Blogstar: Születőben Bécsisztán

2017. szeptember 13., szerda · 2 hozzászólás

Amit nem sikerült elérnie Szulejmánnak, vagy Kara Musztafának, azt sikerült elérnie békés körülmények között a muzulmán világnak. Ahogy a Blogstar is írja, ha folytatódik a tendencia, pár évtizeden belül a keresztények jelentős kisebbségben lesznek az osztrák fővárosban. Tovább »

Nem találtak több madárinfluenzás megbetegedést a bécsi állatkertben

2017. április 4., kedd · Egy hozzászólás

Nem találtak más madárfajokon madárinfluenzás megbetegedést a bécsi állatkertben – jelentette be kedden a schönbrunni állatkert orvosa azt követően, hogy márciusban el kellett altatni az állatkert összes pelikánját, mert megfertőződtek a kórral. Tovább »

Közös biztonsági tervet dolgoznak ki a közép- és délkelet-európai országok az illegális bevándorlás kezelésére

2017. február 8., szerda · Hozzászólok

A balkáni útvonal ellenőrzése és az illegális embercsempészet megelőzése érdekében közös biztonsági tervet dolgoznak ki a közép- és délkelet-európai országok – jelentette be Hans Peter Doskozil osztrák védelmi és Wolfgang Sobotka belügyminiszter az érintett európai országok belügy- és védelmi minisztereinek szerdán Bécsben tartott találkozóját követően. Magyarországot a tanácskozáson Simicskó István honvédelmi miniszter és Kontrát Károly, a belügyminisztérium parlamenti államtitkára képviselte. Tovább »

Megnyílt a Sissiről szóló részleg a bécsi panoptikumban

2017. február 5., vasárnap · Hozzászólok

Vasárnaptól a nagyközönség előtt is megnyílt az Erzsébet osztrák császárnéról és magyar királynéról, Sissiről szóló részleg a bécsi Madame Tussauds panoptikumban, a különleges tárlat Sissi (Sisi) születésének 180. évfordulója alkalmából készült. Tovább »

Ha Advent, akkor Bécs! Ha Bécs, akkor Élményvonat! – Advent Expressz Szegedről Bécsbe

2016. október 13., csütörtök · Hozzászólok

advent_becs

A MÁV Nosztalgia Kft. idén már ötödik éve indítja el közvetlen adventi járatát a Napfény városából a Császárvárosba, Bécsbe! A MÁV Nosztalgia Élményvonata, a „Napfény Advent Expressz” 2016. november 26-án gördül ki a Szeged Nagyállomásról. Tovább »

Potápi: Márton Áron példakép az egész nemzet előtt

2016. október 8., szombat · Hozzászólok

Márton Áron minden elnyomásban hallatta a hangját és tartása erőt adott a magyarságnak, ezért példakép az egész nemzet előtt – nyilatkozta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára az MTI-nek abból az alkalomból, hogy a hét végén a tiroli Innsbruckban emlékeznek a püspökre. Tovább »

Avramopulosz: Brüsszel nem hagyja magára a migrációs útvonal által érintett országokat

2016. szeptember 24., szombat · Hozzászólok

Az Európai Bizottság nem hagyja magára a nyugat-balkáni migrációs útvonal által leginkább érintett országokat – jelentette ki szombaton Bécsben Dimitrisz Avramopulosz, migrációs ügyekért felelős uniós biztos. Tovább »

Orbán Viktor új védelmi vonalat tartalmazó vészforgatókönyvet javasol

2016. szeptember 24., szombat · Hozzászólok

BORISZOV, Bojko; RAMA, Edi; Orbán Viktor; MERKEL, Angela; Lázár János; KERN, Christian

Egy új európai védelmi vonal kijelölését tartalmazó vészforgatókönyv kidolgozását javasolta Orbán Viktor miniszterelnök a szombati bécsi migrációs csúcstalálkozón arra az esetre, ha bármilyen okból ellehetetlenülne az Európai Unió és Törökország közötti megállapodás. Tovább »

Indul Bécsbe a Napfény Advent Expressz – nyerjen rá jegyet a SZEGEDma.hu-val!

2015. november 9., hétfő · 2 hozzászólás

advent_becs

Idén negyedik alkalommal indítja el közvetlen adventi járatát a MÁV Nosztalgia Kft. a Napfény városából Bécsbe! A MÁV Nosztalgia Élményvonata, a “Napfény Advent Expressz” november 28-án gördül ki a szegedi vasútállomásról – a SZEGEDma.hu játéka révén egy szerencsés páros ingyen utazhat az exkluzív járaton.
Tovább »

Ha Advent, akkor Bécs! Ha Bécs, akkor Élményvonat! – Advent Expressz Szegedről Bécsbe

2015. október 22., csütörtök · Hozzászólok

advent_becs

A MÁV Zrt. leányvállalata, a MÁV Nosztalgia Kft. a nagy érdeklődésre való tekintettel, idén negyedik alkalommal indítja el közvetlen adventi járatát, a Napfény városából a Császárvárosba, Bécsbe! A MÁV Nosztalgia Élményvonata, a „Napfény Advent Expressz” 2015. november 28-án gördül ki a szegedi vasútállomásról. Tovább »

Finisébe ér a bécsi tartományi választási kampány

2015. október 8., csütörtök · Hozzászólok

Finisébe ér a tartományi választási kampány Bécsben, a pártok csütörtökön és pénteken tartják kampányzáró akcióikat, amelyekkel a bizonytalanokat és azokat igyekeznek megszólítani, akik nem terveznek elmenni szavazni. A szakértők szerint erre leginkább a választási párbaj két nagy résztvevőjének, a szociáldemokratáknak és a szélsőjobboldalnak lehet szüksége. Tovább »

Egyre több az innovatív kezdő vállalkozás Bécsben

2014. november 30., vasárnap · Hozzászólok

Az utóbbi években egyre nőtt az innovatív kezdő vállalkozások száma az osztrák fővárosban. A Bécsi Gazdasági Ügynökség (Wirtschaftsagentur Wien) és a Bécsi Gazdasági Kamara (Wirtschaftskammer Wien) által készített felmérés szerint 2013-ban 8403 vállalkozásból 638 startup volt, vagyis 7,6 százalék volt az innovatív mikrovállalkozások aránya, míg 2010-ben ez az arány még csupán 5,2 százalék volt. Tovább »

Hátország: bronzéremmel tértek haza a SZEAC fiataljai Bécsből

2014. augusztus 29., péntek · 2 hozzászólás

20140824_130659

Hetedik alkalommal rendezték meg a Franz Grasberger utánpótlás labdarúgó tornát Bécsben. Az eseményen 2012 és 2013 után idén is pályára lépett az L-IT SZEAC U11-es korosztálya. A szegediek szakmailag értékes tapasztalatokkal gazdagodtak és végül a harmadik helyen végeztek.
Tovább »

A SZEGEDma nyerteseivel robogott Bécsbe az élményvonat + FOTÓK

2013. december 3., kedd · 3 hozzászólás

advent_becs02Egyenesen a császárváros karácsonyi forgatagába szállította a SZEGEDma hírportál nyerteseit a Szegedről kifutott Advent Expressz. A vonat utasai kastélyt látogattak, megkóstolták az adventi vásár különlegességeit és remekül szórakoztak az Orfeum kocsi zenés mulatságán. Tovább »

Az első szegedi vonattúra Bécsbe + FOTÓK

2012. december 14., péntek · Egy hozzászólás

Először indult élményvonat Szegedről Bécsbe az adventi vásárba. Ennek köszönhetően belekóstolhattak a Tisza-partiak a császárváros forgatagába, ahol egész más mértékkel mérnek, mint idehaza, mégis tele a város magyar szóval, viszont az adventi vásárokat végignézve ráébredhetünk, miért is olyan értékes a mi Dóm téri vásárunk.
Tovább »

Őszi-téli kiállítások Bécsben

2011. december 1., csütörtök · Hozzászólok

Az őszi-téli hónapokban Bécsbe látogatókat – a karácsonyi bevásárlás mellett – idén is sok érdekes kiállítás várja az osztrák fővárosban. Bécs három nagy múzeumának – a Kunsthistorische, a Belvedere és az Albertina – kínálata között tallózunk, ahol többek között Pieter Bruegel d. Ä, Gustav Klimt, René Magritte műveivel ismerkedhetnek az érdeklődők. Partnerünk, a C&T Hungary Utazási Iroda legújabb ajánlata.
Tovább »

Ilyennek látták íróink a császárvárost

2011. december 1., csütörtök · Hozzászólok

Bécs magyar írók szemével

Az Osztrák-Magyar Monarchia korabeli Bécs képét, hangulatát idézték meg kedden este a SZAB-székházban a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM), az Osztrák Kulturális Fórum és a szegedi Osztrák Irodalom és Kultúra Tanszék közös rendezvényén.
Tovább »

Szlovákia-szerte lobog a betlehemi békeláng

2010. december 24., péntek · Hozzászólok

A Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség tagjai idén 73 súlyponti településre juttatták el a betlehemi Születés templomából elhozott, és december 11-én Bécsben ünnepélyes keretek közt átadott lángot. Ezekről a csomópontokról a helyi csapatok és partnerszervezetek terjesztették tovább a béke és a szeretet lángját további településekre, az egyházaknak, karitatív szervezeteknek, családoknak – számol be az eseményről a Felvidék Ma hírportál.
Tovább »