Közélet

Négyszáz fiatal, tehetséges kutatót támogattak

Négyszáz fiatal, tehetséges kutatót támogattak

2013. április 17., szerda
Négyszáz fiatal, tehetséges kutatót támogattak
kutatoktamogatas_gs

Az Agorában megrendezett Társadalomtudományok a társadalomért című 3 napos előadássorozat célja a társadalomtudományi kutatási eredmények mindennapi életünkre gyakorolt hatásainak bemutatása, a 2010. június 1. és 2013. május 31. között megvalósuló programba bevont kutatók és leendő kutatók segítségével.

A projektet és a társadalomtudományok fontosságát

Vilmányi Rita

projektmenedzser mutatta be. Elmondta, a Szegedi Tudományegyetemen a doktori iskolákban történő versenyképes tudással rendelkező tudományos utánpótlás nevelését célzó projekt elsődleges célja, hogy támogassa azon kutatóműhelyek tevékenységét, amelyek nemzetközi szinten is kimagasló eredményt értek el. A jelenlegi kutatói állomány folyamatos frissítésre szorul, fiatal utánpótlásra van szükség, akik hosszú távon is biztosítani tudják, hogy ezek az eredmények fenntarthatóak legyenek. Olyan fiatalokat támogattak a program során, akik hosszú távon mindenképpen kutatóként szeretnének dolgozni. Valamennyi doktori iskola és tehetségkutató műhely támogatásban részesült. A hasonló projektek legnagyobb hiányossága, hogy 1,5-2 éves futamidőre hirdetik meg őket, tehát rövid ideig tartanak, és sajnos nincs folytatásuk. A programnak két vonulata volt. Az egyik keretében állami ösztöndíjas hallgatók részére biztosították a nemzetközi konferenciákon, workshopokon való részvételt, a másik vonulat pedig az önköltséges hallgatókat célozta meg, hogy ők is támogatáshoz juthassanak, ösztöndíjasként dolgozhassanak. Az elmúlt két évben mintegy 400 hallgatót sikerült bevonni a támogatásba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.