Fellobbant a negyedik gyertya lángja is a Marson + FOTÓK

A karácsonyra való lelki felkészülés négy vasárnapot felölelő időszaka, az advent december 23-án zárul. A Mars téri piacon a nagycsarnok előtt felállított koszorún meggyújtották a negyedik gyertyát, ami a szeretetet jelképezi.

Hagyományteremtő szándékkal állítottak adventi koszorút a Mars téri piacon a nagycsarnok előtt, amit advent első vasárnapján Kondé Lajos, a dóm plébánosa áldott meg. Ezúttal is több tucat érdeklődő gyűlt össze a nagycsarnok előtt, ahol a negyedik, lila színű gyertyát gyújtotta meg Sípos Ete Zoltán, a Szeged-újszegedi Református Egyházközség lelkipásztora és Póda Jenő gazdasági tanácsnok.

Az adventi koszorún mind a négy gyertya egyszerre ég ezen a napon a hagyományok szerint, így a hitet, a reményt, az örömöt és a szeretetet jelképező gyertya fényében gyönyörködhettek a jelenlévők. A negyedik gyertya Keresztelő Szent Jánosé, aki utat készített Jézusnak az emberek szívében – így ez a szeretet gyertyája. Az ünnepélyes gyertyagyújtáson részt vett Boda Domokos, Szeged díszpolgára és Fekete Albertné, Szegedi Mozgássérültek Alternatív Egyesületének elnöke is.

5 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  5. Advent
  2012. december 27., csütörtök, 05:58
  Válaszolok

  Mit keres ott …. Póda?

 • '>
  4. Nocsak
  2012. december 23., vasárnap, 22:00
  Válaszolok

  Vászolyi Enter, olyan vagy mint Móricka, mindenről ugyanaz jut eszedbe, csak az éhes farkas vagy tibor c panasza ilyen

 • '>
  3. Teát Rum
  2012. december 23., vasárnap, 18:47
  Válaszolok

  Oplá… van polgári advent is?

 • '>
  2. enter
  2012. december 23., vasárnap, 16:36
  Válaszolok

  a piacok informatikai rendszereinek nagy szakértője:)

 • '>
  1. vászolyi
  2012. december 23., vasárnap, 16:30
  Válaszolok

  Póda mint gazdasági tanácsnok?….ugyan már kérem. Miután a HírtV Célpont műsora lebuktatta, hogy milyen számlázásokkal hozták összefüggésbe, gyorsan visszavonulót fújt, és Pestre menekült.