Közélet

Advent Expressz Szegedről – Bécsbe

Advent Expressz Szegedről – Bécsbe

2013. október 28., hétfő
Advent Expressz Szegedről – Bécsbe
adv02

A MÁV Nosztalgia Kft. a nagy érdeklődésre való tekintettel idén második ízben is elindítja Advent Expressz Élményvonatát Szegedről, a Napfény Városából 2013. november 30-án.

A járatra

portálunk játékán

is nyerhet páros jegyet! Szegedről 2012-ben indult útnak először az Advent Expressz, hogy elgördítse vendégeit a bécsi adventi vásárra. Idén november 30-án, szombaton hajnalban szállhatnak fel a szegediek az Élményvonat fedélzetére, hogy a már jól megszokott, kellemes hangulatban tehessenek ismét egy csodás kirándulást a karácsonyi fényekben úszó császárvárosban. A „Wiener Adventzauber” (bécsi adventi varázslat) alkalmából a Rathausplatz fénylő mesevilággá változik és Bécs legszebb terei hangulatos karácsonyi vásárrá alakulnak át. A Maria-Theresien-Platz standjai karácsonyi ajándékokat, fenyődíszeket, édességeket és meleg italokat kínál. A schönbrunni kastély előtti kulturális és karácsonyi vásár a császári kulisszák világával fűszerezi az ünnepi hangulatot. A Schönbrunni palota és díszkert megtekintése télen is csodálatos szórakozást nyújt, ahová a vonat megérkezése után átkísérik a vendégeket. A kastély termei vezetéssel tekinthetők meg, a különböző tárlatvezetésekről és az árakról a www.schoenbrunn.at oldalon található részletes információ.

adv03

A minden kényelemmel felszerelt, hosszú utazásokra specializálódott rendkívül kényelmes, nagy lábterű, dönthető ülésekkel felszerelt vasúti kocsikban névre szóló helybiztosítást kapnak az utasok. A vonaton étkezőkocsi gondoskodik a kiszolgálásáról. A hangosításnak köszönhetően, az utazás teljes időtartama alatt a vonat valamennyi kocsijában működik az utas-tájékoztatás. A vonat fedélzetén ünnepi zenék és hangulat, Karácsonyi Kávéház, Mesekupé és Szépség a fedélzeten fülke várja a vendégeket. Az élményvonat Orfeum kocsijában Karácsonyi Táncház garantálja a zenés szórakozást utazás közben. A Szeged –Kistelek- Kiskunfélegyháza – Kecskemét- Nagykőrös – Cegléd – Budapest Kőbánya¬-Kispest – Kelenföld - Tatabánya- Győr - Hegyeshalom – Bécs útvonalon közlekedő Advent Expressz 4.45-kor indul Szegedről, felszállási lehetőséget biztosítva a fent említett állomásokon. Az Advent Expresszre szóló részvételi díj (Szegedről, Kistelekről, Kiskunfélegyházáról) felnőtt teljes áru - standard osztályon: 12.490 Ft/fő, gyermek - standard osztályon (4-14 éves korig): 10.990 Ft/fő, Pullman Club osztályon, 4 személyes asztalnál: 19.990 Ft/fő, Pullman Club osztályon, 2 személyes asztalnál: 21.990 Ft/fő. Az utazás gyermekeknek 4 éves korig külön ülőhely nélkül díjmentes. Az adventi szerelvény 10.54-re érkezik Bécs/Wien Westbahnhof pályaudvarra. Az Advent Expressz Bécsből 17.20-kor indul vissza, és 23.20-kor érkezik meg utasaival Szegedre. Az utazáshoz - felnőttek és gyermekek részére egyaránt - érvényes útlevél vagy személyazonosító okmány szükséges. Jegyek a MÁV Nosztalgia Kft. vidéki partnerhálózatánál elővételben válthatók. Szegeden az Adria Tours (Szeged, Kárász u. 9), Montana Tours (Szeged, Somogy Béla u. 20.), és a Car-Tour International (Szeged, Széchenyi tér 15.) irodáiban. A járatra

portálunk játékán

is nyerhet páros jegyet! Menetrend, jegyárak és további bővebb információ:

www.mavnosztalgia.hu

(X)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.