Gazdaság

Kiderült milyen 30 milliárdos beruházás érkezik a Makói Ipari Parkba

Kiderült milyen 30 milliárdos beruházás érkezik a Makói Ipari Parkba

2023. július 30., vasárnap
Kiderült milyen 30 milliárdos beruházás érkezik a Makói Ipari Parkba

Lázár János építési és közlekedési miniszter még június közepében jelentette be, hogy a Makói Ipari Parkban egy 25-30 milliárdos nagyberuházás veszi hamarosan kezdetét, amely 300 embernek fog munkát adni. A DK azonnal ellenkampányba kezdett és azzal rémisztgette az embereket, hogy egy veszélyes gyár fog épülni és akkumulátor-, illetve alumíniumgyártást is vizionáltak - azonban lyukra futottak, az új gyárban egyiket sem fognak készíteni.

A Promenad24 információi szerint ősszelveszi kezdetét Kína legnagyobb élelmiszer-feldolgozó, -gyártó és -kereskedő holdingjának, illetve annak belgiumi leányvállalatának, a Benepacknak a beruházása, amely keretében egy új, élelmiszer csomagoló-ipari üzemet építenek.

A befektető cég könnyűfém csomagolóeszközben utazik, az új makói üzemben azonban a rémhírekkel ellentétben nem lesz alumíniumgyártás. Farkas Éva Erzsébet, makói polgármester nemrég a Rádió 7-ben kitért rá, hogy az élelmiszer csomagoló ipari tevékenységnek otthont adó csarnokban csupán beszállított alumíniumot fognak préselni, illetve formálni.

A kormányhivatal szakhatóságai is megerősítették, a beruházás környezetvédelmi szempontból egyáltalán nem tekinthető károsnak, semmilyen veszélyt nem jelent a környezetre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.