Sport

Női futball: győzelmével 8. helyen telel a SZAK + FOTÓK

Női futball: győzelmével 8. helyen telel a SZAK + FOTÓK

2012. november 26., hétfő
Női futball: győzelmével 8. helyen telel a SZAK + FOTÓK

Hosszú idő után végre betaláltak az ellenfélnek a Szegedi AK focista lányai, s győzelmet is arattak a Hegyvidék ellen, elmozdulva az osztályozós helyről a női labdarúgó NB I-ben.

Verőfényes napsütésben, gyászszünettel indult a meccs, melyen a SZAK sérültjei miatt - immár szokás szerint - tartalékosan kezdett. Mindkét csapat felvállalta a nyíltsisakos küzdelmet, így váltakozva kerültek veszélybe a kapuk. Aztán 3. percben

Lipták Lilla

vett át egy labdát 20 méterre a kaputól, megfordult vele, és mivel senki nem támadta, szép mozdulattal a kapus felett a hosszú sarokba emelt (1-0). A gól fellelkesítette a hazaiakat, akik egymás után vezették támadásaikat: előbb

Szil Tünde

bombázott kapura 22 méterről, majd

Papp Dorina

vitte le az alapvonalig a labdát, s cselezett ki két védőt a lövés előtt,

Novotny Gréta

viszont mindkétszer magabiztosan hárított. Nem sokkal később

Zimányi Kovács Anikó

vétette el centiméterekkel a kaput. Ezután a Hegyvidék percei következtek, a 26. percben

Dénes Dorottya

iramodott meg egy tért ölelő indítással a bal oldalon, de

Földesi Lilien

jó ütemben lépett ki kapujából, és önfeláldozóan becsúszva tudott menteni. Két percre rá

Kardos Bernadett

pontatlan mentését

Staar Gabriella

csípte el a tizenhatos magasságában, és rögtön lövésre szánta el magát, azonban a hazai kapus a helyén volt. Ezt követően egy tizenhatoson belüli kavarodás végén tornáztatták meg a kapust a vendégek, de a lövés kifelé kanyarodva centiméterekkel ment el a kapufa mellett.

A második félidő vendégtámadással indult. A Hegyvidék a tizenhatos sarkáról passzolta be az üres területre a labdát, ahová Dénes tört be, a rövid sarkot vette célba, azonban Földesi magabiztosan védett. A másik oldalon a vendégkapus tisztázott Zimányi Kovács emelésénél, majd Szalai Ágnes kiugrásánál szedte fel a játékszert az utolsó pillanatban. Válaszul Staar nyargalt el egy előreívelt labdával az 52. percben, de a hazai kapus ismét jól zárta a szöget, és óriási bravúrral védett. Letámadott a SZAK, és ennek majdnem meg is lett az eredménye. A kétségbeesetten hátrapasszolt labdába Novotny "csizmaszárral" ért bele a 56. percben, így a mögé pördülő labda ajtó-ablak helyzetben találta Liptákot, aki azonban elkapkodta a lövést, és az üres kapu mellé helyezett. Két percre rá két gyors kontra végén előbb az egyik, aztán a másik oldalon kellett a portásoknak bravúrt bemutatniuk. A 60. percben Papp Dorina ugrott ki középen, majd egy szép testcsellel elküldte a védőjét, de a lövés pillanatában elcsúszott, így a lövés a kapus számára csupán csemegét jelentett. A 61. percben Németh Zsófia szögleténél ismét Papp érkezett jó ütemben, s ezúttal már nem hibázott, szép mozdulattal a hosszú sarokba fejelt. Novotny még belepiszkált a zsugába, de már csak beljebb tudta azt segíteni (2-0). A 70. percben Földesi húzott le gyönyörűen egy beívelést a fejelni készülő csatárok elől. Rá két percre egy veszélyes beadásnál Boros Iza akart tisztázni, és hazaemelt - első látásra úgy tűnt, hogy fölé megy a labda, de az a kapufa alsó élén irányt változtatott, így a meglepett szegedi kapus megfogta ugyan, de belépett vele a gólvonalon túlra (1-2). Az utolsó 20 perc ismét a hazai csapaté volt, akik ahelyett, hogy őrizték volna az eredményt, újabb támadásokat vezettek. Zimányi Kovács, Papp és Szil is veszélyeztette a vendégkaput, Novotnynak néhány bravúrt is be kellett mutatnia, hogy megmentse csapatát az újabb góltól. Összességében tompán játszott a Hegyvidék, így a meccs nagy részében a szegediek akarata érvényesült. Elszántan küzdöttek, ezért fel tudták venni a harcot a fizikailag jóval erősebb vendégekkel. Több lehetőségük volt, és a kapu előtt is pontosabbak voltak, így megérdemelt győzelmet arattak, jóllehet a kissé potya ízű kapott góllal maguknak tették izgalmassá az utolsó negyedórát. A Szegedi AK számára ezzel véget ért a 2012-es év, legközelebb 2013. március 10-én játszanak bajnoki meccset a lányok az alapszakaszban, akkor az Újpestet fogadják hazai környezetben. Vasárnapi győzelmével Cserenkó Szabolcs egysége elmozdult az osztályozós 9. helyről a nyolcadikra, megelőzve a visszacsúszó Nagypálit, mely talán a legnagyobb vesztese a Nyíregyháziak kizárásának, s az ellenük elért eredmények megsemmisítésének.

Női labdarúgó NB I 14. forduló:

Szegedi AK - Hegyvidék SE 2-1 (1-0) Szeged, Felső Tisza parti stadion, 100 néző. Vezette: Krisán (Kovács K., Zlovszki) SZAK: Földesi - Boros, Kardos, Németh Zsó., Miklós, Szalai (Madarász 65'), Szil, Lévai, Zimányi Kovács (Harcel 90'), Lipták (Nagy Dzs. 56'), Papp D. Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs. Hegyvidék: Novotny - Jánosik, Bíró, Tóth E., Németh F., Kajdy (Faltusz 46'), Kovázs Zs., Szvetlik (Nagy S. 56'), Molnár R. (Maár 80'), Dénes, Staar. Vezetőedző: Korcsogh Orsolya. Gól: Lipták (3'), Papp D. (61'), ill. Boros (72' - öngól). Cserenkó Szabolcs: "A tabellán elfoglalt helyünk miatt mindenképpen győzelmi kényszer alatt szálltunk harcba az év utolsó mérkőzésén. Örülök, hogy végre mindkét támadónk betalált a kapuba! Összességében jó szellemben kezdtük a találkozót. Bár a mai napon két hasonló kvalitású csapatok találkozott, a középpályán nagyrészt megnyertük a párharcokat, és hátul is sikerült többé-kevésbé megjátszanunk a labdákat. Kiegyenlített volt a játék, de úgy gondolom, hogy egy góllal mindenképpen jobbak voltunk ellenfelünknél! Két fiatal játékosunk beállításával már a jövőt kezdtük építeni. Meglátásom szerint mindketten jól szálltak be a meccsbe, és hosszú távon is bátran építhetünk rájuk! Madarász Rékának külön gratulálok első NB I-es mérkőzése alkalmából!" Korcsogh Orsolya: "Megérdemelt szegedi győzelem született, és ugyan nekünk is voltak lehetőségeink, azt gondolom, ebben a meccsben nem volt több a számunkra. A hétközi haláleset rányomta bélyegét a felkészülésünkre, és ez a pályán is egyértelműen érzékelhető volt. Akartunk, de ész nélkül játszottunk, így ez most ennyire volt elég."

További eredmények:

Páter Fit-Well-Nagypáli - Viktória Trend Optika FC 0-4 (0-0) 1. FC Femina - Astra-Bíró-Kert FC 0-4 (0-2) BNLC-Csepel - MTK Hungária FC 1-11 (0-8) Szabadnapos: UTE Profisport

A női labdarúgó NB I jelenlegi állása:

#

Csapat

M.

Gy.

D.

V.

Lg.

Kg.

Gk.

P.

1.

MTK Hungária FC

12

12

-

-

74

5

69

36

2.

Astra-Bíró-Kert FC

13

10

2

1

52

12

40

32

3.

Viktória Trend Optika FC

12

10

1

1

62

8

54

31

4.

1. FC Femina

13

6

-

7

23

27

-4

18

5.

Hegyvidék SE

12

6

-

6

18

38

-20

18

6.

UTE Profisport

12

3

1

8

12

35

-23

10

7.

BNLC-Csepel

13

3

1

9

26

70

-44

10

8.

Szegedi AK

12

2

-

10

6

37

-31

6

9.

Páter Fit-Well-Nagypáli

13

1

1

11

15

56

-41

4

10.

Nyíregyháza Spartacus FC (visszalépett)

-

-

-

-

-

-

-

-

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.