Sport

Futsal: visszalépett a Rákosmenti, pénteken kezd az UTC

Futsal: visszalépett a Rákosmenti, pénteken kezd az UTC

2014. január 13., hétfő
Futsal: visszalépett a Rákosmenti, pénteken kezd az UTC
utc_rfc_08_gs

Hétfő este a Rákosmenti FC otthonában kezdett volna Brinszky Adrián együttese, amely így pénteken, itthon játszik idén először, a Rubeola ellen.

A cikk megjelenését a GS-VILL 94 Kft. támogatta.

Rosszul kezdődött az esztendő a futsal NB I berkeiben, ugyanis az újonc Rákosmenti FC bejelenetette visszalépését az élvonal tavaszi küzdelmeitől. A fiatal együttesről már az ősz vége felé érkeztek pletykák, mondván, nem biztos, hogy befejezik a bajnokságot. Az együttes az utolsó előtti helyen állt 5 pontot szerezve, mindössze a Haladást tudták legyőzni és döntetlenre végeztek a Nagykátával és a Debrecennel. Az Ujszegedi TC nagy csatában, 3-2-re verte őket. Amint arra

a Futsal-Hungary.hu szakportál felhívja a figyelmet

, az idei évben úgy szól a versenykiírás, hogy amennyiben a visszalépő vagy kizárt együttes nem játssza le a bajnokság (nem pedig az alapszakasz) 50%-át, törölni kell az eredményeit. Amennyiben e mellett dönt a Versenybizottság, a Haladás örülhet a legjobban, hiszen egyedül ők kaptak ki a visszalépő alakulattól, így 3 pontot hoznának a riválisokon. A legrosszabbul a Rubeola járna, akiknek égetően kell a pont, és a meglévő 10-ből 6-t elveszítenének, hiszen ők már kétszer is nyertek a Kis-egénység ellen. A XVII. kerületi csapat 3 éve alakult. Első nekifutásra az NB II középmezőnyében végeztek. A második évben már felléphettek a dobogóra, a Vác és a Dunakeszi mögött, majd az elmúlt szezonban az NB II Keleti csoport bajnokaként jogot szereztek, hogy induljanak az első osztályban. A bajnokcsapatot

Schrancz Balázs

kiválása után is sikerült együtt tartani, de minőségi erősítések nélkül nem tudtak meghatározó csapattá lenni a pontvadászatban. A fejlemények tükrében az UTC Futsal Team hétfő este 20 órára kiírt idegenbeli bajnoki találkozója elmarad az RFC ellen, így Hegyesi Zsolték legközelebb pénteken 19 órától hazai pályán fognak először játszani az új esztendőben, az ellenfél a Rubeola FC Csömör egysége lesz, amely a 7. UTC mögött 6 ponttal lemaradva jelenleg a 10. helyen áll a pontvadászatban, 10 ponttal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.