Sport

Futsal: csillagos ötöst érdemel az UTC + FOTÓK

Futsal: csillagos ötöst érdemel az UTC + FOTÓK

2011. szeptember 12., hétfő
Futsal: csillagos ötöst érdemel az UTC + FOTÓK
Az első félidőbeli megilletődöttségét levetkőzve parádés második játékrészt produkált, s gyönyörű győzelmet aratott az UTC-Junior Sport a futsal NB I-ben a Csömör ellen.
5
-
2
UTC-Junior Sport
-
Rubeola FC Csömör
Férfi futsal NB I, 2. forduló
A találkozót felvételről a Telin TV-n is megtekinthetik szerda este 20.15-től! Első győzelmére készült az élvonalban az újonc UTC-Junior Sport, és kemény csatában, az ellenfelet a végén felőrölve, megérdemelten meg is szerezte azt. Az örvendetesen szép számú, mintegy hatszáz néző előtt az UTC szinte nekiesett patinás ellenfelének, jóllehet az első akciók nem bizonyultak annyira veszélyeseknek, ám a Rubeola valóban alig jutott szóhoz a félidő első felében. S bár az ellenfél fiatal tehetségekből és rutinos öreg rókákból álló, a nyáron kissé felforgatott csapata nem bizonyult túl acélosnak, s a védekezésüket is sikerült nem egyszer áttörnie a fekete-fehéreknek, a tigrisek kapusa, Pátrovics Attila elképesztő bravúrokat mutatott be. A nagy akarás lassan kezdett nyögésbe torkollani, amikor a 12. percben az UTC elérte ötödik személyi hibáját, ám szerencsére a félidő hátralévő részében nem kellett büntetőt lőnie az ellenfélnek. Örömre azonban így is Takó Csaba tanítványainak volt oka, amikor a 18. percben, egy védelmi hibát Tihanyi Ármin használt ki, és megszerezte a vezetést a vendégeknek (0-1). Szünet után aztán két egészen más alakulat futott ki az öltözőből. A nagy elánnal rohamozó Brinszky-legények hamar ki is egyenlítettek egy szép kényszerítő végén Trucz Zsolt révén (1-1). Az őrült kapkodásban azonban igazi adok-kapok alakult ki a gólokat tekintve, hiszen két perc múlva Szabó László jobb szélről leadott távolija talált utat az ellenfél kapujába (2-1), majd pillanatokkal később Dénes Károly használt ki egy újabb hazai védekezésbeli megingást, és egalizálta az eredményt (2-2). Mindinkább kezdett meggyőző fölénybe kerülni a hazai csapat az utolsó 10 percre, örvendetes volt látni, hogy a korábbiakban kevésbé összecsiszolódott második sor tagjai milyen jól megértik egymást, különösen Bitó Attila és Bullás Imre. A vezetést aztán mégiscsak az első sor szerezte meg: öt perccel a vége előtt Hernády Márk lőtte át a védelmet laposan, Pátrovics aligha láthatta hol a labda (3-2). Mindegyre fáradtak, mind fizikálisan, mind fejben a vendégek, miközben a hazaiak kezdték elhinni, hogy övék a meccs. A 37. percben Bitó reagált a leggyorsabban egy szögletre az elmélázó vendég védők között, majd egy perccel később harcossága révén labdát szerzett és egy Szabó, Pataki Sándor összjáték végén megszületett az ötödik hazai gól (5-2) is, kialakítva a végeredményt. Az első fordulóban az első félidei megilletődöttség hét gólt jelentett az ellenfélnek, hétfőn este azonban csak egyet - igaz, hazai pályán. A második játékrészre szerencsére rend lett a fejekben, s taktikus játékkal és javuló helyzetkihasználással az első győzelmet megszerezve sikerült itthon tartaniuk a pontot Hegyesi Zsoltéknak. Az első húsz percben mutatottnál azonban többre lesz szükség jövő hétfőn, amikor az Aramist a hétfői játéknapon 4-3 verő Berettyóújfalu gárdája látogat az újszegedi sportcsarnokba.

Futsal NB I 2. forduló:

UTC-Junior Sport - Rubeola FC Csömör 5-2 (0-1) Szeged, újszegedi sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Medovarszki, Viczián (ifj. Kormányos). UTC-Junior Sport: Tombácz - Trucz, Hegyesi, Hernády, Dürgő. Csere: Bullás, Bitó, Szabó L., Pataki. Vezetőedző: Szitkó Róbert. Megbízott edző: Brinszky Adrián. Rubeola FC Csömör: Pátrovics - Tihanyi, Kilik, Horváth, Vadászi. Csere: Dénes, Káplár, Tősér, Smeló, Szabó Z. Vezetőedző: Takó Csaba. Sárga lap: Tombácz (14'), ill. Smeló (14'). Gólszerző: Trucz (22'), Szabó L. (24'), Hernády (35'), Bitó (37'), Pataki (38'), ill. Tihanyi (18'), Dénes (24'). Brinszky Adrián: "Megszereztük első NB I-es győzelmünket, úgy érzem teljesen megérdemelten, óriási erőket mozgósítottunk meg. Nem a sziporkázós győzelem volt, hanem a szenvedős fajta, de ennyit kértem a fiúktól, hogy teljesen mindegy milyen módon, nyerjük meg ezt a meccset. Gratulálok a srácoknak, óriásit küzdöttek!" Takó Csaba: "Nagyon rosszul játszottunk, az edzéseken gyakoroltakból szinte semmit nem csináltunk meg, sem védekezésben, sem támadásban. Egy nagyon motivált ellenféllel találkoztunk, akik megérdemelten győztek."

További eredmények:

Haladás VSE – Gödöllői Bikák 5-3 (1-1) DEAC Futsal Club – Vasas 1988 Déli Futsal 1-3 (0-1) Rába ETO – Nagykáta SE Futsal Káta-GSM 5-0 (1-0) MVFC Berettyóújfalu – Colorspectrum Aramis 4-3 (3-1) MAFC BME Docler Akadémia – Üllő FC Cső-Montage 5-4 (2-2)

A férfi futsal NB I jelenlegi állása:

#CsapatM.Gy.D.V.Lg.Kg.Gk.P.
1.Rába ETO22--151146
2.Vasas 1988 Déli Futsal22--8266
3.MVFC Berettyóújfalu22--8626
3.MAFC BME Docler Akadémia22--8626
5.Colorspectrum Aramis21-113853
6.Haladás VSE21-168-23
7.UTC Junior Sport21-1912-33
8.Üllő FC Cső-Montage2-1189-11
9.DEAC Futsal Club2-1157-21
10.Gödöllői Bikák2--269-30
11.Nagykáta SE Futsal Káta-GSM2--228-60
12.Rubeola FC Csömör2--2315-120

Online közvetítésünk:

40' És itt a vége, megvan az első győzelem! Jár a vastaps, szép volt, fiúk!
40' Hernády szabadrúgása veszélytelenül suhan el a hosszú kapufa mellett mintegy két méterre.
40' Hegyesi jól indul meg, Truczot keresi, de belelépnek a passzba.
39' Trucz veszélyesen közel helyezi stoplisát Smeló arcához. Nem volt szándékos ugyan, de annál veszélyesebb.
39' Kohári Nándor akár jósnak is elmehetne, hiszen mind a harmadik, mind a negyedik hazai gól előtt megjósolta a találatot...
38'GÓÓÓL!!! Bitó harcoson szerez labdát, passzol Szabó Lacinak jobbra, aki a jobb kapufához érkező Pataki elé teszi, Sanyi pedig nem is hibázza el! 5-2!
38' Szöglet a Csömörnél is, szépen kiszorítjuk őket, haza is adják a végén.
37'GÓÓÓL!!! Sarokrúgás érkezik balról, sűrűn a védők, el is alszanak, Bitó nem, közelről bevágja! 4-2!
36' Bitó keresi a lövőhelyzetet, elereszti, Pátrovics véd, ki más...
36' Trucz szerzi meg Pátrovics kirúgását, cselek után jobb szélről lő, a csömöri kapus megint egy bravúrt mutat be.
36' Bitó szerzett labdát, indítja Patakit, aki kisodródik és elesik, lenn is marad, Smeló sportszerűen kiteszi a labdát, ápolás.
36' Dürgő óriási lövése Pátrovics szeme közé, remek reflexszel hárít a hatalmas termetű portás.
35' Hegyesi fejel kapura 4 méterről, gyenge, Pátrovicsé, majd Hernády lökete jobbról a kapufa külső éléről pattan ki.
35' Időt kérnek a vendégek, Takó Csaba eligazítást tart. Érdekesség, hogy hasonlóan az UTC-hez, Csömörön is megbízott edzőként van jelen a tréner, vezetőedzőjük hivatalosan pedig egy hölgy, Vella Orsolya, akivel már a szegedi futsalrajongók is találkozhattak, a SZAK-Boszorkányok tavaszi osztályozójának visszavágóján, melyet épp a Rubeola női csapata ellen nyertek meg a lányok.
35'GÓÓÓL!!! Hernády Márk lövésre szánja el magát a védők között 8 méterről középről és kilövi a jobb alsót! 3-2!
34' "Harcoljatok!" skandálja a hazai B-közép. Hegyesi harcol is, zavarja a kijövő kapust, de blokkolják cseleit. Aztán Dürgő lő egy újabb akció végén Pátrovicsba balról.
33' Dürgő forintos labdát kap a bal oldalon, éppcsak a kapufa tövénél megy ki a Select lövése nyomán... Ilyenből volt már vagy három, egyet azért majd be kéne lőni...
33' Tűzijáték a hazai kapu előtt, Smeló keresztbe verekszi át magát, lövése kijön, újra övé, kiszorítva jobbról lő, az érkező Tihanyi lemarad róla.
32' Kicsit pihennek a csapatok a cserék közben, egyébként mezőnybirkózás zajlik.
31' Közben az UTC Futsal Baráti Kör képviseletében megérkezett Kohári Nándor fideszes önkormányzati képviselő is szurkolni kedvenceinek.
31' Tombácz óriási kidobása után Bitó balról fordulásból 9 méterről, éppcsak keresztbe elszáll a hosszú kapufa mellett a bogyó!
31' Bullás indult, passz ki balra, visszakapja, hasba lövi Pátrovicsot.
30' Szabó kiszorul, de bátran nagyot lő, kifelé csavarodik.
28' Hegyesi nem ér vissza, helyzetbe kerülnek a vendégek, de Dürgő jó ütemben lép közbe.
28' Dürgő ellenfújnak, pedig labda volt. A megelőző támadásban Hegyesi cselezte át magát három emberen, majd tálalt ki jobbra SZVSE-s társának, aki a kapusba lőtt kiszorított helyzetből.
27' Trucz, Dürgő összjáték, kicsit fenn akad a védőn Trucz, nem éri el a sarkazást...
26' Óriási kidobás éri el Truczot, aki rá is fordul, de elmegy keresztbe a kapu előtt magasan, mintha valaki bele is ért volna a védők közül.
26' Szabó Zoltán suhint rá 8 méterről, nagyon fölé, nagyon mellé.
26' Dénes fekteti el Bullást, Tombácz jól jön ki, belelövi a sárga-fekete támadó a hatosról.
25' Felpörögnek az események, Bitó kap jó labdát középen, de becsúszva szerelik, lenn marad.
24' Pataki kerül helyzetbe a hatoson belül, óriásit véd a vendég kapus.
24'GÓÓÓL... Védelmi bizonytalanság, Dénes csap le a labdára és közelről belövi... 2-2
24'GÓÓÓL!!! Szabó Laci nagyot lő 12-13 méterről középről és becsorog a kapuba, a jobb alsó sarokba! 2-1!
23' Szabó telibe találja Pátrovicsot a szabadrúgásból. Aztán Pataki teszi vissza Bullásnak, Smeló becsúszva blokkol.
23' Hegyesi verekedné át magát a védőjén, faultolják, elmarad a lap, pedig járt volna. Kilencről végeztetik el, pedig közelebb volt...
23' Tombácz szedi össze a labdát egy veszélyes vendég akció végén, indítja Hernádyt, aki futtából emel, fölé.
22'GÓÓÓL!!! Trucz játssza magát tisztára, betör a hatosra, kipasszol Hegyesinek balra, ő vissza és Trucz Zsolti spiccel lő estében, benn is van! 1-1!
22' Dürgő a jobb sarokból középre, blokkolják a passzt, pedig Hegyesi már ott állt góléhesen a kapu torkában szinte. De kár!
21' Hegyesi egyedül tör be balról, kifelé perdül a lövés, elmegy a hosszú kapufa mellett.
21' A vendégek kezdik a második félidőt.
Az első sorunk fogja kezdeni a második félidőt is, a Csömörnél is a kezdőnégyes a mezőnyben. Közben lezajlott a tombolasorsolás is, a két szerencsés át is vette nyereményét.
Egy érdekesség: amióta az UTC futsalcsapata létezik, tétmeccsen még soha nem kapott ki hazai pályán, s pontot is csak egyetlen egyszer veszített, a Nagykáta elleni NB II-es tavaszi bajnokin.
SZÜNET
20' Dürgő gondol egyet, rágurít balról 15 méterről, éppen csak mellé. Aztán vége is a félidőnek.
19' Bitó teszi középre Bullásnak fordulásbólé, Imre lábára pattan a labda, onnan meg Pátrovics kezeibe... Nincs szerencsénk...
19' Kinyílunk, 2 az 1 ellen jönnek, szerencsére hosszú a passz.
18'GÓÓÓL... A Szabó, Bitó páros közös erővel elhagyja a labdát a hatos előtt, lecsap rá Tihanyi Ármin, és nem is hibáz közelről, 0-1...
17' Bitó szabadrúgása balról oldalháló, ellentámadás, Tihanyi középre az érkező Vadászi Edwárdnak, kimarad.
17' Bitó aztán négy ember között, elveszik tőle, de aztán majdnem eléri a hazagurított labdát...
17' Szabó László adná a bal oldalon üresen érkező Bitónak, blokk.
16' Hegyesi és Hernády ajtó-ablak ziccert ront 2 az 1 ellen, utóbbi lövés helyett visszaadja - a hátráló védőnek.
16' Ötödik fault, miután előbb egy ütést nem fúj be a spori, aztán Hegyesi esik nagyot, pedig az mintha labda lett volna.
15' Nagyon biztonsági játékot játszunk, keveset kockáztatnak a srácok.
14' Tombácz kéri a labdát kinn mezőnyben, de kipattan, aztán elhozza, sárgát kap időhúzásért... Talán túl szigorú ítélet. Smeló Hernádyt vágja fel, ez is lap.
14' Hernády és Trucz, kényszerítő után utóbbi lő nagyot, a kapus fölé tolja.
13' Hegyesi csap le félpályán egy labdára, üresen Trucz, de nincs passz, ütemkésve próbál, blokkolják.
13' Bitó keresztbe lő el egy szabadrúgást balról, veszélytelen.
12' Kicsit sok az esetlegesség a hazaiaknál a fölény ellenére, még azért van mit összecsiszolódnia a gárdának. Pataki tátongó kapura lő, Pátrovics visszaér, hatalmas bravúr...
12' Vadászi és Tihanyi a lesipuskás a hatoson belül, beszorulunk, szerencsére elpattan a labda tőlük.
12' Tombácz jól mozdul ki egy ellenattakra jól. Közben begyűjtjük az 5. faultot, ez nem jó hír...
11' Bullás és Bitó kavargat a kapu előtt, alig lehet követni mi történik, Bullás oxival próbálja, kijön, belelövi Bitó a kapusba.
10' Bitó tűz rá egy szabadot középről, 17 méterről, középre tart, Pátrovics ismét.
10' Szabó Laci óriási lövése középről, 8 méterről, látványosan repül Pátrovics, és védi.
10' Nem egy acélos gárda ez a Csömör, de még nem sikerült feltörni a védelmüket, és mintha kicsit össze is szedték volna magukat az időkérés után...
9' Dénes kavarja meg Dürgőt, becselez középre, passz a kapufánál álló Szabó Zoltánnak, aki valamiért jobbra kiteszi, ahol nincs senki...
9' Hegyesi ismét, Tősért buktatja, 4 méterre az alapvonaltól, balról szabadrúgás, Tősér a labda mögött, középre legurít Smelónak, aki a plafonba vágja a labdát.
9' Most Hegyesi "Ballack" Zsolt kicsit túl kemény, óra áll, szabadrúgás balról 15 méterre a kaputól. Berúgás lett belőle, Hernády blokkolt, majd kis híján labdát szerez.
8' Hernády Smelót teremti le a kezdőkörben, jogos szabadrúgás, veszélytelen.
8' Pillanatra beszorítottak a csömöriek minket, de kihozza Hernády a labdát. Támadunk, nyomunk, nagy elánnal!
7' Jön vissza az első sorunk. Két bajai, Hernády és Trucz érzi egymást, jól játszanak össze védekezésben.
7' Ismét Bullás, ismét jobbról, ezúttal fölé. Időt is kérnek a vendégek, nagy a nyomás.
6' Bullás újabb veszélyes megmozdulása, jobbról közelről mellé vágja egy védő szorításában.
6' Bitó iramodik meg hétmérföldes léptekkel a bal oldalon, üresen áll középen Bullás, egy visszacsel, és a kapusba lő.
5' Pályán a második sor mindkét alakulatnál, Horváth Bence lódul meg a vendégeknél balról lő, Tombácz lábbal szögletre tolja.
4' Egyértelmű hazai fölény eddig a találkozón, de még nem sikerült gólra váltani.
3' Hegyesi kavargatja a védőket, egyelőre nem tud áthatolni a falon. Aztán remek labdát kap, kiszorítják, mellé ismét.
3' Hernády iramodik meg jobb szélen, középre tálal, de nem érkezik társ.
2' Hegyesi nagyon erőszakos Pátroviccsal szemben, de egyelőre a kapus kerül ki győztesen párharcukból, ellentámadásban Tihanyi lő mellé.
2' Ballack szöglete után Dürgő kiszorítva lő, mellé.
1' Hegyesi kerül helyzetbe, tisztáz a kapus, aztán Vadászi lő, Tombácz lábbal véd.
1' Az UTC kezdi a meccset.
18.59 Bemutatások zajlanak, a vendégeket maroknyi lelkes csömöri vendégszurkoló is megtapsolja, a nagyon sportszerű hazai tábor. A mieink neveit ütemes dob kíséri. Hamarosan kezdünk...
18.57 Lehet vagy 200 néző a lelátón, miközben beöltözik az UTC, kapusaink, Tombácz és Béry új kék felsőben.
18.55 Egy jó kezdeményezés: azok akik jegyet váltottak a mérkőzésre (hölgyeknek és iskolásoknak díjmentes a belépés) a szünetben tombolasorsoláson vesznek részt.
18.55 Megérkezett az ellenfél is bemelegíteni. Lehet kicsit csúszni fogunk.
18.50 Szállingóznak a nézők, egyre többen vannak a lelátón.
18.45 Javában zajlik a melegítés, egyelőre a vendégek még nem jöttek ki az öltözőből, a mieink azonban már bőszen passzolgatnak.
18.40 A hazaiaknál végül Pataki Sándor helyett Dürgő Péter kapott helyet az első sorban.
18.30 Sok szeretettel köszöntjük Kedves Olvasóinkat az újszegedi sportcsarnokból, ahol először mutatkozik be hazai pályán az UTC-Junior Sport futsalteamje a Rubeola FC Csömör ellen.

Korábban írtuk:

Mint hétfő délelőtt Erhardt Szilárd technikai vezető portálunkkal közölte Koncz Zsolt, Vastag Szabolcs és Tóth Attila sérültek, játékukra biztosan nem számíthatunk. Pataki Sándor és Hegyesi Zsolt is küzdenek apróbb sérülésekkel, de ők biztosan pályára lépnek, akárcsak a frissen igazolt Bullás Imre és Juhász Imre. Egy kis múltidéző: utoljára 2008. április 28-án játszott szegedi csapat - az Első Beton - élvonalbeli futsalmérkőzést, akkor az Euro-Mobil-Trans Győr együttesétől kaptak ki 8-5-re idegenben. Az utolsó NB I-es hazai meccsre egy héttel korábban, április 21-én került sor, akkor a későbbi bajnok Berettyóújfalu diadalmaskodott az újszegedi sportcsarnokban 4-2-re. E 2007-2008-as szezonban az Első Beton a 7. helyen végzett, míg a Rubeola döntőt vívott. (A bajnoki döntőt a Berettyó-partiak három győztes mérkőzéssel nyerték meg a tigrisek ellen.) A két együttes mindkét összecsapását a csömöriek nyerték, előbb Szegeden 4-3-ra, majd hazai környezetben 7-6-ra diadalmaskodtak. Azon a két találkozón az UTC jelenlegi keretéből Tombácz Róbert, Juhász Imre, Bullás Imre, Tóth Attila és Vastag Szabolcs is az Első Betont erősítette, közülük Juhász és Tóth mindkét meccsen betalált a csömöri kapuba, utóbbi idegenben kétszer is. Beharangozó írásunk itt olvasható!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.