Egyetem

Megérkezett Szegedre a Nobel-díjas Sakmann + FOTÓK

Megérkezett Szegedre a Nobel-díjas Sakmann + FOTÓK

2013. április 1., hétfő
Megérkezett Szegedre a Nobel-díjas Sakmann + FOTÓK

Hétfő este megérkezett Szegedre Bert Sakmann német fiziológus. A Nobel-díjas tudós az Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) orvostudományi szekciójának apropóján tért vissza csaknem egy év után a Tisza-parti városba.

A Szegedi Tudományegyetem meghívását 2012-ben 9 kitüntetett kutató fogadta el, az eredeti tervek szerint közülük ketten tértek volna vissza Szegedre,

hétfőn azonban azt a tájékoztatást

adta az egyetem, hogy

Aaron Ciechanover

mégsem érkezik Szegedre, így

Bert Sakmann

tartja az OTDK Orvos- és Egészségtudományi Szekciójána nyitó előadását Az idegsejtek ioncsatornáitól, az agykérgi hálózatokig címmel. A tervek szerint Sakmann egy kerekasztal-beszélgetésen is részt vesz, és tavalyhoz hasonlóan középiskolás diákokkal is találkozik. A kutató visszatérése annak is köszönhető, hogy az SZTE és az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpont vezetői közül néhányan megalapították a Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítványt, a szervezet célja többek között az, hogy minden évben Szegedre hozhassák a tudományos elit képviselőit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.