Sport

Futsal: UTC-s kupafutsal-fieszta Salgótarjánban

Futsal: UTC-s kupafutsal-fieszta Salgótarjánban

2012. november 7., szerda
Futsal: UTC-s kupafutsal-fieszta Salgótarjánban

Edzőmeccsszerű mérkőzésen diadalmaskodott az UTC a magyar kupa legjobb nyolc csapata közé kerülésért Salgótarjánban. Brinszky Adrián legényei tetszés szerint érték el góljaikat.

Több meghatározó, fix kezdőembere -

Tombácz Róbert, Tóth Attila, Hernády Márk

- hiányában is lehengerlően kezdett az UTC,

Trucz Zsolt

csapatkapitány vezérletével sorra lőtték a gólokat az újszegedi legények, s már a szünet előtt eldöntötték a továbbjutás kérdését. A 10-1-es félidő után a parádé folytatódott a második játékrészben is, igen jó százalékkal használta ki helyzeteit a Brinszky-csapat, mely végül klubcsúcsot jelentő 19 gólt lőtt másodosztályú ellenfelének, s története második legnagyobb különbségű diadalát aratta 19-4 arányban. A csapat újoncot is avatott a 16 éves Szentes-Bíró Tamás személyében, aki élete első felnőtt futsalmeccsén góllal mutatkozott be, a csapat utolsó, 19. találatát jegyezhette. Egyébként a csúcsot jelentő 18-1-es eddigi legnagyobb arányú UTC-győzelemnek is a Salgótarján volt szenvedő alanya két évvel ezelőtt, ugyancsak a nógrádi megyeszékhelyen (a félidő akkor is 10-1 volt). Az akkori csapatból öten -

Hegyesi Zsolt, Dürgő Péter, Fülöp Tibor, Pataki Sándor

és a kapus

Vasas Gábor

- a hétfő esti fiesztának is részesei voltak. Az UTC e diadalával bejutott a magyar kupa legjobb nyolc csapata közé, s ha a következő, oda-visszavágós körben is diadalmaskodik, megismételheti tavalyi bravúrját, azaz a kupabronzérmet.

Férfi futsal magyar kupa 3. forduló:

Salgótarjáni VSE - UTC Futsal Team 4-19 (1-10)

Salgótarján, városi sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Futó, Baghy, Temesi.

Salgótarján:

Balázs - Váradi, Csatlós Cs., Molnár G., Berki.

Csere:

Gazsi, Molnár M., Bocsó, Répás, Nagy G.

Játékos-edző:

Csatlós Csaba.

UTC:

Vasas - Trucz, Koncz, Fülöp, Dürgő.

Csere:

Hegyesi, Takács, Pataki, Pöszmet, Szentes-Bíró.

Edző:

Brinszky Adrián.

Gól:

Bocsó (9', 40'), Répás (28', 37'), ill. Fülöp (2', 12', 33'), Pataki (3', 16', 36'), Trucz (5', 11', 17', 25', 27', 31'), Koncz (6', 16', 29'), Takács (8', 39'), Hegyesi (32'), Szentes-Bíró (39').

Sárga lap:

Gazsi (30'), ill. Szentes-Bíró (31') Brinszky Adrián:

"Ennyire sima győzelemre nem számítottunk, hiszen azért erősödött az ellenfél az utóbbi időszakban, s a kupának is megvannak a maga sajátságai. De komolyan vettük a meccset, az elején megbeszéltük, hogy határozottan lépünk fel, s kihasználjuk az osztálykülönbséget, valamint a dinamikai és sebességbeli differenciákat.Összességében könnyed győzelmet arattunk, s érvényesítettük a papírformát."

A kupaforduló további eredményei:

Kincsem Lovaspark-Nagykáta - Üllő FC Cső-Montage 4-7 (2-4) Rába ETO - Colorspectrum Aramis 5-1 (2-0) Szombathelyi Egyetemi SE - Ferencváros 2-6 (0-3) Admiral-Haladás VSE - Gödöllői Bikák/Vasas Phiten 6-2 (1-2) ELTE-BEAC - Rákosmenti FC 3-6 (1-4) Pioneers Viharsarki FC - MVFC Berettyóújfalu

december 5., 20.00

A Dunakeszi Kinizsi FC mérkőzését a Váci Futsal SE - Vasas-Kalafa SE párharc győztesével később (november 14. után) játsszák.

Online közvetítésünk:

40' GÓÓÓL... 4-19.

Góllal köszönnek el az UTC-től a hazaiak, Bocsó János megy el a jobb oldalon és irgalmatlan erővel, minden elkeseredettségével bombáz kapura, nem is lehet védeni, 4-19. És itt is a vége! Szép volt fiúk, köszönjük a parádés gálaelőadást!

39' GÓÓÓL!!! 3-19!

Koncz szemfüles passzán ott az új fiú, ő sem marad le a góllövőlistáról, okosan lövi a hazai kapuba Szentes-Bíró Tamás az UTC 19. gólját! 3-19!

39' GÓÓÓL!!! 3-18!

Koncz passzát Takács védhetetlenül zúzza be a léc alá! 3-18!

38'

Próbálkoznak a hazaiak, de mindenki a végét várja már az "edzőmeccsnek"...

37' GÓÓÓL... 3-17!

Balázs nagyot véd Trucz lökete nyomán, aztán 2 az 1-ben támad Molnár Márió és Répás Balázs, kipasszolják Vasast, nem tehet semmit, Répás fejezi be, 3-17.

36' GÓÓÓL!!! 2-17!

Trucz jobbról keresztbe ad Patakinak, aki 4 méterről léc alá bikáz! 2-17!

35'

Gyakorlatilag csak gólokról számoltunk be eddig, most egy újabb kimaradt hazai akcióról is említést tehetünk.

34'

Az UTC házi rekordja 2010 őszéről való, akkor ugyanitt, Salgótarjánban diadalmaskodott a csapat 18-1-re. Még lehet ez is hasonló, sok van még hátra.

33' GÓÓÓL!!! 2-16!

Lassan hőskort idéző az eredmény. Játszik a csapat, Trucz is nagy szívvel, 10 méterről vállalja el, véd a kapus, de ott van Fülöp, egy csel után a léc alá lő! 2-16!

32' GÓÓÓL!!! 2-15!

Szép UTC támadás (melyik nem az?), kipasszolják a fiúk, aztán 7 méterről, kissé jobbról Hegyesi a rövidbe szúrja! 2-15!

32'

Molnár Gábor kerül lövő helyzetbe, a kapufa tövét trafálja el.

31' GÓÓÓL!!! 2-14!

Trucz szerez labdát saját térfélen, ismét egyedül megy, 10 méterről jobbról feltűzi a hosszú "vinklibe"! 2-14!

31'

Az UTC ifjú titánja, Szentes Bíró vágja fel a hazai mestert, a félpályán, ez is lap.

30'

Takácsot buktatja Gazsi a hatoson belül, megvan az 5 hiba ezzel, ráadásul ez bizony hatméteres büntető, és sárga lap is! Koncz gyomorba rúgja a labdával a kapust...

29' GÓÓÓL!!! 2-13!

Koncz megnézi a sarkot aztán szépen betekeri a 10 méteres lövést! 2-13!

29'

4-2-re módosul a faultarány a hazaiak "javára", Koncz végezhet el szabadrúgást.

28' GÓÓÓL... 2-12

Óriási kapufát lő az UTC, majd a labdával Balázs kapus indítja Répást, aki végigviszi, majd Vasas hasa alatt gurít a kapunkba. Csak összejött a kozmetikázás is a hazaiaknak, 2-12. Belefér.

27' GÓÓÓL!!! 1-12!

Trucz szerez a saját hatosán labdát, végig viszi, aztán a kapus mellett kilövi a sarkot! 1-12!

26'

Úgy tűnik kis pihenő után folytatódik a szegedi gólparádé. Lassan kezdjük keresni a krónikákban az eddigi rekordot...

25' GÓÓÓL!!! 1-11!

24:20-nál jár az óra, amikor Pataki középre adott labdáját Pöszmet átlépi, tovább engedve a túloldalt érkező Trucznak, a cséká pedig nem vacakol, hanem a kapuba bombáz! 1-11! Megvan a tízközte! Lesz-e húsz?

24'

Csaknem kozmetikáz a Salgótarján, Molnár Márió lő ígéretes hazai akció végén oldalhálóba.

23'

Vasasnak akad ismét dolga, de helyén az újszegediek hálóőre.

22'

Két kapura lövés gyors egymásutánban, előbb Trucz, aztán Dürgő, véd a kapus.

21'

A hazaiak nyitják meg a második játékrészt, az UTC-nél ismét a kezdőötös a pályán.

SZÜNET!

20'

Vigyáznak a hazaiak, hogy ne legyen fault, nem akarják súlyosbítani amúgy sem túl rózsás helyzetüket. Igaz, a találkozó már eldőlt. Az első félidőnek pedig ebben a pillanatban véget vet a spori.

19'

Újabb salgótarjáni helyzet, miután elpuskáznak a szegediek is egyet: Csatlós Csaba a játékos-edző passzol mellé a kapunak egy kijátszott, kipasszolgatott, szépen felépített támadás végén.

18'

Hazai akció végén véd Vasas Gábor. Ő idén még egyébként nem kapott lehetőséget az UTC-ben, "felhozó meccsnek" ez tökéletes lehet számára.

17' GÓÓÓL!!! 1-10!

Trucz cselezget a tarjáni kapu felé, aztán amikor már ott van közel, még egy csel és gól a hosszúba! 1-10! Egészen rendkívüli módon szétestek a hazaiak...

16'

Kijön az 5. hiba is a hazaiaknál. Nem esélytelen, hogy büntetőket is lőhet majd az UTC.

16' GÓÓÓL!!! 1-9!

Szinte azonnal labdát szerez a hazai középkezdés után az UTC, pontosabban Pöszmet Tamás, adja a hosszúra Koncznak, aki be is lövi! 1-9! 12 másodperc telt el a két gól között...

16' GÓÓÓL!!! 1-8!

Koncz tüzel a hosszú alsóra a kapufánál ott van Pataki, naná, hogy gól! 1-8!

15'

4-1 a nógrádiaknak. A faultarány.

14'

Vasas ismét a főszerepben, egy újabb gyors hazai ellenattakot kell ártalmatlanítania a vendég kapusnak. Közben újoncot avat az UTC: a 16 éves Szentes Bíró Tamás is a pályán! hajrá, fiú!

13'

Egyszerűen nincs ellenszere Salgótarjánban a mieink játékának. Kissé egyoldalú a meccs... No, most hogy ezt leírjuk egy hazai kontra végén Vasasnak kell védenie.

12' GÓÓÓL!!! 1-7!

Hegyesi fut el a jobb oldalon középre ad, Fülöp érkezik, közelről az üres kapuba passzol, 1-7!

11' GÓÓÓL!!! 1-6!

Sakk-mattra kijátszák a támadást a mieink, végül Trucz 10.56-nál közelről bombáz a léc alá magasan! 1-6!

10'

Szinte alig van a hazaiaknál a labda, nem igazán tudnak átjutni a mieinken. Minden UTC-akcióban ott a gólveszély, vagy épp a gól.

9' GÓÓÓL... 1-5.

Egy elvesztett labdára csap le Bocsó, oldalról lő kapura, a becsúszó, menteni igyekvő Koncz lábán perdül fel a labda - egyenesen a kapunkba... 1-5. Sebaj.

8' GÓÓÓL!!! 0-5!

Folytatódik a parádé! 7:16-nál Trucz oldalberúgását Takács Renátó lövi a hálóba! 0-5!

7'

Egyszerűen leblokkoltak a hazaiak, ekkora osztálykülönbségre azért valljuk meg, mi sem számítottunk....

6' GÓÓÓL!!! 0-4!

Elképesztő! 5:30-nál Takács és Koncz kényszerítőznek egy gyors szegedi ellenakció során, végül hét méterről a kapus alatt Koncz továbbít a hálóba! 0-4!

5' GÓÓÓL!!! 0-3!

Hihetetlen! Szinte minden UTC-megmozdulás gólba torkollik! Pöszmet tűz rá egy szabadrúgást 12 méterről, neki ez menni szokott, most azonban véd Balázs Tibor! Ám ott van Trucz Zsolt, ő pedig nem kegyelmez! 0-3!

4'

Hát ez igazán álomkezdésnek mondható! Gyakorlatilag állva hagyta a hazaiakat a szegedi alakulat, még mi sem ocsúdtunk fel, hát akkor a salgótarjániak mit mondjanak...

3' GÓÓÓL!!! 0-2!

Villámrajt! 2:46-nál Koncz szögletét a kapu elé befutó Pataki továbbítja a hazai kapuba! Máris 2-0 ide!

2' GÓÓÓL!!! 0-1!

Nem sokat vacakol az UTC! Fülöp és Trucz indul meg, jó a kényszerítő, Fülöpnek már csak be kell gurítani az üres kapuba! Máris vezet az UTC! 0-1! 71 másodperc telt el a meccsből.

1'

Az UTC kezdi a találkozót.

19.55:

A mieink tiszta fehérben, a hazaiak piros mez, fekete nadrág és fekete sportszár szerelésben fognak játszani.

19.50:

Sok szeretettel köszöntjük Olvasóinkat! Rövidesen kezdődik az UTC salgótarjáni vendégjáték a kupában, a tét a legjobb nyolc közé jutás! A csapatok már javában melegítenek a sportcsarnokban, melyről el kell mondjuk kellemes kis csarnok, két oldalt lelátókkal - jó pár száz néző befogadására alkalmas létesítmény. Sajnos a városban alig akad csapat, mely kihasználhatná...

A találkozó elé:

Az UTC Futsal Team együttese szerda kora délután, 13.15-kor indul az este 20 órától kezdődő salgótarjáni találkozóra. Tóth Attila és Hernády Márk kisebb sérülésekkel bajlódnak, Polczer Norbert lábközépcsont-problémák miatt nem tarthat a kerettel, míg Tombácz Róbert és Béry István kapusok munkahelyi elfoglaltságok miatt maradnak igazoltan távol. A többi megszokott név között ismét ott van Pöszmet Tamásé, valamint a kapuvédő Vasas Gáboré, s egy 16 éves újoncot is avat az újszegedi gárda, a nagypályás SZEOL-csapatokban villogó Szentes-Bíró Tamás személyében.

Beharangozónk itt olvasható!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.