Sport

Labdarúgás: lélektanilag is fontos győzelmet aratott a HFC

Labdarúgás: lélektanilag is fontos győzelmet aratott a HFC

2014. március 16., vasárnap
Labdarúgás: lélektanilag is fontos győzelmet aratott a HFC

A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 18. fordulójában a Hódmezővásárhelyi FC játékával nem kápráztatta el ugyan a közönséget, de így is könnyedén aratott fölényes győzelmet az utolsó helyre visszaesett, egykoron szebb napokat is megélt Kisteleki TE ellen.

A vásárhelyieknél négy játékosát is nélkülözni kényszerült

Lóczi István

vezetőedző, hiszen az előző fordulóban, Csanádpalotán kiállított

Marton Bence

egy-,

Bernát Péter

pedig két bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott, míg

Rácz Dezső

begyűjtötte ötödik sárga lapját, a csapatkapitány,

Antal Krisztián

pedig sérülés miatt nem játszhatott. Nem volt a kezdőcsapatban

Hatvani József

sem, aki a héten több edzést kihagyott, így csak a cserék közé jelölte edzője. A HFC tehát a korábbiakhoz képest igen felforgatott összeállításban lépett pályára. A kistelekiek az esélytelenek nyugalmával, de elszántan készülődtek és jó humorérzékkel megjegyezték, hogy a tavaszi szezonban még pont nélküli két csapat küzdelméből akármi is lehet. Az első húsz perc jelentős hazai fölényt hozott, de a vendégek portásának ennek ellenére csak néhány gyenge lövést és fejest kellett hárítania, míg a kistelekiek alig-alig jutottak el a vásárhelyi kapu közelébe. Az első komoly helyzet a 18. percben alakult ki, amikor

Nagy András

jobb oldali beadását

Szalkai

kapus

Konc Adrián

elé ütötte, de a vásárhelyi támadó fölé lőtt. A 21. percben góllá ért a hazai fölény,

Varga Máté

szögletét

Varga Róbert

tovább fejelte és

Nagy András

10 méterről, félfordulattal lőtt a védők között a kapuba, 1-0. Alig negyedóra elteltével tovább nőtt a vásárhelyiek előnye, amikor egy kapu elé ívelésre Szalkai kapus kimozdult, ezt azonban

Gera László

nem vette észre és az üresen maradt kapuba fejelt, 2-0. Három perccel az első játékrész vége előtt tetszetős támadásból növelte előnyét a hazai együttes. Kökény indította Varga Mátét, akinek beadását

Konc Adrián

Varga Róbert elé tálalta és a rutinos középpályás 6 méterről lőtt a léc alá, 3-0. Óriási hazai helyzettel kezdődött a második félidő, Szabó Márk beadására Grósz Márk hatalmas lendülettel érkezett, de lábáról mellé szállt a labda, miközben az ezúttal középpályást játszó labdarúgó nekicsúszott a kapufának, de rövid ápolás után visszatért a pályára. Az 52. percben Kerepeczki beadását Varga Máté lőtte a kapufára. A folytatásban is a vásárhelyiek akarata érvényesült, de előre játékukban rengeteg hiba csúszott. Az 58. percben Varga Máté szerzett labdát a kisteleki térfél közepén, majd önzetlenül Konc Adrián elé játszott, aki ezúttal már nem hibázott, 4-0. A végeredményt a csereként beállt Hatvani József állította be, akinek 14 méteres lövésébe Szalkai kapus még beleért ugyan, de hárítani nem tudott, 5-0.

Hódmezővásárhelyi FC - Kisteleki TE 5-0 (3-0)

Hódmezővásárhely, 100 néző. Vezette: Szeles Á.

HFC:

Vasas - Szabó M. (Huszár L. 80.'), Kökény, Tóth J., Jesenszki - Kerepeczki - Nagy A. (Keller Z. 62.'), Varga R., Grósz M. (Huszka M. 78.') - Varga M. (Király D. 82.'), Konc A. (Hatvani J. 66.'). Vezetőedző: Lóczi István.

Kistelek:

Szalkai - Bárkányi B. (Papp D. 56.'), Bakonyi, Bosánszki M., Tóth Á. (Lajos T. 55.') - Koncz R., Kispál, Rácz G., Gera L. (Piacsek 38.'), Fődi B. - Farkas Á. (Getyinás 62.'). Vezetőedző: Czeigersmidt Roland.

Gólszerzők:

Nagy András (21.'), Gera László (35.' öngól), Varga Róbert (42.'), Konc Adrián (58.'), Hatvani József (88.'). Lóczi István:

"A látottak alapján szerintem az eredmény reális, remélem, hogy ezzel elindulunk felfelé. Lélektanilag nagyon kellett egy ilyen arányú győzelem a csapatnak."

Czeigersmidt Roland:

"Nem mi voltunk az esélyesek, ráadásul az első félidőben olyan egyéni hibákat követtünk el, amelyek megpecsételték a sorsunkat. Ezzel együtt úgy gondolom, hogy ekkora különbség, mint amelyet az eredmény mutat, nem volt a két csapat között."

Ifjúságiak:

Hódmezővásárhelyi FC - Kisteleki TE 12-1 (5-0)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.