Szeged Napja közeleg: Quimby, szépségverseny, tűzijáték, borfesztivál + VIDEÓK

Május 18-án indul a tíznapos forgatag a megyeszékhelyen: borfesztivál 200 kiállítóval, szuperkoncertek, gasztroudvar, hídi vásár és minden, mi szem-szájnak ingere!

Már csak tíz nap, s elkezdődik a szegediek által talán a leginkább várt és kedvelt helyi programsorozat, a Szeged Napja színes kavalkádja!

Az országos népszerűségnek örvendő Szegedi Borfesztivál (immár a tizennyolcadik a sorban) jövő pénteken nyit a Széchenyi téren. Több mint 200 kiállító, köztük 120 borász kínálja majd portékáit. A látogatókat három színpad (Árkád Szeged, GDF Suez és Grand Café) kulturális, zenei fellépései és filmvetítései szórakoztatják. Itt lesz többek között Berecz András, Bencsik Tamara és zenekara, Kunos Tamás (Csík zenekar) és barátai – árulta el a Telin TV-nek Licsicsányi Ilona, a szervező Szegedi Városkép Kft. ügyvezetője.

Kézműves sörök, pálinkák és Miss Carpatica

Haspártiaknak fontos hír, hogy a Dugonics tér felújítása miatt a gasztroudvar a Klauzál térre költözik. Ízletes kenyérlángosok, kürtöskalácsok és sültek mellett házilag készített, kézműves söröket és pálinkákat is kóstolhatunk, messze nem csak a borokról szól tehát a borünnep, a “testvéritalok” is megférnek a palettán. A Klauzál téren sem maradunk színpadi programok nélkül: néptáncbemutató, Skatch- és Meszecsinka-koncert mellett megcsodálhatjuk például a Miss Carpatica szépségverseny indulóit is…

Május 25-étől 27-éig három napon át tart majd a Dóm téri kavalkád, melynek első napján, pénteken három szuperkoncert várja a szegedieket: a Pál Utcai Fiúk és a Heaven Street Seven után az est fénypontjaként a Quimbyt hallgathatjuk meg – ráadásul ingyenesen! Másnap a Molnár Dixieland Band és Balázs Fecó koncertezik, vasárnap este pedig a Fabula Rasa és a Budapest Bár adja a zenei tűzijátékot, hogy aztán tényleg fényárba boruljon az ég is 22 órakor.

Hídi vásár az Erzsébet-ligettől a Dóm térig

A XIII. Szegedi Hídivásárra május 26-án és 27-én kerül sor. Árusokkal nemcsak a Belvárosi hídon és annak közvetlen környezetében, de még az Oroszlán utcában is találkozhatunk ez alkalommal. A Dóm téren pedig hadi táborok állítanak ki. A meteorológusok szerint remek lesz az időjárás (ha pedig mégsem így lenne, 28-a, pünkösdhétfő a ráadásnap!), azaz akárcsak tavaly, újra több százezer ember kapcsolódhat ki a programokon. Az ügyvezető igazgató elmondta: hazánk mellett külföldről is várnak vendégeket.

További információk és a teljes program a Szegedi Városkép Kft. honlapján.

A részletekért és további érdekességekért tekintse meg a Telin TV beszélgetését Licsicsányi Ilonával, a Szegedi Városkép Kft. ügyvezetőjével (Szegedi Panoráma, 2012. május 4.)!

14 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  14. Monocolor
  2012. május 8., kedd, 18:42
  Válaszolok

  KFCS a jobbik bukott hercege a megalázó női WC-s történet óta. Össze-vissza ígért elszámoltatást és jobb életet, törvénytiszteletet, pénzt. Helyette most is kimarad nagyon sok szegedi vállalkozó az önkormányzati munkákból, veszteséges egy sor dolog amibe belefognak és átláthatatlan mint a mozi bezárása vagy a fürdők körüli kavarások. Ha igy vesszük a családi cégében dolgozó fiatalember anyukájával azonos nevű Licsicsanyi és a rábízott cég nem sokkal rosszabb mint a szoci időszak vezetője alatt. Mocskos politika. 🙁

 • '>
  13. bi_ciklis_gabor
  2012. május 8., kedd, 18:24
  Válaszolok

  krumplilé,a város 26 milliardjárol mesélj már valamitt
  ugy tudom kfcs csak azután jött …

 • '>
  12. bi_ciklis_gabor
  2012. május 8., kedd, 18:22
  Válaszolok

  tüzijátékra van pénz?miböl?
  hisz elég tetemes a város adóssága…

 • '>
  11. Krupié
  2012. május 8., kedd, 18:06
  Válaszolok

  Állítólag Licsicsányi az egyetlen jobbikos delegált, aki nem tűr soha semmilyen beleszólást Keresztúrinak a cég napi ügyeibe. Látszólag a cég nem is működik rosszul, véletlen egybeesés lenne?

 • '>
  10. kereskedo
  2012. május 8., kedd, 16:35
  Válaszolok

  zsu nálad setétebbet elképzelni se tudok?

 • '>
  9. kereskedo
  2012. május 8., kedd, 16:30
  Válaszolok

  hát bizony nem tetszik ez a szabadrablás
  több ezer ft a helypénz

 • '>
  8. DALRIADÁS_fan
  2012. május 8., kedd, 16:29
  Válaszolok

  bohocz zsu vedd fel a bohocz cipödet
  😀

 • '>
  7. DALRIADÁS_fan
  2012. május 8., kedd, 16:28
  Válaszolok

  zsu pont te beszélsz,ha kimész a cserepesre
  huzod a száz 200 ft hallatán
  vegyél csak 850 ért tiz deka kolbászt
  vicces vagy sose voltál szegedi ha igy gondolkozol

 • '>
  6. ZSU
  2012. május 8., kedd, 16:24
  Válaszolok

  Akinek nem tetszik húzón el a ” P ” A HAGYOMÁNY ÉS A NÉPSZOKÁST JÓ HA ÁPOLJÁK A TUDATLAN SÖTÉTEKNEK NEM
  MUSZÁJ KI MENNI.

  EGY SZÖGEDI.

 • '>
  5. IFJUSZOCI
  2012. május 8., kedd, 13:59
  Válaszolok

  3,abban a bohoczcipöben?
  az illik hozzá

 • '>
  4. IFJUSZOCI
  2012. május 8., kedd, 13:58
  Válaszolok

  sok balek
  a helypénz drágább mint amit árultok
  megéri?
  pénzéhesek

 • '>
  3. borvirágos
  2012. május 8., kedd, 07:07
  Válaszolok

  Majd figyelem Szentgyörgyipalibácsit Szeged volt szocialista gazdasági alpolgármesterét. Tavaly is hajmeresztő akrobatikus mutatványokat láthattunk tőle, amint gömbtalpú cipőben, nem szomjasan kóválygott a borfesztiválon:)

 • '>
  2. vállalkozó
  2012. május 8., kedd, 07:04
  Válaszolok

  csak a cirkusz, meg a cirkusz, meg a cirkusz…

 • '>
  1. DALRIADÁS_fan
  2012. május 8., kedd, 05:57
  Válaszolok

  azért érezhetöbben kevesebb a krcsma a fötéren
  amiota jobb oldali a városvezetés