Hallani sem akarnak a kerítés lebontásáról a határ menti gazdák + FOTÓK

2017. június 1., csütörtök · 24 hozzászólás

pakai_istvan01_gs

Futótűzként terjed a hír: Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje eltávolítaná a déli határszakaszon lévő kerítést. A témában mórahalmi gazdákkal beszélgettünk, akik elutasítják a szegedi polgármester ötletét, ugyanis nem akarják ismét átélni azt, amit egyszer már igen. Tovább »

Kis Miklós Zsolt: nyáron döntenek az agrártámogatási pályázatokról

2017. május 19., péntek · Hozzászólok

szalmabala_mezogazdasag

A nyári időszakban döntés születik a beérkezett agrártámogatási pályázatokról és a tervek szerint újabb pályázatokat is megnyitnak – mondta a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára a Pápai Agrárexpo alkalmával tartott szakmai konferencián, pénteken. Tovább »

Fazekas: a versenyképes mezőgazdasághoz magas szintű szakképzés szükséges

2017. május 8., hétfő · Hozzászólok

fazekassandor01_szs

A jövő korszerű, versenyképes mezőgazdasághoz magas szintű szakképzés szükséges, ehhez pedig össze kell hangolni valamennyi érdekeltnek és szereplőnek a munkáját – mondta a földművelésügyi miniszter hétfőn Budapesten, egy szakmai megállapodás aláírásán. Tovább »

Lázár: a magyar jövő a mezőgazdaságon is múlik

2017. május 5., péntek · 2 hozzászólás

agrar_videkfejlesztesi_iroda15_gs

Magyarország nem használja ki az agrárlehetőségeit, így a következő évek egyik célkitűzése, hogy a térségben minél többen boldoguljanak a mezőgazdaság által – mondta Lázár János pénteken, az ország első agrár-vidékfejlesztési ügyfélszolgálatának átadó ünnepségén, Hódmezővásárhelyen. Tovább »

Megkezdődtek az állattenyésztési napok Hódmezővásárhelyen

2017. május 4., csütörtök · Hozzászólok

allat2

A minden évben tízezreket vonzó agrárkiállítást idén május 4. és 6. között szervezik meg. A csütörtöki megnyitón Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke kijelentette: támogatás nélkül nem tud fejlődni a magyar mezőgazdaság – írja a promenad.hu. Tovább »

B. Nagy: 80 méteres talpmélységig nem esnek a jogszabály hatálya alá a háztartási kutak

2017. április 28., péntek · 6 hozzászólás

bnagy_sajttaj001kf

Májusban terjeszti be a Belügyminisztérium a fúrt kutakkal kapcsolatos törvényjavaslatot, nyáron fórumokat terveznek a témában, ősszel pedig döntés születhet – jelentette be B. Nagy László. A fideszes országgyűlési képviselő elmondta, a legutóbbi kormányülésen arról döntöttek, hogy 80 méteres talpmélységig kivonják a jogszabály hatálya alól a háztartási vízfelhasználást szolgáló kutakat. Tovább »

Szorosabbra fűznék a Vajdaság és hazánk gazdasági kapcsolatait

2017. április 6., csütörtök · Egy hozzászólás

BC5K3642

A vajdasági és magyarországi gazdasági kapcsolatok élénkítésének lehetőségeiről szólt a Szabadkán megrendezett Vajdasági Agrár- és Élelmiszeripari Konferencia, amit a Magyar Nemzeti Kereskedőház és Magyarország Szabadkai Főkonzulátusa szervezett. A rendezvényen Kakas Béla megyei közgyűlési elnök egy országhatáron átívelő ipari kender termesztési- és feldolgozási program fontosságát hangsúlyozta. Tovább »

A fenntartható magyar élelmiszergazdaságért dolgozott ki koncepciót az agrártárca

2017. április 4., kedd · Hozzászólok

Kidolgozta Magyarország 2017-2050 közötti nemzeti élelmiszergazdasági koncepcióját a Földművelésügyi Minisztérium, a dokumentum a magyar élelmiszergazdaság előtt álló kihívásokra adja meg a választ – ismertette Fazekas Sándor az Agrárakadémia konferenciasorozatának nyitórendezvényén, amelyről az agrártárca közleményben tájékoztatta az MTI-t kedden. Tovább »

Következő oldal »