Közélet

Továbbra is az SZTE a legjobb vidéki egyetem

Továbbra is az SZTE a legjobb vidéki egyetem

2013. november 27., szerda
Továbbra is az SZTE a legjobb vidéki egyetem
szte_egyetem_epulet01_gs

Őrzi dobogós helyét a Szegedi Tudományegyetem, amely a Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Corvinus mögött harmadikként végzett a HVG 2014-es felsőoktatási rangsorán. A szegedi universitas továbbra is a legjobb vidéki egyetemnek számít.

Továbbra is előkelő helyre sorolta a Szegedi Tudományegyetemet a HVG Diploma 2014 című kiadványában. Az

eduline.hu

által is közzétett rangsort a klasszikus tudományegyetemek: az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Semmelweis Egyetem, a Károli Gáspár Református Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint a Pannon Egyetem vezetik. Az intézményi rangsor összeállításakor figyelembe vették az elsőhelyes jelentkezők számát, a nappali tagozatos képzésekre felvettek pontátlagát, a nyelvvizsgával rendelkező felvettek számát, a középiskolai versenyeken helyezettek számát, a tudományos fokozattal rendelkező oktatók számát és arányát, valamint az egy - tudományos fokozattal rendelkező - oktatóra jutó hallgatók számát. A szegedi universitas az összesítés alapján a dobogó harmadik helyén végzett, az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Corvinus mögött. A vidéki egyetemek listájának élén így az SZTE végzett! Nem ez az egyetlen kimutatás, melyen előkelő helyen szerepel az SZTE, a nagy presztízsű brit QS-ranglistán

a legjobb hazai egyetemnek

választották meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.