Sport

Labdarúgás: tovább robog-e a Tisza Volán Algyőn?

Labdarúgás: tovább robog-e a Tisza Volán Algyőn?

2013. november 15., péntek
Labdarúgás: tovább robog-e a Tisza Volán Algyőn?
fk_algyo_mj-39

Az Algyő mindig, mindenkinek nehéz ellenfél. Tóth Ákos szárnyaló, az elmúlt négy fordulóban gólparádézó alakulatának is az lesz?

A jelenleg 10. helyen álló Algyő a 3. helyen táborozó Tisza Volánnal csap össze szombat kora délután. A hazaiak egész szezonban rossz passzban vannak egyelőre, utoljára négy körrel a mostani előtt tudtak diadalmaskodni, legutóbb pedig az FK 1899 Szeged verte őket 3-1-re. A csapatos folyamatosan sújtja a balszerencse, sok a sérült, különböző okok miatt kulcsemberek esnek ki rendre a bevethető keretből. Ezzel szemben -

amint azt már hét közben elemeztük

- A Tisza Volán ellenállhatatlan az utóbbi négy találkozóján, amelyeken

Faragó Bence

vezérletével ontják a gólokat a kék-feketék, szám szerint 37-et - igaz, nem éppen az élcsapatok ellen, az említett támadó pedig a 15-0-ra vert Nagymágocsnak - az MLSZ adatbankja szerint az elmúlt esztendőkben ekkora különbségű győzelem még nem született a megyeegyben - 5-öt lőtt, amivel a góllövőlista élére is ugrott. A kérdés adott: a megtépázott Algyő szárnyát szegheti-e a szárnyaló Volánnak?

Országos kettes, de...

ONLINE!

Az Algyő SK - Tisza Volán SC Szeged megyei I. osztályú labdarúgó-mérkőzést élőben közvetítjük szombaton 13 órától! Tartson velünk, szurkoljon nálunk kedvenceinek!

"Nem mondok újdonságot azzal, hogy ennek a csatának még akkor sem mi lennénk az esélyesei, ha jól szerepelnénk, és a legjobb összeállításunkban játszanánk. A két csapat között jelenleg mind anyagilag, mind játékosállományban, mind szereplést tekintve komoly különbség van, és a bajnoki címre törő Tisza Volán felé billen a mérleg nyelve. Ellenfelünk kisebb hullámvölgyben volt pár hete, azóta azonban nagyon elkapta a fonalat, 4 meccsen 37 gólt lőtt - egyértelmű országos kettes, szokták mondani az ilyen előjelek után. Természetesen, ahogyan máskor, ezúttal sem feltartott kézzel lépünk pályára, nem törődünk a papírformával, igyekszünk megnehezíteni az ellenfél dolgát, bármennyire is súlyos helyzetben vagyunk. Kisebb-nagyobb sérülések folyamatosan vannak, így egyelőre nem tudom milyen kerettel, milyen kezdőtizeneggyel állunk ki" - nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak gondterhelten Takács Zoltán. Az algyői mester hangsúlyozta, ebben a szezonban minden negatívum elérte csapatát, amelyeket korábban sikerült elkerülni. "Erőnkhöz és lehetőségeinkhez mérten állunk a hátralévő két meccsnek, azután télen majd rendezzük sorainkat. A helyünk egyértelműen a középmezőny elején van, s két győzelemmel feljebb lehet lépni ebben a sűrű mezőnyben, de ahhoz rendet kell tennünk a fejekben, az önbizalmunkat is vissza kell nyernünk" - mutatott rá az őszi idény végeztével előttük álló legfontosabb feladatra a szakember.

Hozni az utolsó két meccset! Az első állomás: Algyő

hfc_tisza_volan55_gs

"A Vásárhely és a Mórahalom elleni két vereségünk, valamint az UTC elleni döntetlen korántsem végzetes. Ha hozzuk az utolsó két meccsünket, akkor elmondhatjuk: 15 meccsből 12-szer nyertünk, egyszer döntetleneztünk – ez elég kell legyen. Persze az algyői kirándulás egyáltalán nem lesz sétagalopp szombaton, azután azzal az FK-val zárjuk az őszt, amelynek az eredményei igencsak tekintélyt parancsolóak idén" - emelte ki hétközi cikkünkben a Tisza Volán vezetőedzője.

Tóth Ákos

portálunkkal közölte, nehéz meccsre számít, s a felkészülést az is nehezíti, hogy egyelőre nem tudni, az algyői füves, vagy műfüves pálya ad-e otthont a találkozónak. "Természetesen szeretnénk folytatni jó sorozatunkat, az őszi etap végéig célunk a 12 győzelem elérése - persze, hogy ez mennyire lesz elég, a riválisoktól is függ, illetve sorsolásuktól. Ha mi tudjuk hozni a saját mérkőzéseinket, biztos vagyok benne, hogy közelebb tudunk kerülni hozzájuk, ideális esetben pedig egy vagy akár két csapatot is megelőzhetünk a tabellán" - tette hozzá a tréner. Mivel a Volán 3. a jelenlegi lajstromban, nem nehéz kitalálni, mire gondolhat a Volán mestere: mondjuk egy UTC-győzelemre Vásárhelyen ebben a körben, a 15. fordulóban pedig egy ásotthalmi HFC-vereség mellé egy mórahalmi UTC-botlásra, döntetlen formájában. Amennyiben e forgatókönyv érvényesülne, úgy a Tisza Volán a tabella élére állna, 12 győzelemmel előzve a Vásárhelyt, azonos győzelem mellett pedig jobb gólkülönbséggel előzve az UTC-t, hacsak a Kertész utcaiak feltételezett HFC elleni győzelmükkor nem aratnak mondjuk 22 gólos sikert... De, térjünk is gyorsan vissza a földre: bármiféle számolgatáshoz a Volánnak előbb meg kell nyernie mindkét meccsét. A szegedi egységnek eltiltottjai nincsenek - kiállítással még nem is sújtották a játékvezetők eddigi 13 bajnokija során a csapatot - sérült azonban akad: mint megtudtuk, kedden

Vida Gergely

az edzésen kapott egy rúgást a térdére, szerdán pedig az első számú kapusnak,

Dongó Dénesnek

fordult ki a bokája a tréningen, s egyelőre még nem tudni, hadra foghatóak lesznek-e szombaton.

Az Algyő SK kerete az elmúlt fordulóban:

Szűcs M. (kapus), Koza, Gyimesi, Gonda, Mohácsi, Laczkó J., Takács R., Sebők, Pataki, Orosházi, Farkas, Kiss B., Révész, Hadár.

A Tisza Volán várható kerete:

Szabó M., Garamvölgyi Cs. (kapusok), Kormányos, Szabó A., Grünvald, Dargó, Puskás, Kulacsik, Beretka, Szalma G., Faragó, Mucsi, Tóth A., Hacker, Buzási, Kazi, Szilágyi.

Így játszott a két csapat a legutóbbi (13.) fordulóban:

A megyei I. osztály 13. fordulójában: FK 1899 Szeged - Algyő SK 3-1 (1-0)

Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű, 200 néző. Vezette: Rácz Béla (Tóth Pál, Szabó Gábor).

FK 1899 Szeged:

Brunczvik - Heredea, Turján, Szecska, Degovics, Csuka (Dóra J. 61'), Forró (Fejes 90'), Imre (Dóra T. 82'), Péter-Szabó, Gyurkovics (Dedovics 74'), Varga M. (Németh A. 87').

Játékos-edző:

Dóra János.

Algyő:

Szűcs - Koza, Gyimesi, Gonda, Mohácsi, Laczkó, Takács R., Sebők, Pataki, Orosházi, Farkas Sz. (Kiss B. 81').

Vezetőedző:

Takács Zoltán.

Gólszerzők:

Varga M. (34'), Dóra J. (76', 79') ill. Orosházi D. (54').

Tisza Volán SC Szeged - Nagymágocs SE 15-0 (7-0)

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 100 néző. Vezette: Telek András (Nagy Gábor, Kalmár Máté)

Tisza Volán:

Dongó - Kormányos (Tóth A. 55'), Vida (Hacker 67'), Szabó A., Grünvald, Dargó, Puskás, Kulacsik (Buzási 46'), Beretka (Kazi 55'), Szalma (Mucsi 46'), Faragó.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Nagymágocs:

Kovács I. - Takács Á., Markovics N., Takács B., Fejes, Markovics I., Szepesi, Rácz M. (Tóth Cs. 67'), Harsányi, Vígh (Dovics Á. 85'), Kerekes.

Edző:

Dovics László.

Gól:

Kormányos (21' - tizenegyesből), Kulacsik (23', 34'), Faragó (31', 58', 71', 78', 83'), Dargó (36', 59'), Grünvald (40', 43'), Buzási (70'), Kazi (75'), Puskás (86').

Kiállítás:

Takács B. (20').

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.