Tovább fogyunk, de nőtt a házasulási kedv Csongrád megyében

2017. október 11., szerda · Hozzászólok

Az elvándorlás is szerepet játszik abban, hogy Csongrád megye lakossága 3000 fővel fogyott, és az országos bővüléssel szemben a lakásépítések száma is csökkent. A KSH „Fókuszban a megyék” című legfrissebb kiadványából kiderül, hogy a foglalkoztatás bővült a versenyszférában és többen is házasodtak, mint egy évvel korábban. Tovább »

Néhány utca súlyos tízezreket jelent

2017. augusztus 26., szombat · Hozzászólok

Heti szinten jelennek meg hírek arról, hogy az egekbe szöktek az albérletárak az egyetemi városokban a nyáron. Szegeden sincs ez másként, bár ahogy az iskolakezdés előtt egy héttel szétnéztünk, rendkívül változó összegeket kérnek el a kiadó lakásokért. 60 és 185 ezres ajánlattal egyaránt találkoztunk. Tovább »

KSH: több mint ötezer új lakás épült az első fél évben

2017. július 28., péntek · Hozzászólok

Az első fél évében 5004 új lakás épült, 46,4 százalékkal – 1587-tel – több, mint egy évvel korábban. A kiadott építési engedélyek és egyszerű bejelentések alapján építendő lakások száma 19 823, 40,2 százalékkal több, mint a múlt év első felében – jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Tovább »

Szakértő: a munkaerőhiány miatt nőhet az új építésű lakások ára az idén

2017. február 26., vasárnap · Egy hozzászólás

Vélhetőleg nőni fog az új építésű lakások ára az idén, mert a munkaerőhiány miatt nagyobb költséggel jár az építkezés – mondta Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője vasárnap az M1 aktuális csatornán. Tovább »

700-900 ezer forintos tartozások – az IKV-t hibáztatják a Jókai utcai ház lakói

2016. november 8., kedd · Hozzászólok

jobbik_ikv_sajttaj003kf

Még mindig nem oldódott a Jókai utcai társasház elszámolási problémája. Kis jövedelmű nyugdíjasok, minimálbérből élő felnőttek is kaptak több százezer forint tartozásról számlát. Tóth Péter a pénzügyi bizottságnak és Botka Lászlónak is írt az ügyben. Az IKV elismeri, hogy komoly problémát jelent az érintett családoknak a kusza számlázás, de a helyzet kialakulásáért a Főgázt okolják. Tovább »

Lakáskiadással kapcsolatos csalásokra figyelmeztet a rendőrség

2016. október 10., hétfő · Hozzászólok

Az internetes albérlethirdetésekkel érdemes különösen óvatosnak lenni, foglalót sohasem szabad előre utalni – mondta Németh Ágnes, az Országos Rendőr-főkapitányság bűnügyi főigazgatóságának bűnügyi főosztályvezetője az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában. Tovább »

Ingatlanokat ad el a város, fiataloknak pedig albérleteket hirdet

2016. augusztus 31., szerda · 4 hozzászólás

penzbizottsagi_ules01_gs

Összesen kilenc, tartósan üresen álló ingatlant kíván pályázat útján értékesíteni az IKV Zrt., míg a kimondottan fiatalok részére fenntartott bérlakások közül hatot – derült ki a pénzügyi bizottság ülésén. Tovább »

Egy korábbi 50 ezer forintos lakásért ma 75 ezret kérnek havonta Szegeden

2016. július 20., szerda · 21 hozzászólás

alberlet02jav_gsIdén sem csökkentek, inkább 5-20 százalékkal emelkedtek az albérletárak – legalábbis az Otthon Centrum legfrissebb első félévi, országos adatai szerint. A portálunknak nyilatkozó ingatlanszakértő szerint egy olyan albérletérhez, amelyért ma 75 ezer forintos havi bérleti díjat kérnek, korábban 50-60 ezer forintért is hozzá lehetett jutni. Jó hír azonban a szegedi albérletvadászoknak, hogy már az IKV is beszállt az albérleteztetésbe. Egyetemistáknak kínálnak olcsó garzonokat, óvadék fejében.
Tovább »

Még mindig vitatják a Jókai utcai ház lakói a fűtésszámlákat – az IKV felajánlotta, hogy megnézhetik a kért dokumentumokat

2016. június 17., péntek · 2 hozzászólás

jobbik_ikv_sajttaj003kf

A Dáni utcában, az IKV székháza előtt tartottak sajtótájékoztatót a lakók és Tóth Péter. Sikerült elérni, hogy az IKV vezetője személyesen fogadja őket. Meggyőzni nem sikerült egymást, de a lakók élnek a cég által felajánlott betekintési lehetőséggel a számlák ügyében. Tovább »

Honnan a budapesti százmilliók? – vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez a szegedi Fidesz Botka László ellen

2016. március 5., szombat · 114 hozzászólás

Mesterházy Attila; Botka László

Szeged MSZP-s polgármestere az elmúlt évben két értékes budapesti lakást kapott szüleitől, a szegedi Fidesz-tagság pedig kíváncsi a forrásokra. Tovább »

Az otthon mellé munkát is kínál Mórahalom a CSOK-osoknak!

2016. február 24., szerda · Hozzászólok

nogradi_csok009kf

Eddig mintegy ötven család érdeklődött Mórahalmon, hogy a CSOK-hoz kapcsolódóan mit kínál a betelepülni vágyóknak a 6200 lakosú kisváros. A településen komplex programot indítottak, nem csupán kedvezményes építési telkeket kínálnak, hanem társas-, sor- és garzonházprogramot is indítanak, illetve az ipari park cégeivel összefogva a munkahelyteremtést is támogatják. A speciális kedvezményrendszert egy most indult honlapon is bemutatják, a cél, hogy ne csak otthonra leljenek Mórahalmon a családok, hanem el is tudjanak helyezkedni. Tovább »

Tuzson: az a cél, hogy minden magyar család a lehető legolcsóbban saját lakáshoz jusson

2016. február 7., vasárnap · Hozzászólok

lakaseladas_elado_haz_lakaspiac

Az a cél, hogy minden magyar család a lehető legolcsóbban saját lakáshoz jusson, ezért várhatóan már a jövő héten megjelenik az otthonteremtési program használt lakásokra vonatkozó rendelete – jelentette ki Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár vasárnap Budapesten. Tovább »

Keretjelzálog: Újszegeden tüntettek a károsultak, hétfőn újabb feljelentést tesznek + FOTÓK

2016. január 22., péntek · 5 hozzászólás

szabo_balint_tuntetes003kf

“Mostantól támadunk, bebizonyítjuk, hogy nekünk van igazunk és a nagyhalak nem úszhatják meg” – jelentette ki Szabó Bálint, aki egy újszegedi villa elé vonult károsultak kíséretében, ahol a keretjelzálog-ügyekről elhíresült építési vállalkozó lakik. Hétfőn újabb feljelentést tesznek, és azt feltételezik, hogy a vállalkozót szegedi ügyvédek is segítették a csalássorozatban. Tovább »

Keretjelzálog: A nem fizető építési vállalkozó vagyona kerül elsőként kalapács alá

2015. október 13., kedd · 9 hozzászólás

szabo_balint01_gs

Változtatott stratégiáján a Raiffeisen Bank, elsőként már nem a keretjelzáloggal terhelt, becsapott szegedi és makói lakosok ingatlanait, hanem a pénzintézetnek nem fizető építési vállalkozó telkeit és házait bocsátja árverésre amennyiben nem tudnak megállapodni. A mozgássérült Biharvári házaspár is fellélegezhet: nem viszik el a fejük fölül a lakást, igaz a tulajdonjogukat elbukhatják. Tovább »

Hamarosan pont kerülhet a keretjelzáloggal terhelt károsultak ügyének végére

2015. június 17., szerda · Hozzászólok

szabo_balint_sajtotajekoztato03kfSzerdán a keretjelzáloggal terhelt szegedi és makói károsultak egy csoportját képviselő cég vezetője, a Raiffeisen Bank által megbízott ügyvédi iroda, valamint az érintett építési vállalkozó is tárgyalóasztalhoz ült. Nyár végére lezárulhat az ügy, s ha minden jól alakul, a károsultak nem veszítik el otthonaikat.
Tovább »

Esély a szegedi és makói családoknak – Hajlandó tárgyalni a Raiffeisen és az építési vállalkozó is

2015. június 12., péntek · Hozzászólok

karosultak02

Megtört a jég, a keretjelzáloggal terhelt szegedi és makói károsultak egy csoportját képviselő cég vezetője, a Raiffeisen Bank által megbízott ügyvédi iroda és az érintett építési vállalkozó jövő héten tárgyalóasztalhoz ül. Tovább »

Keretjelzálog – A szegedi és makói családok kilakoltatásáról nem tudott a Raiffeisen vezére

2015. június 9., kedd · Hozzászólok

karosultak02

A Raiffeisen vezérigazgatójának nem volt tudomása arról, hogy olyan szegedi és makói családok kerülnek utcára a bank által indított per miatt, akik kifizették a lakásukat – írja a Nol.hu. A károsultak egy csoportja kedden Budapestre utazik a pénzintézet központjába, nem akarnak belenyugodni abba, hogy hiába fizettek, viszi a bank a lakásukat. Tovább »

Tavaly 15 ezerrel nőtt az eladott lakások száma

2015. május 4., hétfő · Hozzászólok

Tavaly 103 700 lakást adtak el Magyarországon, 15 ezerrel többet, mint 2013-ban, az értékesített lakások túlnyomó része használt lakás volt, amelyek átlagosan 10 millió forintért cseréltek gazdát, 300 ezer forinttal többért, mint 2013-ban – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) honlapján közzétett adatokból. Tovább »

Az első lakást vásárló fiatalok most juthatnak legelőnyösebben ingatlanhoz

2015. január 14., szerda · Hozzászólok

Az elmúlt négy évben egyértelműen javult a fiatalok lakáshoz jutási esélye, és miután az első ingatlanjukat vásárlók által preferált lakástípusok ára már elérte a mélypontot, számukra most a legkedvezőbb a vásárlás az FHB elemzése szerint, amely az FHB Jelzálogbak, valamint az FHB Ingatlan Zrt. által készített Lakásáridex tematikus összeállítása. Tovább »

MSZP: száz éve nem épült ilyen kevés lakás Magyarországon

2015. január 4., vasárnap · Egy hozzászólás

Az MSZP szerint több mint száz éve nem épült olyan kevés új lakás Magyarországon, mint napjainkban. Bangóné Borbély Ildikó, a párt országgyűlési képviselője vasárnap, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján annak a véleményének is hangot adott, hogy az adatok további romlására lehet számítani. Tovább »

Belvárosi bejárás: Az önkormányzat nem mondhat le a vagyonáról! + FOTÓK

2014. augusztus 22., péntek · 19 hozzászólás

bejaras_belvaros17_gs

A magas bérleti díjak miatt üres üzlethelyiségek és a hajléktalanok tömeges megjelenése is szóba került a Belváros két körzetének bejárásán, ezúttal Magyar László és Haág Zalán jelöltekkel térképezte fel a problémákat Kothencz János. Tovább »

A lakáskiadás szabályaira figyelmeztet a NAV

2014. augusztus 14., csütörtök · Egy hozzászólás

A kiadó ingatlanok csúcsszezonja augusztusra és szeptemberre esik, a lakáskiadás szabályait azonban kevesen ismerik; pedig sok kellemetlenséget megúszhatnak a felek, ha a bérbeadás körül minden papír rendben van – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).
Tovább »

Ne az utcát fűtse! – Spórolási tippek a hidegben

2013. október 31., csütörtök · Hozzászólok

panelfutes02_gsEgy átlagos háztartás éves fűtési költsége 120 ezer és 240 ezer forint között mozog, ebben pedig nem csak a négyzetméterszám, hanem a szellőző ablakok, és ajtók is ludasak. Viszont egyszerű házi praktikákkal, valamint egy csöppnyi odafigyeléssel akár 15 százalékot is spórolhatunk számlánk költségén.
Tovább »

Gödöllőn a legolcsóbb a lakásbérlet az egyetemi városok közül

2013. július 19., péntek · Hozzászólok

Egy 30 négyzetméteres lakást 30 ezer, egy 60 négyzetméterest pedig 48 ezer forintért lehet bérelni Gödöllőn, a kisebb lakások közül a legdrágább a főváros ötödik kerülete 52 ezer, míg a nagyobb lakásoknál Óbuda, 91 ezer forintos havi bérleti díjjal – közölte a Duna House ingatlan franchise hálózat csütörtökön az MTI-vel.
Tovább »

Enyhén csökkentek a lakásárak

2013. január 19., szombat · Hozzászólok

A tavalyi harmadik negyedévben nominálisan 1,5 százalékkal alacsonyabbak voltak a lakásárak az előző negyedévinél, 2011 hasonló időszakához képest pedig 1 százalékkal mérséklődtek, az idén azonban már van esély a kereslet élénkülésére, amely emelheti az árakat – közölte az FHB Jelzálogbank a legújabb FHB Lakásárindex jelentésében szerdán az MTI-vel.
Tovább »

Mélyponton a készházépítés

2013. január 7., hétfő · Hozzászólok

A csúcshoz képest egytizedére esett vissza tavaly az eladott készházak száma Magyarországon, a gyártók és forgalmazók abban bíznak, hogy egyre többen ismerik meg a 2020 utáni uniós épületenergetikai követelményeket, és vesznek készházat, mivel az nem értéktelenedik el – mondta Kárpáti József, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége könnyűszerkezet építő tagozatának elnöke az MTI-nek.
Tovább »

Következő oldal »