A Mars téri kereskedők volt egyesületének elnöke szerint Botka László uszít

mars_ter_sajttaj01_gsBíró Sándor, a Mars téri kereskedők volt egyesületének elnöke szerint Botka László MSZP-s polgármester az egykori pavilonosok ellen uszít, amikor azt állítja, a város minden pert megnyert a piac ügyében. A pénteki közgyűlés szünetében tartott sajtótájékoztatóján tette fel a kérdést: érvénytelen vállalkozási szerződésen alapul-e az uniós forrásból megvalósult Mars téri piacrekonstrukció építési szerződése?

Élő közvetítésünkben a közgyűlésről arról olvashatnak 11 óra 16 percnél, hogy Tóth Péter jobbikos képviselő ismertette tíz pontos interpellációját, közte a Mars téri piac ügyét. Sürgető feladatként említette azon kereskedők kártalanítását, akiknek pavilonjait 2009-ben, rekonstrukció jelige alatt dózeroltatott le a város, kereskedelemből élő családokat tökre téve ezzel. Botka László MSZP-s polgármester azt mondta, az önkormányzat nem fizet ki jogalap nélkül 164 millió forintot a négy “kereskedőnek nevezett személynek”, mert a város minden pert megnyert az ügyben.

A pénteki közgyűlés szünetében Bíró Sándor, a Mars téri kereskedők volt egyesületének elnöke tartott sajtótájékoztatót a városháza folyosóján. Azt mondta, Botka nem mond igazat, amikor azt állítja, a város minden pert megnyert a Mars tér-ügyben, igazát a megnyert birtokper-dokumentumokkal is alá tudja támasztani. Bíró szerint a polgármester minden ilyen megnyilvánulása hangulatkeltés, uszítás a kereskedők ellen. Emlékeztetett, 100 pavilont bontottak el 2009-ben a Mars térről, a kereskedők szerint 375 millió forintos kárt okozva ezzel, akikkel egyébként a 2002-es szegedi önkormányzati választásokat megelőzően egy bizonyos összegű fajlagos négyzetméter árban már megegyezett a város. Úgy folytatta, a Mars tér rekonstrukciójához – mely egyébként Botka választási kampányának ígérete volt – a tervtanulmányt készítő NOS Kft. 120 ezer forint fajlagos négyzetméterárat határozott meg, az összeget a kereskedők elfogadták, belementek a beruházásba.

mars_ter_sajttaj02_gs

Bíró Sándor úgy véli, a Mars tér ügyével foglalkozó tanácsnok 2002-es azonnali felmentése nem véletlen, a város hirtelenjében – a kereskedőket kihagyva – a 120 ezer forintos fajlagos négyzetméter ár helyett 200 ezer forint fajlagos négyzetméter árra emelte meg a kereskedők által fizetendő összeget. Az ingatlanszakértő szerint becsapták a pavilonosokat.

Mint arról korábban portálunkon is beszámoltunk, a Szegedi Városkép és Piac Kft.-t legfelsőbb bírósági ítélet kötelezi arra, hogy minden szerződés, amely a Mars téri beruházás része volt, nyilvánosságot kell kapjon. Az adatkérést 2008-ban indították el a szegedi piac kereskedői, de a hiányos szolgáltatás miatt az önkormányzati cég hat éve, 2010 óta végrehajtás alatt áll, ennek ellenére felvette a rekonstrukcióhoz szükséges uniós pénzt. A szegedi piac most ennek megszüntetését kéri a bíróságtól, mert állítják, ők minden adatot kiadtak. Bíró Sándor állítja, a közbeszerzési törvény szerint a kft. szerződéskötésre nem jogosult, ennek kapcsán szerinte adott a kérdés: az uniós pályázathoz szükséges építési szerződés érvénytelen vállalkozási szerződésen alapul-e?

13 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  13. ó kos
  2016. május 27., péntek, 22:17
  Válaszolok

  okosabb, 12-böl 4. Kevés.
  1 jogos kérdés (taps), 3 személyeskedés.
  Kínos.

 • '>
  12. NP
  2016. május 27., péntek, 21:09
  Válaszolok

  vagyok
  Nagyjából ugyanez hangzott el a trafikmutyi alkalmával is…..
  Akkor sem követte népfölkelés….

 • '>
  11. okosabbnálam
  2016. május 27., péntek, 20:37
  Válaszolok

  10. vagyok
  Végül is milyen igazad van, amíg másnak van felesége, minek nősüljek, nem igaz?
  Felmondták a szerződésed? Felhívtak, hogy vidd a holmid a más telkéről? Nem vetted komolyan?

 • '>
  10. vagyok
  2016. május 27., péntek, 20:30
  Válaszolok

  Akkor is ezt mondanád, ha a Te építményed, üzleted lett volna más földjén, amelyben kereskedelmi tevékenységet végeztél 40 éve, és ebből tartottad volna el a családodat? Talán ellenszegültél volna-e a szívlapátnak (vagy nem?), amely másnapra földig rombolta a tulajdonodat?
  Minden nézőpont és intelligencia kérdése. Sokan tarthatnának maguknak tükröt, és ez alól én sem vonnám ki magam, ha másokat bírálnék! Ezt ajánlom mindenkinek!

 • '>
  9. okosabbnálam
  2016. május 27., péntek, 19:30
  Válaszolok

  6. Belvàrosi
  Ez a gumibotozás nekem tetszik! Rajtad kezdeném, hátha megjönne az eszed!

 • '>
  8. okosabbnálam
  2016. május 27., péntek, 19:25
  Válaszolok

  7. Belvàrosi
  Itt vagy újra Tágánusz barát! Ne beszélj sokat, vazelinezz, jönnek a migráncsok!
  A sok ingyenélő, aki a közös tulajdonból mentegetett magának át, jelképes összegekért. Hogy nem szégyenlik magukat ezzel a Bíró nevűvel az élen! Ha az én telkem lett volna, szívlapáttal kérem fel, hogy távozzék, vagy viszik. Mit képzelnek ezek, lopnák a más tulajdonát?!

 • '>
  7. Belvàrosi
  2016. május 27., péntek, 18:31
  Válaszolok

  Erőből lenyomták a kereskedőket 2009-ben. Örüljenek hogy nem lövetett közéjük Botka a Zélittyel. Mózest és Botkát nem érdekli a szegediek sorsa,korrekt tárgyalás,megegyezés helyett erőszak. Szerencse hogy nem 2009 van,a rendőrség már gumibotozná a Cserepes sori kereskedőket Rác Attila kéresére.

 • '>
  6. NP
  2016. május 27., péntek, 16:26
  Válaszolok

  Egyre szánalmasabb ez az ügy.
  Elhiszem, hogy a Város nem mindenben és nem mindenkor járt el fer módon, de ha van erről bírósági ítélet akkor ne csak beszéljenek róla mint Columbo feleségéről, hanem másolják be legalább a címét, számát stb.

 • '>
  5. nane
  2016. május 27., péntek, 16:15
  Válaszolok

  No persze. Vissza kéne bontani a Marsot abba az ócska, gagyi, balkáni állapotba, amilyenben volt. Egyszer a büdös életben nem kaptam nyugtát ezektől a szatócsoktól.

 • '>
  4. Nemmondle
  2016. május 27., péntek, 14:51
  Válaszolok

  A szegények piacosa hány milliót kapna a követelt 160 millióból?

 • '>
  3. új messiás
  2016. május 27., péntek, 14:46
  Válaszolok

  Jézus is kiebrudalta volna a kufárokat a MARX térről. Botka nem csak Viktor cselekedeteit másolja.

 • '>
  2. okosabbnálam
  2016. május 27., péntek, 14:11
  Válaszolok

  Volt egyesületnek legfeljebb volt elnöke lehet, nem?

 • '>
  1. Lusta
  2016. május 27., péntek, 13:45
  Válaszolok

  Tóth mostanában annyit csinál hogy minden botrányos ügy mellé odakéredzkedik. Amíg a sajtó ott van bólogat a fejével majd elmegy haza. Mit tett a város épülése érdekében? Hány pozitív dolgot bír felmutatni?