Gazdaság

Nőtt a lakásállomány Csongrád-Csanád vármegyében

Nőtt a lakásállomány Csongrád-Csanád vármegyében

2023. június 17., szombat
Nőtt a lakásállomány Csongrád-Csanád vármegyében

Az általános trend Szeged környékén is kimutatható.

A népesség fogy, de a lakásállomány növekszik - ez derül ki népszámlálás előzetes adataiból, melyet a KSH közölt. Eszerint tavaly ősszel 4,6 millió lakást regisztráltak, ami 4,3 százalékkal több a 2011-es népszámlálás óta.

Az előzetes adatok alapján Csongrád-Csanád vármegyében 391 ezer lakosra 202 ezer lakás jutott.

A bővülés az országos átlagnál valamivel nagyobb, 4,6-os mértékű.

A régióban Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében változatlan, 173 ezres maradt a lakásállomány 2011 óta, míg Békés vármegyében 166 ezerrel csökkent a számuk.

További érdekesség, hogy az egy- és kétszobás lakások száma csökkent, míg a négyszobásoké nőtt, továbbá a vármegyei lakásállományból 34 ezer ingatlan áll üresen.

Településekre lebontva Szatymazon és Szegeden 10,7 százalékkal bővült az állomány, ám még ígyis sereghajtónak számítanak, mivel Újszentivánon 14,7, Deszken 11,7 százalékos a növekedés.

Ugyanakkor van, ahol csökkent ez a szám: Székkutason 10,7 százalékkal, de kevesebben laknak Tömörkényen, Nagyéren, Árpádhalmon és Csanyteleken is.

(via Délmagyar)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.