Gazdaság

A FAO-tagállamok elkötelezték magukat a fenntarthatósági célok mellett

A FAO-tagállamok elkötelezték magukat a fenntarthatósági célok mellett

2016. május 6., péntek
A FAO-tagállamok elkötelezték magukat a fenntarthatósági célok mellett

Európa és Közép-Ázsia elkötelezte magát a tavaly elfogadott 17 nemzetközi fenntartható fejlődési cél mellett, így az éhezés, szegénység, klímaváltozás, vízhasználat, fenntarthatóság és a tengeri ökoszisztéma területén az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) partnerük lesz ebben - közölte a FAO pénteken az MTI-vel.

A FAO szerdán kezdődött háromnapos európai regionális konferenciája pénteken a régió tagállamainak azzal a kérésével zárult, hogy a FAO segítse őket a növekvő lakosságszám és bővülő kereskedelem ellenére termelési módszereik fenntarthatóbb irányba terelésében. A közlemény hangsúlyozza: a klímaváltozás, mint a mezőgazdaságra leselkedő komoly veszély, minden régióbeli országot érint. A FAO ezért a klímabarát mezőgazdaság módszertanát alkalmazza, ahol egyszerre hangsúlyos elem a termelékenység, a változáshoz való alkalmazkodás és az üvegházhatású gázok csökkentése. A regionális konferencia témái között volt a családi gazdálkodók és a mezőgazdasági-élelmiszeripari kereskedelem támogatása, az illegális halászat elleni küzdelem, a vidéken élő fiatalok és nők helyzetének javítása. A FAO regionális konferenciáját kétévente rendezik meg, az idén 42 ország és az Európai Unió küldtek delegáltakat a törökországi konferenciára. További 23 szervezet, kormányközi szervezetek, civil szféra, tudományos intézmények és a privát szektor, megfigyelőként vett részt a programban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.