Sport

Futsal: a Rubeola ellen az első UTC-diadalért

Futsal: a Rubeola ellen az első UTC-diadalért

2011. szeptember 11., vasárnap
Futsal: a Rubeola ellen az első UTC-diadalért

Első NB I-es hazai mérkőzésére készül az UTC-Junior Sport férfi futsalcsapata. Hétfő este a Rubeola FC Csömör patinás együttese lesz az ellenfél.

Az első fordulóban hatgólos, 10-4-es vereséget szenvedett a szegedi újonc Budaörsön az Aramis ellen, de a hétfői ellenfél is hasonlóan kezdett a bajnok Győr vendéglátójaként: kaptak egy tízest, egy ellenében. "Igyekeztünk rendet tenni a fejekben, s az első győzelemért szeretnénk harcba szállni" - közölte portálunkkal

Brinszky Adrián

megbízott edző. "Tudjuk, hogy nagyon nehéz lesz, hiszen egy komoly NB I-es futsaltradícióval rendelkező Csömört látunk vendégül. Ők az első fordulóban hozzánk hasonlóan szerepeltek, egy nagyon jó Győrtől kaptak ki, mely kimagaslik az NB I-ből. Mi is kikaptunk egy olyan csapattól, ami szerintem az első háromban végez. Nyílt mérkőzésre számítok szoros végeredménnyel – reméljük mi jövünk ki jobban belőle" - tette hozzá.

Online

Az UTC-Junior Sport NB I-es hazai debütálását a SZEGEDma.hu folyamatosan frissülő, szöveges online közvetítésében is nyomon követheti hétfőn este 19 órától.

Az ellenfél valóban nagy múlttal bír, a Rubeola FC Csömör alapítása 1992-re nyúlik vissza. Az előző szezonban folyamatosan a kiesés elkerüléséért küzdött a csapat, az alapszakaszt az utolsó helyen zárták, majd osztályozón, drámai csatában, idegenben lőtt több góllal tudták megőrizni élvonalbeli tagságukat a Külker SC ellen: idegenben 7-3-as verség, majd hazai pályán 5-1-es győzelem - az ötödik találat a 40. percben született. A nyáron többen távoztak a számos rutinos játékossal felálló egységből.

Egle László

, a csapat 21 gólos házi gólkirálya az újonc Haladáshoz,

Fülep Norbert

a Vasasba igazolt, a rendkívül rutinos

Kerényi Norbert

és a 39 éves kapus,

Nagy Zoltán

visszavonultak,

Kurucz László

nagypályás elfoglaltság miatt csak novembertől bevethető. A rutinos embereket fiatal, ambiciózus játékosokkal pótolták, illetve pár új név is lesz a csapatlistán:

Zoufal Nándor

és

Pátrovics Attila

Újpestről,

Tősér Gábor

a Fradiból és a korábbi válogatott

Berkes László

Gyöngyösről érkezett Csömörre. A rutinos vonalat erősíti továbbá a napokban a tigrisekhez visszatért

Szimcsák Tamás

is, aki 2008-2009-ben a sárga-feketék színeiben lett az NB I gólkirálya. A szakmai munkát a klub korábbi játékosa,

Takó Csaba

irányítja, így a játékosmozgások ellenére is összeszokott, egységes gárdára számíthatunk. Az edző a csapat honlapján előzetesen úgy nyilatkozik, az idei szezonban a 4-6. helyre várja együttesét. Ambiciózus fiatalokból persze Szegeden sem akad hiány, s nem egy rutinos, az Első Betonnal az élvonalt megjárt játékos alkotja az UTC keretét sem. Brinszky mester látványos és élvezetes mérkőzésre számít, bízva abban, hogy a látványból csapata kerül ki győztesen. Az újszegedi sportcsarnokban hétfő este 19 órától megrendezésre kerülő futsalbajnokira a belépés diákoknak és hölgyeknek ingyenes, a jegyár 500 forint.

A férfi futsal NB II 2. fordulójának (hétfő) programja:

Haladás VSE - Gödöllői Bikák

18 óra

DEAC Futsal Club - Vasas 1988 Déli Futsal

18.30

UTC Junior Sport - Rubeola FC Csömör

19 óra

(Újszegedi sportcsarnok, vezeti: Medovarszki, Viczián, ifj. Kormányos) Rába ETO - Nagykáta SE Futsal Káta-GSM

19 óra

MVFC Berettyóújfalu - Colorspectrum Aramis

19.30

MAFC BME Docler Akadémia - Üllő FC Cső-Montage

20.30

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.