Táblagépről biztosítják a jelnyelvi tolmácsolást a hallássérülteknek mindhárom szegedi kormányablakban + FOTÓK

2017. április 25., kedd · Egy hozzászólás

siketek_tablet_jeltolmacs05_gs

Nem okoz többé gondot a szegedi kormányablakokban a hallássérültekkel történő kommunikáció. Három helyen érhető el egy-egy, a siketek és a nagyothallók ügyintézését segítő jeltolmács szolgáltatással felszerelt tablet. Több diák az új szolgáltatást már ma igénybe vette. Tovább »

Tőkés László Szegeden: Védjük meg szülőföldünket, jogainkat és szabadságunkat!

2017. március 15., szerda · Egy hozzászólás

marcius15_szeged_muzeum15_gs

1848/49 élő öröksége arra indít bennünket, hogy ne hátráljunk meg! Arra, hogy ne hagyjuk el szülőhazánkat, ne adjuk fel jussunkat, és ne idegen betolakodóknak adjuk át hűlt helyünket, hanem megőrizzük és megvédjük szülőföldünket, jogainkat és szabadságunkat – jelentette ki Tőkés László volt református püspök, Európai Parlamenti képviselő a Csongrád Megyei Önkormányzat és a kormányhivatal közös március 15-i ünnepségén a Móra-parkban. Tovább »

Márton Anitát és a Biacsi ikreket köszöntötték a Klúg-iskolában + FOTÓK

2016. október 12., szerda · 11 hozzászólás

marton_anita_es_biacsi_ikrek_klug_iskola017kfA riói olimpián bronzérmes Márton Anitát, valamint a paralimpián 2. és egy 5. helyet elérő Biacsi ikreket köszöntötték a Klúg-iskolában szerdán. Az iskola által szervezett találkozó célja az volt, hogy a gyerekek valódi példaképekkel ismerkedhessenek meg.
Tovább »

Szépségkirálynővel és polgárőr kísérettel ment a Mikulás a Klúg-iskolába + FOTÓK

2015. december 4., péntek · Hozzászólok

klug_mikulas05_gs

Verssel és énekkel köszöntötték a Mikulást és krampuszait a Klúg Péter-iskolában, a hallássérült gyerekeknek a alsóvárosi polgárőrök vittek ajándékcsomagot, köztük Szabadi Diána, a 2014. Magyarországi Siketek Szépe verseny első helyezettje. Tovább »

Hallássérült gyerekeknek segítettek a polgárőrök

2015. május 9., szombat · Hozzászólok

siket_gyerekek_morahalom

A fák és madarak napján a szegedi Klúg Péter Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola hallássérült diákjai különleges lehetőséget kaptak: az újonnan épült mórahalmi Mini Hungary Parkba várták őket. Tovább »

Hallássérült szegedi fiatalok a parlamentben + FOTÓK

2014. február 5., szerda · 7 hozzászólás

parlament01_gsA Klúg Péter iskola diákjai is bekukkantottak a parlament tavaszi ülésszakának nyitónapjára. A kormányhivatal meghívására a fővárosba látogató gyerekek a Csodák Palotájában is jártak Weisz Fannival. Tovább »

Kerékpáros kirándulás Vajda Attilával és Fürdök Gáborral

2010. október 15., péntek · 2 hozzászólás

A Csongrád Megyei Önkormányzat által fenntartott Klúg Péter Általános Iskola, a „Kerékpárral az iskoláig” című pályázattal a biciklizés előnyeire és az egészséges életmódra tanítja diákjait. Az intézmény ezért Vajda Attilával és Fürdök Gáborral közösen, kerékpáros kirándulást szervezett a diákoknak a tiszaszigeti Mélyponthoz. A túra célja az volt, hogy a gyerekek olyan helyen kiránduljanak, melyet autóval nem lehet megközelíteni, ezzel is közelebb hozva őket a természetjárás örömeihez.
Tovább »

A klímaváltozás veszélyeiről már gyermekkorban beszélni kell

2010. október 7., csütörtök · Hozzászólok

A Csongrád Megyei Önkormányzat által fenntartott Klúg Péter Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Szakiskola, Diákotthon és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben a „Kerékpárral az iskoláig” című pályázat részeként filmvetítést rendeztek az intézmény diákjainak, dolgozóinak és a meghívott vendégeknek.
Tovább »