Gazdaság

Gellért Ákos kapta a Csongrád Megye Gazdaságáért Díjat

Gellért Ákos kapta a Csongrád Megye Gazdaságáért Díjat

2016. február 21., vasárnap
Gellért Ákos kapta a Csongrád Megye Gazdaságáért Díjat
gellert_akos_dij

Gellért Ákos, a Gellért és Fiai Consulting Kft ügyvezetője kapta az idei Csongrád Megye Gazdaságáért Díjat. A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elismerését február 20-án szombaton, a gazdasági önkormányzat BENELUX Üzleti Estjén vehette át a gazdaság terén végzett kiemelkedő munkájáért. A Szemerey-Kiss Balázs szobrászművész által kisplasztikát, ami Merkúrt, a kereskedelem istenét ábrázolja, Nemesi Pál, a kamara elnöke adta át.

Gellért Ákos

előbb Miskolcon gépészmérnökként, majd később jogászként végzett Szegeden. Először Makón, a Maros-menti ÁFÉSZ-nál. 1982-ben, 32 évesen lett az osztrák tulajdonban lévő, tollfeldolgozással foglalkozó Hungarofeder Kft. ügyvezető igazgatója. 1989-2001 között Németországban élt, egy tollfeldolgozó és paplan-párna gyártó cég vezetője volt. Ezzel párhuzamosan, 1989-ben több társával együtt Magyarországon megalapította a Naturtex Kft.-t, majd 1994-ben a családi tulajdonú Gellért és Fiai Consulting Kft-t. Utóbbi ingatlan hasznosítási tevékenységet végez, továbbá hozzá tartozik a Gellért Szabadidőközpont és napjainkban már a szegedi Alabárdos étterem is. A ma már 5 cégből álló cégcsoport zászlós hajója a Naturtex Kft., mely 2006 óta 100 százalékban a Gellért család tulajdonában van. A dinamikusan fejlődő, kimagasló export teljesítményt nyújtó vállalat több mint 40 országba exportál világszerte, a hazai lakástextil piac egyik piacvezető szereplője. Dr. Gellért Ákos tagja az Első Szegedi Lions Klubnak és elkötelezett támogatója a szegedi sportnak. Névadó szponzora az első osztályú Naturtex-Szedeák férfi kosárlabda csapatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.