A koraszülöttmentők mellett a Szegedi Vásár és Piac Kft.

Március 30-án, szombaton a Mars téri nagycsarnok előtt a vásárlók előzetesen rendelkezhetnek arról, hogy adójuk 1%-ával segítik a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány áldozatos munkáját.

„Amennyiben az újszülött, koraszülött közvetlenül a születés után életveszélybe kerül, a koraszülöttmentés segítsége pótolhatatlan. Abban az esetben, ha a szolgálat jelen van, az életveszélyben lévő újszülöttnek esélye nyílik az egészséges életre. Ezt igazolja az eddig mentett több mint 20 000 gyermek élete” – mondja Pintér Sándor, a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány kuratóriumi elnöke.

„A szolgálat bevételének egyik fontos forrását az 1%-os adófelajánlások teszik ki. A NAV adatai szerint a 2011-es adóévben 6164 fő rendelkezett erről a szolgálat javára. Célunk, hogy ez a szám idén megduplázódjon, ezért mindent megteszünk annak érdekében, hogy az emberek éljenek a felajánlás lehetőségével – az adózók nagyjából fele ugyanis ezt elmulasztja” – árulja el Sütő Zsanett, a Vodafone Főállású Angyala.

A Szegedi Vásár és Piac Kft. vezetősége is úgy döntött, hogy a kezdeményezés mellé áll. 2013. március 30-án, szombaton 7 órától a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány részére bocsájtják a Mars téri piacon a nagycsarnok előtti területet, ahol a szegedi lakosok előzetesen kitölthetnek egy rendelkezést adójuk 1%-ról. Erdei Péter ügyvezető is így tesz, és ezzel példát kíván mutatni, mert fontosnak tartja az alapítvány áldozatos munkáját, mindazt, amit a szolgálat az életveszélyben lévő gyermekekért tesz. „Minden ilyen felajánlást kitöltőnek jelképes ajándékot adunk át: egy almát” – fűzi hozzá az ügyvezető.

Az alábbi linkre kattintva tekintse meg a rendezvény plakátját!

1 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

  • '>
    1. anyuka
    2013. március 26., kedd, 08:00
    Válaszolok

    nagyon pozitív