében elmondható, hogy a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara sok év óta stabilan tagja a verseny élmezőnyének. Emellett idén a "Legjobb projektmanagement" különdíjjal jutalmazták az Airrari-t és a "Legötletesebb konstrukció" díjjal a Pepp-Air Team Szeged-et. Ilyen erős nemzetközi versenyben ezek az eredmények jól mutatják a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar szellemi potenciálját.

Az Airrari Szeged tagjai:

Kóczi Dávid, Benedek Dávid Dániel, Horváth Gábor, Kéri Tamás.

Felkészítő tanáruk:

Péter Szabó István.

A Pepp-Air Team Szeged tagjai:

Dobos Péter Levente, Csamangó Dávid, Módra László.

A Pepp-Air Senior tagjai:

Bene Sándor, Ádám László, Gyurta Ákos, Márton János.

Utóbbi két csapatot támogatta:

Tóth István Tibor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.