Sport

Labdarúgás: győzelemmel zárt, de nem jutott tovább Csongrád megye

Labdarúgás: győzelemmel zárt, de nem jutott tovább Csongrád megye

2014. december 7., vasárnap
Labdarúgás: győzelemmel zárt, de nem jutott tovább Csongrád megye
magyarorszag_irorszag23_gs

A Megyei Válogatottak Közép- és Délkelet-Magyarországi Regionális Tornáját a negyedik helyen zárta a Major László által vezetett Csongrád megyei válogatott, a mieink négy meccs alatt egy győzelmet arattak, egyszer remiztek, és két vereséget szenvedtek, így nem jutottak be a jövő heti döntőbe.

Búcsú győzelemmel

Az már korábban eldőlt, hogy a zárómérkőzésen sem Csongrád, sem pedig Békés megye nem juthat tovább. Sőt, mivel a házigazda Pest megye legyőzte Bács-Kiskunt, így már az is biztos volt, hogy Pest megye nyeri a selejtezőcsoportot, így a csongrádiak Békés elleni mérkőzése már csak presztízs csata maradt. Az utolsó mérkőzésre is nem éppen futballidőben került sor, majd hat perc elteltével az algyői Takács Roland szerezte meg a vezetést a csongrádi csapatnak, amire egy percen belül válaszolt a békési együttes Sztojka találatával. Érződött a fáradtság is kissé mindkét gárdán, hiszen a megterhelő őszi szezon után került sor a tornára, majd a sok párharccal tarkított második 25 perc hajrájában jogos büntetőhöz jutott Csongrád megye, amelyet Szabó értékesített. A meccs hátralévő periódusában már nem változott az eredmény, így Csongrád megye győzelemmel búcsúzott a tornától, amelyen a negyedik helyen végzett, a jövő héten sorra kerülő döntőbe pedig Pest megye jutott be a csoportból. A torna után egyéni elismeréseket is kiosztottak a szervezők, a legjobb játékos címet a Csongrád megyei Kökény Tamás, a Hódmezővásárhelyi FC játékosa érdemelte ki.

Csongrád megye-Békés megye 2-1 (1-1)

Csongrád:

Vasas - Balogh, Marton, Mészáros (Mike 26'), Tóth, Heredea, Takács, Varga, Bertók, Szabó, Baji.

Vezetőedző:

Major László.

Békés:

Patka - Urbán, Kasik, Farkas, Filyó, Szikora, Furár, Veres, Sztojka, Tasi, Cseke (Papp 31').

Vezetőedző:

Turcsek Zoltán.

Gól:

Takács (6'), Szabó (41', büntetőből) ill. Sztojka (7') Major László:

"Nem volt olyan jó csapatunk, mint az előző kiírásban, de tisztességgel helyt álltunk ezen a tornán. A Pest megyei csapat komolyan készült erre a tornára, mint rendező, egy nappal hamarabb itt voltak, kiválasztókat rendeztek korábban. Azt hiszem, hogy az a csapat nyert, amelyik a legtöbbet tett érte, de minden játékosomnak megköszönöm, aki eljött. Több sérülés is sújtott bennünket a tornán, még egyszer köszönöm azoknak, akik itt voltak."

A selejtező végeredménye

1. Pest megye 10 pont 2. Békés megye 5 pont (6-4) 3. Bács-Kiskun megye 5 pont (3-2) 4. Csongrád megye 4 pont 5. Jász-Nagykun-Szolnok megye 2 pont

Eldőlt a legfontosabb kérdés

Az utolsó szalmaszálba kapaszkodhatott bele vasárnap délelőtt Csongrád megye válogatottja a továbbjutást illetően a Bács-Kiskun megye elleni mérkőzésen. Mivel Pest megye a nap nyitómérkőzésén 1-0-ra meg tudta verni a jászságiakat, csak akkor maradt volna esélye a továbblépésre Major László együttesének, ha nyerni tud a Bács megyeiek ellen. Az első félidő nem hozott gólt a vasárnap délelőtti mérkőzésen, a csongrádiak kihagyták gólszerzési lehetőségeiket, a második félidőben pedig három perc alatt eldöntötte a találkozó sorsát a szomszéd megye együttese. Kohány Gábor rövid időn belül kétszer is mattolta Gábor Viktort, innen pedig nem tudott felállni a csongrádi együttes, amely ezzel a vereséggel kiszállt a továbbjutásért folytatott harcból. Még egy találkozója maradt Kökényéknek, a torna zárómérkőzésén Békés megyével játszanak majd 16:10-től. A döntőbe jutásra a házigazda Pest mellett Bács-Kiskunnak van a legnagyobb esélye: valószínűleg kettejük délutáni csatáján dől el a továbbjutó kiléte, bár még Békés megye is befuthat, amennyiben mindkét meccsét megnyeri.

Csongrád megye-Bács-Kiskun megye: 0-2 (0-0)

Csongrád

: Gábor - Balogh, Kökény (Tóth 50'), Marton, Mészáros, Heredea, Mike, Sebők (Hegedűs 44'), Varga, Bertók (Szabó 44'), Drágity (Baji 31').

Vezetőedző:

Major László.

Bács-Kiskun:

Varga - Sztehlik, Kovács, Csengő, Dóka, Ábel, Kohány B., Palásti, Kohány G. (Káli 44'), Szöllősi (Kiss 33').

Vezetőedző:

Vanó Sándor.

Gól:

Kohány G. (28', 33')

Sárga lap:

Mészáros (30')

Pillanatokra a győzelemtől

Második mérkőzését Jász-Nagykun-Szolnok megye ellen játszotta a Csongrád megyei válogatott, amely nagyon hamar, már a második percben hátrányba került, miután

Határ Attila

egy remek egyéni megmozdulást követően vezetést szerzett a jászságiaknak. Támadólag lépett fel a folytatásban a csongrádi együttes, és a 16. percben

Bertók

egy remek akció után egyenlíteni tudott. Közvetlenül a második félidő kezdete után Mészáros a vezetést is megszerezte a csongrádi csapatnak, és ez úgy tűnt, elég is lehet a győzelemhez. Már le is telt a rendes játékidő, sőt, a jelzett hosszabbítás is, amikor

Vasas

megmozdulását szintén szabálytalannak ítélte meg a játékvezető, és mivel mindez a tizenhatoson belül történt, büntetőt lőhetett Jász-Nagykun-Szolnok megye.

Gácsi

az 53. percben végezte el a büntetőt, azonban nem hibázott, ezzel pedig kicsúszott Martonék kezéből a győzelem. Ezzel Csongrád megye az utolsó helyről várhatja a vasárnapi folytatást, azonban az eredmények kedvező alakulása esetén még továbbjuthat, igaz, ehhez mindkét meccsét meg kell nyernie Bács-Kiskun és Békés megye csapata ellen, miközben Pest megye nem szerezhet, csak maximum két pontot vasárnap.

Csongrád megye-Jász-Nagykun-Szolnok megye 2-2 (2-1)

Csongrád:

Vasas - Balogh, Kökény, Marton, Mészáros, Heredea (Szabó 50'), Mike, Takács (Varga 45'), Bertók (Sebők 47'), Drágity (Hegedűs - a szünetben), Baji (Tóth 47').

Vezetőedző:

Major László.

Jász-Nagykun-Szolnok

: Ulviczki - Csábi, Gácsi, Gusztafik, Nagy, Bozsó, Németh, Oberna (Szentmiklósi 31'), Angyal, Határ, Pataki (Sipos 28').

Vezetőedző:

Papp Lajos.

Gól:

Bertók (16'), Mészáros (26') ill. Határ (2'), Gácsi (50+3', büntetőből)

Sárga lap:

Bertók (13'), Vasas (51') ill. Határ (11'), Ulviczki (16') Major László:

"Nagyon sajnálom ezt a mérkőzést, a fiúk jól küzdöttek, és csak az utolsó utáni pillanatban kapott tizenegyes miatt nem sikerült nyernünk."

A csoport többi mérkőzésén:

Békés megye-Pest megye: 0-0 ; Bács-Kiskun megye-Békés megye: 1-1.

A csoport állása az első nap után:

1. Pest megye 4 pont 2. Jász-Nagykun-Szolnok megye 2 pont (2-2) 3. Békés megye 2 pont (1-1) 4. Bács-Kiskun megye 2 pont (1-1) 5. Csongrád megye 1 pont

Vereség a házigazdától

A nyitómérkőzésen a házigazda Pest megye ellen lépett pályára a Csongrád megyei együttes, és sajnos pont nélkül zárta az első mérkőzést. A 25 perces félidőkből álló mérkőzés kiegyenlített játékot hozott, azonban a játékrész hajrájában

Valkai

megszerezte a vezetést a hazaiaknak egy fejest követően. Bő 10 perc után kényszerű cserét kellett végrehajtania

Major Lászlónak

, ugyanis

Szilágyi Norbert

megsérült, akire valószínűleg a továbbiakban nem is számíthat majd a tréner. A fordulás után is nagy küzdelem folyt a pályán, és a mieinknek egyre többet kellett kockáztatnia, ahogy közeledett a mérkőzés vége, azonban az egyenlítés nem jött össze, ellenben a lazább védekezés után könnyebben juthattak el a kapuig a pestiek, és

Zalaegerszegi

ezt ki is használta, így nehéz helyzetbe került a csongrádi együttes.

Mészáros

gyönyörű gólja hozta vissza a reményeket, ballal kapásból lőtte ki a felső sarkot az UTC játékosa, azonban nem sikerült visszajönnie kétgólos hátrányból Major László együttesének, így vereséggel kezdte a tornát. Csongrád megye együttesére még egy mérkőzés vár a szombati napon, 17:10-től Jász-Nagykun-Szolnok megye legjobbjai ellen. A délelőtti másik mérkőzésen: Jász-Nagykun-Szolnok megye - Bács-Kiskun megye 0-0

Megyei Válogatottak Közép- és Délkelet-Magyarországi Regionális Tornája (2-es csoport)

Pest megye - Csongrád megye 2-1 (2-0)

Pest:

Kertész - Ország, Király, Valkai, Cservenka, Kóbor (Kónya 44'), Csizmadia, Less K., Less T. (Petruska 25'), Pap (Varga D. 33'), Zalaegerszegi (Németh 40').

Vezetőedző:

Csank János.

Csongrád:

Gábor - Balogh, Kökény, Marton, Mészáros, Mike, Sebők, Szilágyi (Tóth 16'), Varga, Drágity, Szabó (Hegedűs 41').

Vezetőedző:

Major László.

Gól:

Valkai (19'), Zalaegerszegi (39') ill. Mészáros (40')

Sárga lap:

Marton (34'), Mike (48') Major László értékelése

(videó forrása: MLSZ Pest megyei igazgatóság)

A torna elé

Még az utolsó pillanatokban is változtatnia kellett

Major Lászlónak

, a válogatott edzőjének, hiszen az FK csatára,

Mihalkó Dávid,

valamint a tápéi középpályás,

Pócs Tamás

sem tudta vállalni végül a tornán való szereplést. Helyükre Major László az algyői

Hegedűs Tibort

, valamint az Ásotthalom gólfelelősét,

Baji Renátót

hívta be a keretbe, így az alábbi keret harcolhatja ki a döntőbe jutást Cegléden, amely az első napon a házigazda Pest megye elleni nyitómeccs mellett Jász-Nagykun-Szolnok megye legjobbjai ellen lép pályára a 2x25 perces mérkőzéseken. A torna alakulásáról a nap folyamán többször beszámolunk, cikkünk a mérkőzések után frissül!

A Csongrád megyei válogatott kerete

Kapusok:

Gábor Viktor (Hódmezővásárhelyi FC), Vasas Gábor (FK 1899 Szeged). Védők: Balogh Ádám (Ujszegedi TC), Heredea Máté (FK 1899 Szeged), Kökény Tamás (Hódmezővásárhelyi FC), Marton Bence (Hódmezővásárhelyi FC), Mészáros Zoltán (Ujszegedi TC), Tóth József (Hódmezővásárhelyi FC).

Középpályások:

Mike Gábor (Tápé ESK), Hegedűs Tibor (Algyő SK), Sebők László (Algyő SK), Szilágyi Norbert (Hódmezővásárhelyi FC), Takács Roland (Algyő SK), Varga Richárd (FK 1899 Szeged).

Támadók:

Bertók Gábor (Hódmezővásárhelyi FC), Drágity Dusán (Tiszasziget SE), Baji Renátó (Ásotthalom TE), Szabó Dávid (Hódmezővásárhelyi FC).

Edzők:

Major László, Szalai István.

Gyúró:

Jimmy.

A ceglédi torna menetrendje:

December 6., szombat:

11.00: Pest –

Csongrád

12.10: Jász-Nagykun-Szolnok – Bács-Kiskun 16.00: Békés – Pest 17.10:

Csongrád

– Jász-Nagykun-Szolnok 18.20: Bács-Kiskun – Békés

December 7., vasárnap:

10.00: Pest – Jász-Nagykun-Szolnok 11.10:

Csongrád

– Bács-Kiskun 12.20: Békés – Jász-Nagykun-Szolnok 15.00: Pest – Bács-Kiskun 16.10:

Csongrád

– Békés

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.