Sport

Labdarúgás: téli bajnokságot szervez a megyei igazgatóság

Labdarúgás: téli bajnokságot szervez a megyei igazgatóság

2014. január 5., vasárnap
Labdarúgás: téli bajnokságot szervez a megyei igazgatóság
csongrad_asotthalom_18_mj

A megyei labdarúgócsapatok ezekben a napokban még pihenőjüket töltik, de a háttérben a vezetők már a felkészülési találkozókat szervezik. Ehhez kíván jelentős segítséget nyújtani az MLSZ Csongrád Megyei Igazgatósága, hiszen honlapján az év utolsó napján megjelent a 2014. évi téli bajnokság versenykiírása.

Az igazgatóság a téli bajnokság kiírásával egy rendkívül kedvező lehetőséget kíván biztosítani a megyei labdarúgócsapatoknak annak érdekében, hogy a téli körülményekhez képest jó pályákon, változatos ellenfelek ellen mérhessék fel tudásukat a felkészülési időszakban. A téli bajnokságra 2014. január 20-i határidővel 32 együttes nevezését fogadják el. A nevezés során először a megyei I., majd a megyei II. osztályú felnőtt nagypályás bajnokságban szereplő együttesek nevezését fogadja az igazgatóság, és ezt követően a nevezés időrendi sorrendjében a megyei III. osztályban szereplőkkel töltik fel 32-re a csapatok létszámát. A téli bajnokságra a nevezési díj 12 000 Ft/csapat, amely magában foglalja a rendezési és játékvezetői díjakat egyaránt. A csoportmérkőzéseket körmérkőzéses rendszerben, a jelentkezők számától függően hármas vagy négyes csoportokban a megye műfüves pályáin rendezik. A játékidő négy csapat esetén 2x30, három csapat esetén 2x45 perc. A csoportmérkőzések helyszíne az algyői, a vásárhelyi, a makói, a sándorfalvi és a szegedi műfüves nagypálya, az ideje február 1. (szombat) és február 2. (vasárnap). A csoportmérkőzések első helyezettjei jutnak tovább a középdöntőkbe, amelyekre egy hét múlva (február 8-9-én) kerül sor Vásárhelyen és Szegeden, míg a helyosztókat február 15-16-án játsszák majd a vásárhelyi stadion műfüves pályáján. A megyei igazgatóság értékes díjakat ajánl fel a legjobb csapatoknak, hiszen az első helyezett egy komplett Adidas garnitúrát vehet majd át, de még a nyolcadik helyezett is tárgyjutalomban részesül. Mindezekről és az egyéb feltételekről a megyei igazgatóság (www.cslsz.hu) hivatalos honlapján részletesen olvashatnak az érdeklődők.

Nógrádi Tibor

megyei igazgató a SZEGEDma.hu-t arról tájékoztatta, már az első napon négy együttes adta le nevezését, az új sorozat iránt egyre növekvő érdeklődés mutatkozik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.