Sport

Hátország: drámai csatában, Kecskeméten lett bajnok a Koczka Kézisuli + FOTÓK

Hátország: drámai csatában, Kecskeméten lett bajnok a Koczka Kézisuli + FOTÓK

2013. június 6., csütörtök
Hátország: drámai csatában, Kecskeméten lett bajnok a Koczka Kézisuli + FOTÓK
koczkakezisuli_009

Feszült hangulatú mérkőzést követően hétméteres párbajban győztek a vásárhelyiek. Koczka Gergő egy év alatt a csúcsra juttatta a szivacskézilabdás gárdát.

A hét végén Kecskeméten rendezték meg az U7-es fiú korosztály számára, az ERIMA Országos Kézilabda Gyermekbajnokság Badó László régió döntőjének első felvonását. A vásárhelyi csapat esélyesként utazott, az aranyért szállt harcba. A döntő két hármas csoportban indult, azaz minden csapat két mérkőzést vívott. Az első mérkőzés már döntőnek is beillett volna. A házigazdák elleni derbi rendkívül kiélezett csatát hozott, amelyen az eredményt a kezében tartva, mindvégig vezetett a Koczka-csapat, végül 11-9-re nyert. A csoportbeli második találkozójukon a tét a hármas megnyerése, és a kedvezőbb elődöntős pozíció kiharcolása volt. Az erőviszonyok teljesen egyértelműen megmutatkoztak, az addig kevesebb lehetőséget kapott játékosok magabiztosan hozták a második mérkőzést is a házigazdák B csapata ellen 12-7-re. Mivel a csapat csoportgyőztesként zárt, így az elődöntőben a másik csoport másodikjával játszhatott - és szó szerint játszott is a Gézengúz UKC Kalocsa ellen. Újfent javarészt a kezdőbb, fiatalabb - még 2007-es születésű játékos is gólokat lőtt a vásárhelyi csapatban - játékosok játszottak, és arattak az ebben a korosztályban is kiütésesnek számító 14 gólos győzelmet 22-8 arányban. Következett a döntő a bajnoki címért. Nagy csatára volt kilátás már a mérkőzés előtt is, amelyre a kecskeméti sportcsarnok lelátója is szépszámú szurkolóval telt meg. Nehezen indult a találkozó a vásárhelyiek számára, a hazai csapatot ráadásul a hazai illetőségű játékvezető is igencsak támogatta a beszámolók szerint, de emellett az addig remekül működő, a csapat első számú fegyverének számító védekezésbe jó néhány figyelmetlenség, hiba is be-becsúszott. Akadozott a gépezet, a csapat edzője időkérése alatt próbálta tanácsokkal ellátni a tanítványait, akik életük első bajnoki döntőjét játszották. Ez valamelyest bevált, folyamatosan lendültek játékba a fiúk, ám a szünetre így is háromgólos hátránnyal vonult a csapat. A pihenő után sem akart jönni a várva várt fordulat, a hazai együttes irányította a mérkőzést egészen a 20 perces meccs hajrájáig.

Koczka Gergő

újbóli időkérése után, óriási lendülettel, akarattal küzdött a csapat, másik fokozatra kapcsolt, és előbb egyenlített, majd a vezetést is átvette. Végül a rendes játékidőben 12-12-es döntetlen született, így következtek a büntető lövések. A párbajban a csapatok összesen háromszor dobhattak, s itt már remekeltek a látszólag fizikálisan és fejben is erősebb vásárhelyiek. A döntőben nem védő, a párbajban viszont bizonyító

Lőkös Bálint

bravúrjaival, és az egyedüliként kapuba találó Ombódi Balázs góljával végül a Koczka Kézisuli csapata szerezte meg a győzelmet, egyben első bajnoki címét. "Hihetetlen, és egyelőre még felfoghatatlan ez a siker, már rögtön az egyesület első szezonjában. Sokat, nagyon sokat dolgoztunk, küzdöttünk érte, hogy ezt ma átélhessük. Köszönjük mindenkinek, aki támogatott, segített a céljaink elérésében. Szeretnénk még sok hasonló eredményt véghezvinni, ezért már hétfőtől újra kőkeményen edzünk. Két hét van még hátra a szezonból, szeretnénk hazai pályán még egyszer döntőt nyerni a fiúkkal. Nagy öröm, hogy Hódmezővásárhelynek újból vannak stabil fiú utánpótlás kézilabda gárdái. Gratulálok a csapatomnak!" - öntötte szavakba örömét a vásárhelyi kézisuli edzője és alapítója, Koczka Gergő. A bajnokság két döntőből áll, a második felvonást Hódmezővásárhely rendezheti meg. A rendezvény június 16-án 10 órától, a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola sportcsarnokában lesz, amelyen 15.30-tól kezdődően veszi át a bajnokcsapat a díjait. A Koczka Kézisuli vezetősége szeretettel vár mindenkit a rendezvényre.

Csoportmérkőzések:

Koczka Kézisuli – Kecskeméti Sportiskola LA 11-9 (6-5) Kecskeméti Sportiskola B – Koczka Kézisuli 7-12 (3-8)

Elődöntő:

Koczka Kézisuli – Gézengúz UKC Kalocsa 22-8 (12-3)

Döntő:

Koczka Kézisuli – Kecskeméti Sportiskola A 12-12 (2-5) – hétméteresekkel 13-12

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.