Közélet

Gyurcsány Szegeden lekéste a menzát, és 200 forintos belépőért haknizott

Gyurcsány Szegeden lekéste a menzát, és 200 forintos belépőért haknizott

2013. április 26., péntek
Gyurcsány Szegeden lekéste a menzát, és 200 forintos belépőért haknizott
gyurcsany01_gs

Szegedre látogatott Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, aki szidta Orbánt, de Lázárt dicsérte, fodrásznál járt, lekéste a menzaebédet, és beszélt a Laborc-Portik botrányról is.

Nézze meg a VTV Szeged videóját is a Gyurcsány-látogatásról!

Gyurcsány Ferenc szegedi "kétszáz forintos" road showja 19 előtt véget ért, a Demokratikus Koalíció elnöke dicsérte Lázárt a fórumon, miközben leszögezte azt is, hogy hamarosan meglesz az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, de a legrosszabb Bajnai vagy Mesterházy is jobb, mint Orbán. Gyurcsány délelőtt egyetemi laborokat látogatott, fodrászhoz ment, lekéste a menzaebédet, de beszélt egy hosszú sajtótájékoztatón a Laborc-Portik ügyről is.

18.45:

"A jobb oldal agresszív, konfrontatív, a bal oldal konfliktuskerülő" - kezd egy kis politikai történeti szemináriumba Gyurcsány, majd hozzáteszi, hogy félnek is az emberek, hogy kiderül róluk, hogy nem a regnáló kormánnyal szimpatizálnak.Tömegével találkozik azzal, hogy a közvélemény kutató cégeknek sem mondják meg, hogy kire szavaztak. "Ne foglalkozzunk a kutatásokkal sem, ha sokan leszünk, össze fogunk, akkor nyerünk a választásokon" - mondta az egykori miniszterelnök. Az előadás végén pedig beszélt a választási csalások lehetőségeiről és még egyszer az orbáni rezsimről. A végén reklámozta könyvét, aminek megvásárlásával a DK-t is támogatják.

18.20:

"Holnap elmegy Bajnai az MSZP választmányi ülésére, és ez jó. Az Együtt 2014, az MSZP és a DK között folyamatosan folyik az egyeztetés. Bírják még egy kicsit" - válaszolt egy kérdésre, majd az őszödi beszédről szólva kifejtette, hogy egészen biztosan tudjuk, hogy nem lehallgatták a beszélgetést, a hivatalosan elkészült két felvétel egyike került ki, ebben nem volt szerepe az ellenzéknek, ebből az következik, hogy olyanok vitték ki, akik az akkori kormányban voltak. Ha majd mindent megtudok, másnap elmondom önöknek" - tette hozzá. A kérdések következnek.

A legrosszabb Bajnai, vagy Mesterházy is jobb, mint Orbán

18.05:

"Hazudik Orbán mikor arról beszél, hogy 2010-ben a görögök mostani helyzeténél mélyebben volt. Csak nem merte folytatni azt az utat. Ha van összefogás a bal oldalon, akkor Orbánt el lehet zavarni (taps). De nincs" - emelete ki, hozzátéve, hogy az ő támogatói a leginkább összefogás pártiak. "Mivel nekem nincsen miniszterelnöki ambícióm, könnyen beszélhetek. A mi szénánk nem is áll jól, de nem is túl rosszul. Van két tehetséges politikusunk: Bajnai Gordon és Mesterházy Attila. Az ellenzékben az MSZP a legnagyobb ellenzéki bázis, legkiépültebb szervezete neki van. Az emberek többsége pedig azt gondolja, hogy Bajnai Gordon vezesse az összefogást. Ez nem két férfiúnak a küzdelme, hanem két érvrendszeré. Medgyessy távozásakor Kiss Péter és Gyurcsány Ferenc maradt a két jelölt, a kongresszus eldöntötte, a másik meg beállt mögé" - emlékeztetett, majd kicsit beszélt a pápaválasztásról is. Úgy érvelt, hogy ezekben az esetekben van egy hagyományos szabályzás, de ami most fennáll, arra nincs. Valakinek vissza kell lépnie. Kicsit az MTI Hírcentrumnak szólt be, majd leszögezte: a legrosszabb Mesterházy és a legrosszabb Bajnai is jobb, mint Orbán (taps). "Nekünk az a dolgunk, hogy megsürgessük a döntést, amit el kell fogadni és mögéje kell állni" - zárta monológját.

Lakatos Rómeó nem kapott munkát, mert baloldali szavazó

17.50:

Most a szociálpolitka van porondon. A saját gyerekkorától és Orbánétól indít, mindketten szegények voltak, és mert tanulhattak, most mivé is lettek. Szerinte nem lehet, hogy csak a gazdagok, tehetősek taníttathassák gyerekeiket. Robin Hood-hasonlatot hozza fel, majd Lakatos Romeóról beszél, akit 30 napra elzártak, mert fát lopott éjszaka az erdőből. A többség elítéli, miközben a család 5 napja 9 fokban ücsörög, és éhezik, de ő nem dolgozhat, bár szeretne, mert a polgármester azt mondja: "nem kapsz közmunkát te kis szemét, mert bal oldalra szavaztál. Az élet bonyolultabb, mint gondolnák." Ezután egy nagyon szegény sorsú családról mesél, ahol fáznak, éheznek, kevés a pénzük albérletre. "Szegények mindig is voltak, az a kérdés, hogy bűnnek tekintjük-e ezt. Ez a kormány az utóbbit erősíti" - tette hozzá. Tovább említi az elképesztő sorsokat, a fél lábú rokkantat, akit visszaküldtek dolgozni, a rokkantnyugdíjas megszorítását. "Nálunk a munkanélküliség elől sokan a rokkantnyugdíjba menekültek. Ez egy állapot, azon kell változtatni, hogy ez ne forduljon elő többet" - így a politikus.

"Guglizzák" meg Szent Istvánt a fideszes képviselők

17.35: "Ha hallottak már Szent Istvánról egy jobb oldali politikust beszélni, olyan pátosz van a szavai mögött, hogy majdnem sírfa fakad az ember a múltba révedéstől. De fel kell ébredni és én azt tanácsolnám neki, hogy 'guglizza' meg a királyunk nevét. Azt írja Szent István, hogy az egynyelvű és egyszokású ország gyenge és esendő. Nem egy liberális elhajló mondja, nem én, nem a Kuncze, a Fodor. Szent István aki arról értekezik, hogy be kell fogadnunk az idegeneket, beengednünk őket és velük élnünk együtt. A gyenge ember fél az idegentől, a nyitottságtól. Azok menekülnek a múltba, akik nem mernek a jelenről és a jövőről beszélni. Ez a kormány azért beszél Trianonról, ellenségekről, mert nem mer a mában élni" - mondta. Személyes, keserű példát említ családjából, a jobboldali kesergésről, majd a német mintát emeli ki, akik megértették, hogy felelősek a múltjukért, felszámolták a kesergést és például a felújított Reichstagon fennhagytak néhány orosz katona káromkodásokkal tarkított dicsőségbeszédjét. 17.25: Lázárral történő beszélgetése kapcsán egy kis politikai romantikával a tisztességes párbeszédről értekezik. "Ha van vágyam a magyar politikában, akkor egyik a sok közül az, hogy legyünk normálisak" - fogalmazott. Azt mondta, hogy nem a politikából él, nincs vezetői ambíciója, nem akarja az országot irányítani. "Az ország lakosságának jelentős része fél" - tette hozzá. Elmondta, hogy nagyon "laza csávó" volt mikor elkezdte, de azt tapasztalta, hogy komoly elutasítás van a politikával szemben, és hogy milyen ellenállásba ütközött, mikor bekopogott egy idős otthon intézményébe. Azóta mint országgyűlési képviselő jelentkezik be. Tovább folytatja Gyurcsány keserű tapasztalatainak megosztását, szerinte ma állandóan alakoskodunk. Ma a "hatalomba belemerevedettek" nem tudják elviselni, hogy sokszínűek vagyunk. 17.10: Megérkezett Gyurcsány Ferenc, felállva tapsolnak a hölgyek, majd követik őket az urak is - micsoda fogadtatás! A politikus szerint még nem kampány van, még csak "vesszük a levegőt a kampányhoz". Elmondta, hogy tavaly január óta járja az országot, hiszen a hétköznapokban ritkábban találkozik nehéz sorsú emberekkel. Most bekopog intézményekbe is. Elmeséli, hogy merre járt ma. Volt Vásárhelyen is. "Nem kell megijedni Lázár János városától" - mondja. "Az egy tehetséges pasi, nem bánnánk, ha a bal oldalon köztünk is lenne sok ilyen tehetség" - tette hozzá.

200 forintba került a szegedi Gyurcsány-fellépés

17.00: Egy ebéd utáni hódmezővásárhelyi kitérő után ismét Szegeden folytatódik a Gyurcsány-hakni. A DK-vezér most a szegedi szimpatizánsaival találkozik. A Posta palotában mintegy 100-150 rajongó váltotta meg a 200 forintos belépőt. Ami első látásra feltűnik, hogy a fiatalítás még nem ért a csúcspontra: az átlag életkor 55-60 év feletti. A közönség közt feltűnt Buzás Péter, Makó MSZP-s polgármestere is.

Gyurcsány Ferenc, Botka László szövetségese hazudik „reggel, éjjel meg este” ma is

A szegedi Fidesz–KDNP-frakció egy sajtóközleményben reagált Gyurcsány Ferenc látogatására, amit alább változtatás nélkül tesszük közzé. Az őszödi hazudozó mai, szegedi látogatásán hetet-havat összehordott. Sajnos egykori leglelkesebb hívének, az újabban Bajnai Gordon előtt is előszeretettel pávatáncot lejtő Botka Lászlónak jó tanítómestere volt: az MSZP-s polgármester – amint azt a mai Közgyűlésen is láthattuk – szintén éjjel-nappal hazudik. Botka László a közelmúltban kifejtette, hogy a Demokratikus Koalíciónak is helye van a baloldali összefogásban. A hataloméhség a jelek szerint újra összehozza azokat, akik 2010 előtt tönkretették a hazánkat: Gyurcsány, Bajnai és az MSZP-s Botka a rövid szétválás után ismét „szenzációs” összefogásra készül. Gyurcsány Ferenc mai szánalmas politikai akciója ennek az összefogásnak igyekszik megágyazni, pedig erről 2010-ben a választók kimondták az ítéletet: soha többé nem kérnek a hazugságból és szemfényvesztésből – olvasható a közleményben. 14.00: Gyurcsány Ferenc sajtótájékoztatón mondta el, hogy nem lát szégyellni-, takargatni valót Portik Tamás és Laborc Sándor találkozói kapcsán, aki szerint a nyilvánosságra került dokumentumok manipuláltak. Úgy fogalmazott, miniszterelnökként nem volt tudomása ilyesfajta operatív titkosszolgálati akciókról. Mint mondta, Laborc Sándor titkosszolgálati vezetőként azért találkozott Portik Tamással, hogy információkhoz jusson a politikai világával korrupt kapcsolatokat ápoló rendőrökről, ügyészekről, bírókról és azt, hogy ezt a törvényes keretek közt milyen eszközzel teszi, az szakmai kérdés. A politikus úgy véli, a találkozókról nyilvánosságra hozott leiratokat manipulálták, a lényeg a nyomdafesték, a kitakarások mögött van. Gyurcsány Ferenc szerint a média közreműködésével elindult végtelenül tisztességtelen lejárató kampány beleillik a Fidesz botránypolitizálásába. A sajtótájékoztatóról részletesen az alábbi linkre kattintva olvashat!.13.45 Az őszödi beszédhez hasonló, lejárató propagandának nevezte Gyurcsány a Laborc–Portik ügyet, melyről sajtótájékoztatón számolt be a Posta palotában. "Olyan hülye nincs, aki elárulja a hazáját, és elhelyezi az ezzel kapcsolatos bizonyítékot a titkosszolgálat raktárában" - hangsúlyozta Gyurcsány. a sajtótájékoztató részleteiről hamarosan beszámolunk! 12.50: Hét éhes diák (egyetemisták valamint egy középiskolás) várta a Dugonics téren Gyurcsány Ferencet, akikkel a tervek szerint a SZOTE-menzára vonult volna a DK-elnök egy közös ebédre. Csakhogy a programokkal igencsak megcsúsztak, így a diákok az ebéd helyett a 13 órakor kezdődő sajtótájékoztatóra kísérték el a korábbi miniszterelnököt, amelyről szintén beszámolunk. 12.20: Egy Feketesas utcai fodrászszalonba látogatott el Gyurcsány Ferenc, akit a DK néhány szimpatizánsa is elkísért. A szalonban Szokodi László mesterfodrásszal és az egyik kliensével a vállalkozások helyzetéről beszélgetett a korábbi miniszterelnök. Tudomása szerint a kisvállalkozókat sújtó adóterhek miatt számtalan üzlet áll üresen Szeged belvárosában is. A vállalkozóknak igazságosabb adózási rendszert ígért a volt miniszterelnök, akinek frizurát végül nem igazítottak, viszont a mesterfodrásztól egy felfrissítő sampont, teát és törölközőt tartalmazó ajándékcsomagot kapott. http://www.youtube.com/watch?v=5Y1mb-7Homo&feature=youtu.be 10.10: A Dóm téri Pantheon nagyjai között sétál a korábbi miniszterelnök, aki az SZTE TTIK épületeit is meglátogatta az Aradi Vértanúk terén. Gyurcsányt Hernádi Klára dékán kísérte végig a kari épületekben, majd innen Deszkre mennek tovább, ahol Király László polgármester fogadja majd a DK elnökét. 09.05: Nem sokkal 9 óra előtt néhány szimpatizáns fogadta Gyurcsány Ferencet. A Demokratikus Koalíció elnöke a Békés megyei Csorváson töltötte az éjszakát, majd szegedi első állomásán Rácz Béla rektorhelyettes fogadta. Gyurcsány köszöntötte szimpatizánsait és aktivistáit, majd beviharzott a rektori hivatalba. A korábbi miniszterelnök hamarosan megtekinti a Dóm téri egyetemi épületeket.

Korábban írtuk:

Péntek reggel Szegedre is ellátogat Gyurcsány Ferenc: az egykori miniszterelnök pártja, a Demokratikus Koalíció élén tart országjáró körutat, melynek egyik állomásán Tisza-parti szimpatizánsaival találkozik. A kora délutánig tartó program során a DK elnöke találkozik a Szegedi Tudományegyetem általános rektorhelyettesével, Rácz Bélával, konzultál Niedermüller Péterrel, a Demokratikus Koalíció oktatáspolitikai szakértőjével és Deszk község polgármesterével, Király Lászlóval. Meglátogat több egyetemi létesítményt és egy helyi fodrászüzletet is, majd egy csapat egyetemistával karöltve a SZOTE-menzán ebédel meg. Gyurcsány programja Hódmezővásárhelyen folytatódik, majd a Posta Palotában 17 órától lakossági fórummal zárul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.