Sport

Labdarúgás: bravúros SZVSE-siker az Algyő ellen + FOTÓK

Labdarúgás: bravúros SZVSE-siker az Algyő ellen + FOTÓK

2013. szeptember 7., szombat
Labdarúgás: bravúros SZVSE-siker az Algyő ellen + FOTÓK
szvse_algyo_mj 00191

Az első félidőben eldönthette volna a meccset a tavalyi ezüstérmes, ám elrontotta helyzeteit, a fordulás után feltámadt, majd a hajrában büntetett a Berki-csapat.

SZVSE-stadion, 150 néző
2013.09.07., 16.30
Szegedi VSE
Algyő SK
A mérkőzés befejeződött.
játékvezető: Kócsó Tibor Zsolt • asszisztens: Szeles Ádám, Barta Norbert István
1
-
0

A megyei I. osztály 4. fordulójában:

Szegedi VSE - Algyő SK 1-0 (0-0).

Szeged, SZVSE-stadion, 150 néző, vezeti: Kócsó Tibor Zsolt (Szeles Ádám, Barta Norbert István).

SZVSE:

Pluhár - Ágoston, Fülöp, Báló R., Nagypál, Báló M., Tanács (Simon 46'), Busa, Hegyesi Zs. (Bálint D. 89'), Szántó, Kiss Ba. (Csamangó 82'). Vezetőedző: Berki István.

Algyő:

Szűcs M. - Koza, Laczkó, Sebők, Gonda, Orosházi (Daróczi 58'), Gyimesi, Pataki, Kohajda (Kiss Be. 58'), Hegedűs, Hadár. Vezetőedző: Takács Zoltán.

Gólszerző:

Csamangó N. (87') Berki István:

"Az első félidő algyői fölényt hozott, a másodikban már a mi akaratunk érvényesült, ami a végén góllá is érett. Fegyelmezetten, akaratosan játszottunk, de még nem igazán jól. Úgy érzem viszont, megvan az alap a sikeres folytatáshoz."

Takács Zoltán:

"Nagyon bosszantó ez a vereség! Az első félidőben több góllal kellett volna vezetnünk, s úgy gondolom, akkor meg is nyerhettük volna az összecsapást. A labdarúgás örök törvénye aztán megbüntetett bennünket: amelyik csapat ennyi helyzetet kihagy, az általában a végén elveszíti a meccset. Sajnos néhány játékosom az első két találkozó sikere után úgy gondolta, elég, ha felhúzza az Algyő-mezt, s kiszalad a pályára. Ez azonban nincs így, más hozzáállásra van szükség! Szintén elkeserít, hogy rengeteg technikai hibát vétettünk. Legalább háromszor vezettük egy az egyben az ellenfél kapusára a labdát, de rosszul oldottuk meg ezeket a helyzeteket, s az utolsó passzokat is rendre elrontottuk. Nehéz megemészteni a történteket, de sportemberek vagyunk, ezt kell tennünk, tovább kell lépnünk, fel kell készülnünk az UTC elleni rangadóra."

Online közvetítésünk:

90'
Ráadás nélkül vége a mérkőzésnek. Döntetlenszagú meccset nyert a SZVSE, mely a hajrában értékesíteni tudott egyet a lehetőségei közül. Az Algyő az első félidőben nagy fölényben futballozott, számtalan helyzetet teremtett, ám mindegyiket elpuskázta. A végén ezt megbüntették a szegediek, akik így bravúros diadalt arattak.
89'
Hegyesi helyére Bálint Dániel érkezett.
87'
GÓÓÓL 1-0! Vezet a SZVSE! Jobbról az alapvonal közeléből érkezett középre a laszti, Hegyesi Zsolt tekerte befelé, a csereember, Csamangó Norbert tűnt fel a kapu előtt, s 6 méterről bombázott a hálóba.
83'
Addig ügyetlenkedett az algyői védelem, míg a közbeugró Busa Bence ziccerbe került, de az eldőlő Szűcsbe vágta a meccslabdát. Rögtön ezután ismét veszélyesen rohamoztak a hazaiak, Hegyesi passza viszont pontatlan lett.
82'
Cseréltek a szegediek. A friss igazolás Csamangó Norbert lépett pályára Kiss Balázs helyére.
79'
Pataki beívelése után Kiss Bence fejelhetett, mellé. Úgy tűnik, az Algyő újra magához ragadja a kezdeményezést.
78'
Óriási lehetőség maradt ki a vendégek előtt! A védelem mögé játszott labdát Kiss Bence hamarabb érte el, mint Pluhár, ám nem volt elég tere, hogy ellője mellette, szépen védett a kapus.
77'
Egyik csapat sem tud mezőnyfölénybe kerülni, jól zárnak a védelmek.
74'
Gigászi a küzdelem a középpályán, rengeteg az ütközés, kiegyenlített a játék. Nincs már sok idejük a feleknek, hogy döntésre vigyék a dolgot.
70'
Kicsit balról, 22 méterről végezhetett el szabadrúgást az Algyő. Pataki telibe trafálta a sorfalat. Ebben jóval több volt.
68'
Elérkeztünk a második félidő feléhez. Pataki rendkívül látványos megoldással a kapufa felső lapjára ollózott, járt érte a taps. Egyre többen fogadnak közben arra a lelátón, hogy itt már nem esik gól. Reméljük, nem lesz igazuk...
63'
Enyhe fölényben futballoznak a hazaiak, ám rendkívül szervezett az Algyő. Ebben az időszakban mindkét együttes apró szabálytalanságokkal tördeli a játékot, sok az előreívelés, kevés az igazán komoly lehetőség. Picit óvatosnak tűnnek most a felek, kérdés, ki vállal kockázatot a sikerért.
59'
Kettős cserével frissített az Algyő. Daróczi László és Kiss Bence érkezett Orosházi Dániel és Kohajda Gergely helyére. Egy beadás után Gyimesi László előtt adódott lehetőség, 12 méterről az oldalhálót találta el.
55'
29 méterről lőhetett szabadrúgást a SZVSE. Szántó Dániel négytagú sorfallal állt szemben, lövés helyett a passz mellett döntött, helytelenül. Majd Hegyesi Zsolt cifrázta, átadását blokkolták. Takács Zoltán melegíteni küldte tartalékjait, érzi, nem úgy alakul a mérkőzés most, ahogyan szeretnék.
50'
Egy SZVSE-szabadrúgást jegyezhettünk fel. 30 méterről pörkölte rá Simon, Szűcs magabiztosan védett. Ezzel együtt is a sárga mezes hazaiak támadásairól szól eddig ez a félidő.
46'
A szünetben Simon István pályára lépett a SZVSE-nél Tanács Attila helyett, s rögtön át is vette a kapitányi karszalagot. Az Algyő nem változtatott.
46'
A hazaiak kezdték a második félidőt.
SZÜNET!
45'
Vége az első felvonásnak. Izgalmas, eseménydús játékot láthattunk, azt kívánjuk, hogy a szünet után ugyanitt folytassák a csapatok.
42'
Nem tudja megszerezni a vezetést az Algyő! Kohajda kapott indítást a lesre játszó védők között, tízméteres előnnyel rohamozott, a szélről keresztbe vezette a bogyót, 11 méteres löketét azonban Pluhár elvetődve, fantasztikus bravúrral védte. A vendégek a helyzetkidolgozásban nagyot alkotnak, a befejezésekkel annál inkább gondjuk akad itt az első félidőben.
38'
Továbbra is roppant élénk az iram, és inkább a vendégek akarata érvényesül. Mondjuk ezt annak ellenére, hogy éppen Szűcs portás csíp el egy mély előreívelést. Simon István intenzíven melegít hazai oldalon.
35'
Hegedűs hosszú indítása után Kohajda és Hadár elől szedte fel a lasztit a kimondottan jó formában védő Pluhár kapus.
34'
Majdnem beigazolódott a lelátói jóslat, óriási kavarodás után a gólvonalról mentettek a zöldek, Szűcs már a földön feküdt, verve volt.
31'
Nem bosszulja-e meg magát a rengeteg kihagyott helyzet? - latolgatják a nézőtéren, ahol többen szegedi gólt várnak...
30'
Három nagy vendéglehetőségről kell beszámolnunk. Előbb Pataki Sándor az üres területre indította be a jobb szárnyon Laczkót, akinek beadását a kapunak háttal Hadár húzta a ketrec felé jobbal gyönyörű mozdulattal, alig ment mellé. Nem sokkal ezután Kohajda jobbról cselezgetett a tizenhatoson befelé, majd rést talált, betört, s 14 méterről elgurította a lasztit Pluhár mellett, de picivel a bal kapufa mellett is. Végül Pataki 35 méteres ágyúzását hárította a SZVSE-kapus.
25'
Jó a meccs, fölényben futballoznak a vendégek, de korántsem dominálnak már annyira, mint tették azt az első tíz percben. Fontos lesz, hogy ki éri el az első találatot.
23'
Visszavette a kezdeményezést az Algyő. Laczkó János futott el a jobb oldalon, majd centerezett, nem lett belőle helyzet. Jól szűr egyébként a SZVSE. Hegyesit indítják most hosszan, Szűcs kifutva ment előle lábbal.
20'
A szegediek első szögletének Szűcs kissé alászaladt, kiejtette, ebből bonyodalmak származtak, Hegyesi lőhetett volna, végül a portás tisztázni tudott.
19'
Kohajda gyors indítást kapott, az utolsó pillanatban mentettek előle. Egy hazafejelés végre Szűcs Marcellt is megdolgoztatta közben. Nagy egyébként az iram, a középpályán komoly ütközéseket figyelhetünk, így nem kell unatkozni.
15'
Hegedűs most meglépett, beadásával Kohajdát kereste, aki elé Pluhár önfeláldozóan vetődött ki, a védők pedig lökdösték is a támadót, így aztán nem sikerült értékesíteni a lehetőséget.
14'
Kohajda fordult le egy beívelés után, de a védők fel tudtak szabadítani. Szervezettebbé vált a vasutasok védelme, Hadárt, Kohajdát és Hegedűst szorosan őrzik, s mindig van egy biztosító ember is néhány méteren belül.
10'
Mezőnyfölényben a látogatók, akik érezhetően gyorsan meg akarják szerezni a vezetést. A SZVSE kontrákra rendezkedett be. Hegyesi Zsolt indult meg ebben a pillanatban, ám egy taktikai faulttal sikerült őt megakasztani.
6'
Algyői szabadrúgás után Kohajda gyönyörűen bólintott a hosszú sarokra, lefelé, Pluhár Gábor szenzációs bravúrral védett. A következő beívelés Hadárt már lesen találta, így szabadult fel a vasutasok kapuja.
5'
Jóval aktívabbak a zöldek a kezdeti percekben. Hegedűs erőszakosan, lendületesen tört be a tizenhatoson belülre, elsodorták a védők. Nem volt tizenegyes, de mindenképpen megemlítendő lehetőség. Kohajda Gergely több szabadrúgást harcolt már ki a SZVSE térfelén.
1'
Hadár Attila és Hegedűs Tibor révén az algyőiek hozták játékba a labdát a kettős meccs második felvonásán. Kisebb konfliktus még a kezdés előtt, néhány embert - így az eltiltott Gábor Zoltán - elküldött a vendégek padjáról az asszisztens, mivel nem voltak beírva a jegyzőkönyvbe...
16.20: Hamarosan kezdődik a derbi. Ezt megelőzően két ifiből kiöregedett játékosát, Bálint Dánielt és Nagypál Patrikot díjazza a SZVSE kiváló teljesítményéért. Az algyőiek egyébként világoszöld szerelésben lépnek majd pályára fehér sportszárral, sárga felsőben, sötétkék alsóban és sportszárban a vasutasok. A tavalyi ezüstérmesnél eltiltás, illetve sérülés miatt több kulcsember hiányzik, így Gábor Zoltán, Daróczi László, Mohácsi László és Takács Roland is, a szegediek Pécsek Tibort, Papp Ádámot és Lévai Kálmánt kénytelenek nélkülözni. 16.30-kor Kócsó Tibor Zsolt sporttárs sípjelére indul az összecsapás és élő közvetítésünk, de természetesen már korábban is bejelentkezünk a SZVSE-stadionból.

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk a két vezetőedző nyilatkozatával és a várható kezdőcsapatokkal ide kattintva olvasható el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.