Gazdaság

Egyre több diák van gyakornoki pozíciókban

Egyre több diák van gyakornoki pozíciókban

2023. augusztus 2., szerda
Egyre több diák van gyakornoki pozíciókban

Egy kiválasztott partnercégnél tudnak gyakornoki pozícióban elhelyezkedni a diákok a tanulmányaik mellett. Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának mind a négy alapképzési szakán választható nappali tagozaton a duális képzés. A jelentkezési időszak most kezdődik.

A duális képzés a teljes tanulmányi időre szól, tehát hét féléven keresztül a Mezőgazdasági Kar egyetemi hallgatója a választott partnercégnél tölti gyakorlatát. Így már friss diplomásként 3 és fél éves munkatapasztalata lehet - Hupuczi Júlia, általános dékánhelyettes, duális képzési koordinátor hangsúlyozta.

A szerződéseket augusztusban és szeptemberben kötik.

Hupuczi Júlia arra kérte a felvett hallgatóikat, hogy a kar honlapján megtalálható elérhetőségeken vegyék fel a kapcsolatot velük, így segíthetnek megtalálni a megfelelő vállalati partnert. 

A diákoknak munkahelyi beszélgetésen kell részt venni a kiválasztott partnercégnél, és csak ezután kezdheti meg a tanulmányait a hallgató. Rendkívül fontos a diákok motiváltsága, hiszen csak így teljesíthető a kettős terhelés. A teljes képzési idő alatt havi fix ösztöndíjat kapnak, amely a mindenkori minimálbér 65 százaléka.

Az első teljesített félév után is van lehetőség duális képzési formára váltani. Jellemzően a nappali képzésben, alapképzési szakon tanuló hallgatók mintegy 10-12 százaléka választja ezt a képzési formát.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.