A koszorúárusok már készülnek a mindenszentekre + FOTÓK

koszoruvasar07_gsMár javában készülnek a mindenszentek ünnepére a Mars téri piac árusai, de az utolsó napokban lehet az igazán nagy rohamra számítani.

Jelenleg 35 koszorúárus közel 100 asztalon várja a vásárolókat a piac nagycsarnokában, a Cserzy Mihály utcai felőli bejáratnál, ahová a könnyebb megközelíthetőség érdekében tavaly helyezték át őket. „Erre azért van szükség, mert így aki koszorút szeretne vásárolni, egy kupacból tud válogatni, s nem kell bejárni az egész teret. Egy helyen láthatja a kínálatot, de az bizonyos, hogy a város legnagyobb választékát biztosan a Mars téri piacon fogja megtalálni” – tájékoztatta portálunkat Erdei Péter ügyvezető. A krizantémárusok és egyéb vágott virág árusok a lakossági parkolóban fogják kínálni portékájukat, de velük zömével várhatóan csak az utolsó héten kell számolni.

Az ügyvezető az utolsó napokban számol a legnagyobb rohamra; az előző évek tapasztalati azt mutatják, 27-én már nemcsak nézelődnek, de vásárolnak is az emberek. „Előre tudják, hogy mikor szeretnének kimenni a temetőkbe, ezért egy-két nappal előtte jönnek hozzánk” – fogalmazott.

Tavalyi körtúránkon azt tapasztaltuk, átlagban 600 forintért vehettük koszorút akár természetes anyagokból, akár műanyagból készült változatban. Idén az árak nem emelkedtek jelentősen, 650 és 5000 forint között juthatunk hozzá a sírokat díszítő darabokhoz.

3 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  3. özvegy
  2013. október 21., hétfő, 06:48
  Válaszolok

  Reméljük kevés lesz a temetőkben a koszorú tolvaj. Tavaly még a kirakott mécseseimet is ellopta valaki. Ember az ilyen?

 • '>
  2. nagy lajos
  2013. október 21., hétfő, 06:13
  Válaszolok

  Mindenszentek ünnepnap, nagy kezdőbetűvel írandó.

 • '>
  1. Klárimama
  2013. október 21., hétfő, 06:11
  Válaszolok

  Mi otthon szoktuk gyártani. Veszünk koszorú alapokat, hozzávalókat és miközben dolgozunk arról beszélgetünk, anekdotázgatunk akinek a koszorúját készítjük.