Sport

Kosárlabda: a harmadik helyért játszhat Székesfehérváron a Szedeák

Kosárlabda: a harmadik helyért játszhat Székesfehérváron a Szedeák

2015. szeptember 24., csütörtök
Kosárlabda: a harmadik helyért játszhat Székesfehérváron a Szedeák
szedeak_sopron09_gs

A szezon előtti utolsó felkészülési tornáján a szlovák Kassa ellen lépett pályára a Naturtex-SZTE-Szedeák Székesfehérváron: az elődöntőt elvesztette a szegedi együttes, így pénteken a harmadik helyért játszhat az Alba Fehérvár által rendezett tornán.

Három sérülttel, és még az amerikai

Chip Armelin

nélkül állt fel a Kassa elleni mérkőzésen a Naturtex-SZTE-Szedeák. Nehezen indult a meccs a Szedeák számára, azonban végül

Kiss Zsolt

triplája indította be a Szedeák játékát, az első negyed végén beszórt egy újabb hármast a kapitány, aminek köszönhetően előnnyel zárhatta az első negyedet a szegedi együttes. A második 10 percben sem ültek a szegediek dobásai, majd ismét Kiss Zsolt hármasa lendített a szegedieken, a félidő vége előtt pedig

Révész

kettese arra volt elég, hogy tartsa a hárompontos fórt

Nikola Lazic

együttese. A harmadik negyedben aztán egyre jobban kijött a fáradtság a Szedeákon, a Kassának pedig minden összejött, kintről is igen pontosak voltak a szlovákok, így fokozatosan elléptek a szegediektől. A 12 pontos hátrányt ugyan hétre le tudta faragni egy újabb Kiss-triplával a Szeged, de a végén már nem tudott ennél közelebb lépni a Naturtex, amely végül 11 ponttal kapott ki a Kassától. Így pénteken, 16:15-től az Alba Fehérvár-Kecskemét mérkőzés vesztesével játszhatja majd idei utolsó felkészülési mérkőzését a Naturtex-SZTE-Szedeák.

TLI Fehérvár Kupa, Székesfehérvár, 1. elődöntő

Naturtex-SZTE-Szedeák - KB Kosice 67 - 78 (18-15, 14-14, 16-28, 19-21)

Székesfehérvár, Vodafone sportcentrum. Vezette: Gorka, Makovszky, Minár. Szedeák: Moravcsik 3, Molnár 5/3, Juhos 6, Ciric 12, Brkic 19. Csere: Kiss Zs. 18/18, Révész 4, Meleg -.

Vezetőedző:

Nikola Lazic. Nikola Lazic:

"Szeretnék gratulálni a Kassának, mert főleg a második félidőben sokkal jobban játszottak. Sok gondunk volt a felkészülés alatt, ma is csak egy irányítónk volt. A második félidőben a Kassa agresszívabb volt, és megérdemelten nyert. Nem voltunk türelmetlenek, de nem jól használtuk ki a lehetőségeinket. Nehéz lesz megismételni a tavalyi szereplésünket a bajnokságban."

Kikapott a Kassától a székesfehérvári tornán a Naturtex-SZTE-Szedeák, a gárda pénteken az Albacomp-Kecskemét meccs vesztesével játszik.http://szegedma.hu/?p=573906

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 24.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.