Megmentették a fán ragadt szegedi macskát (FRISSÍTVE) + FOTÓK, VIDEÓ

macska_a_fan14_gs

Csütörtök délután a katasztrófavédelem által felkért ipari alpinista lehozta a Klúg Péter-iskola udvarának egyik fáján ragadt fekete macskát.

A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság portálunkhoz eljuttatott helyesbítésében közölte, hivatalos bejelentés korábban nem érkezett hozzájuk az esetről, azonban az állatvédőkkel együttműködve az állat mentését szükségesnek találták.

Helyszínen tartózkodó kollégánk közlése szerint a macskát végül az alpinista biztonságban lehozta a földre. Az állat épen, egészségesen, némileg kimerülten érezhette meg újból a talajt a lába alatt, majd egyből el is szaladt a helyszínről.

Napközben számos megkeresés érkezett szerkesztőségünkhöz az ország több pontjáról, sokan aggódtak a cicáért. Sőt, egy lehetséges gazdajelölt is jelentkezett, aki jelenleg külföldön tartózkodik. Elmondta, a közelmúltban eltűnt Szegeden a fekete macskája, így elképzelhető, hogy a mai történések kapcsán nyomra bukkant a kedvenc keresésében.

Korábban írtuk:

Kétségbe ejtő helyzetbe került egy macska a szegedi Klúg Péter-iskola udvarán – a fekete bundájú házi kedvenc felmászott egy fára, lejönni viszont egyelőre még nem tudott.

Kollégánk a helyszínen megtudta, az állat már négy napja ücsörög az egyik magasan lévő ágon, mostanra pedig hangos nyávogással jelzi, hogy nem érzi ott jól magát.

“Négy nappal ezelőtt kaptunk egy bejelentést az esetről, azóta viszont nem érkezett újabb hívás az igazgatósághoz. Természetesen a tűzoltók rendszeresen mentenek állatokat, hiszen az esküjük az életmentésre vonatkozik, ebbe pedig ugyanúgy beletartoznak az állatok is. A szakmai tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy ilyen helyzetekben jobb nem bolygatni a macskákat, mert két forgatókönyv fordulhat elő, amikor elindulnak a kollégáink felfelé: a macska ijedtében vagy feljebb mászik, vagy leugrik. Ezért érdemes hagyni, hogy magától lejöjjön, amit meg is fog tenni, hogyha nyugalom van körülötte” – fogalmazott portálunk érdeklődésére Molnár Krisztina, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Boldog véget ért a fán ragadt macska kálváriája – a tűzoltók ma délután lehozták a bajba került házi kedvencet a földre! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=618656

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 17.

4 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  4. Eliza
  2016. március 21., hétfő, 00:13
  Válaszolok

  Állatvédő vagyok. A fa tetejére menekült cica nem tud lejönni annál az egyszerű oknál fogva,hogy a cicáknak kampós a körme, ezért felfelé könnyen tud menni, lefelé viszont csak hátramenetben jönne, ha merne. Nem mert, nem a semmiért sírt ott 4 napon át étlen-szomjan, mert akkor legalább éjjel lejött volna, de nem tudott, és csak szégyennel olvastam a lenti hsz-okat. Köszönet illeti a megmentőket, egy, az emberi irgalomnak kiszolgáltatott kis életet mentettek meg.

 • '>
  3. Mindenhova
  2016. március 19., szombat, 04:22
  Válaszolok

  Meg kellett menteni?! Istenem mekkora retardáltak vagytok ti! Akkor amelyik macskát egy kutya felkerget mondjuk egy fára, akkor az ott pusztul el? Hol élnek ilyen kretén emberek? Ja! Szegeden 🙂

 • '>
  2. MZX
  2016. március 17., csütörtök, 22:39
  Válaszolok

  @vadász Az neked se ártana az ánuszodba te idióta

 • '>
  1. vadász
  2016. március 17., csütörtök, 21:24
  Válaszolok

  egy sörétessel gyorsabban ment volna