Bulvár

Húsvéti tojásvadászat indul a vadasparkban

Húsvéti tojásvadászat indul a vadasparkban

2013. március 29., péntek
Húsvéti tojásvadászat indul a vadasparkban

Március 31-én vasárnap és április 1-én, 9 és 16 óra között rendezi meg a vadaspark a már hagyományosnak mondható „Húsvéti tojásvadászatot”. E két napon a látogatók nemcsak az állatokban gyönyörködhetnek, hanem sétájuk során tojásokat is keresgélhetnek ajándékokért.

Az állatok megcsodálása mellett tojásokra is vadászhatnak hétfőn a Szegedi Vadasparkba kilátogatók. A látogatói út mentén lúdtojásokat rejtőznek majd, melyekre előzetesen vadasparki állatainkkal kapcsolatos kérdéseket írtak fel. Ha valaki nem tudja a választ, megkeresheti azt az állatot, amelyről a kérdés szól, és az ismertetőtáblát elolvasva kaphat segítséget. Ez után már csak annyi dolga lehet, hogy elviszi a talált tojást a Természetvédelmi Oktatóközpontba, ahol a helyes válaszért húsvéti ajándék jár cserébe. Fontos, hogy ha valaki már egy tojást talált, akkor ne gyűjtsön többet, mindezt azért, hogy mások is lehetőséget kapjanak a játékra! Vasárnap és hétfőn is, 10-15 óráig a Természetvédelmi Oktatóközpontban hagyományos technikával, tojást is festhet bárki, s amit csinál, haza is viheti. Aki lemaradt a múlt hétvégén, a borjúfókák új bemutatójának átadásáról és a hozzá kapcsolódó Fóka-móka játékról, ne aggódjon, húsvét mindkét napján meglesheti az azóta háromra nőtt, elbűvölő tengeri emlőscsapatunkat, sőt egy érdekes kérdez-felelek játékban is részt vehet jutalomért. A tojáskeresgélés közben bárki bekapcsolódhat az állatetetésekkel és ismeretterjesztő kiselőadásokkal tarkított, idén tavasszal újraindult Zoo Típusú Találkozások programokba is, amelyek kezdési időpontjait és helyszíneit a pénztárnál ingyenesen elvehető térképen mindenki megtalálja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.