Sport

Labdarúgás: parádés első félidővel győzött a SZVSE Röszkén

Labdarúgás: parádés első félidővel győzött a SZVSE Röszkén

2012. november 25., vasárnap
Labdarúgás: parádés első félidővel győzött a SZVSE Röszkén

Gólt gólra halmozott az első félidőben, s 40 perc alatt eldöntötte a három bajnoki pont sorsát a Szegedi VSE Röszkén, a megyei I. osztályú bajnokság utolsó őszi fordulójában.

Előzetesen egyértelműen az egyre jobb formában játszó szegedi alakulatnak állt a zászló a sereghajtó Röszke ellen, s ennek hamar tanúbizonyságát is adták Berki István tanítványai: közvetlenül a középkezdés után az első másodpercekben labdát szerzett a SZVSE

Busa Bence

révén, aki nem is vált meg attól, kapura tört, s 10 méterről a kapus mellett máris a hazai hálóba lőtt (0-1). Nem sokat kellett várni vasutasok újabb találatára sem. A 6. percben a tizenhatos bal sarkáról

Papp Ádám

csavart kapura egy szabadrúgást, ami meg sem állt a rövid felső sarokig (0-2). Nyomasztó föléynbe került a SZVSE már a mérkőzés ezen szakaszában, hiszen az egész szezonban gyenge formát produkáló hazaikkal szemben szinte már ekkor eldőlt a mérkőzés a játék kezdeti képe alapján. Ezt megerősítendő folytatódott a szegedi gólözön: az első negyedóra végén a kaputól 20 méterre két védő között harcosan labdát szerezve Árva István fordult le, s 10 méterről a rövid sarokba lőtt (0-3). Három percre rá egy formás támadás végén

Hegyesi Zsolt

cselezte ki az utolsó védőt majd a kapus mellett elhúzva a labdát a kapuba passzolt (0-4). Az egyre javuló formában játszó Hegyesi az első félidő hajrájában, a 39. percben szinte lemásolta az előző szituációt, s védőjén, majd a kapuson túljutva 5-6 méterről lőtte meg az ötödik SZVSE-gólt (0-5). A hazaiak még a szünet előtt szépíteni tudtak

Tanács Attila

révén büntetőből, ám az 5-1-es félidei SZVSE-vezetés egyértelművé tette, hogy a vendégek elviszik a három bajnoki pontot. Fordulás után ez meg is látszódott játékukon, a négygólos előny tudatában kevéssé koncentráltak Hegyesiék. Talán ennek is tudható be a hazaiak második találata, mely a 60. percben egy szabadrúgást követően született (2-5), azonban ez is csak kozmetikázásra volt elég. Ezzel az eredménnyel a Szegedi Vasutas a megyei I. osztályú tabella 8. helyén telel, míg az egyre jobban leszakadozó röszkeiek sorsa megpecsételődni látszik.

Labdarúgó megyei I. osztály 15. forduló:

Röszke SK - Szegedi VSE 2-5 (1-5)

Röszke, 100 néző. Vezette: Madáchi.

Röszke:

Szabó G. - Nagytorma (Szabó Á.), Fülöp, Lacak, Bálint (Tanács R.), Tanács A., Lőrincz, Takács, Balogh Á., Sztuparity (Véber), Kovajda.

Csere:

Molnár Tibor. SZVSE: Pluhár - Bálint (Kertész), Pécsek (Balogh), Ágoston, Nagypál, Busa, Papp, Szántó (Kozma), Szalma, Hegyesi, Árva.

Csere:

Berki István.

Gól:

Tanács A. (42' - tizenegyesből), Balogh Á. (60'), ill. Busa (1'), Papp Á. (6'), Árva (15), Hegyesi (18', 39'). Molnár Tibor:

"Megérdemelten nyert a SZVSE."

Berki István:

"Parádés kezdéssel eldöntöttük a mérkőzés végkimenetelét. A második félidőben már fejben nem voltunk elég határozottak, mégis nagyon elégedett vagyok a csapat teljesítményével. Méltó lezárása volt a szezonnak ez a győzelem, kár hogy vége a bajnokságnak, mert most értünk igazi csapattá."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.