Gazdaság

Autógyárat épít a KÉSZ Csoport Oroszországban

Autógyárat épít a KÉSZ Csoport Oroszországban

2012. november 6., kedd
Autógyárat épít a KÉSZ Csoport Oroszországban

Magyarország és Szerbia után Oroszországban is a KÉSZ Csoport építi a Magna autóipari vállalat új gyárát, a beruházás összértéke meghaladja a 10 millió eurót, az új létesítményt várhatóan jövőre adják át – tájékoztatta az építőipari vállalkozás kedden az MTI-t.

A szerbiai Fiat, a kecskeméti Mercedes, a győri Audi, valamint a szintén kecskeméti Magna gyár után újabb autóipari nagyberuházást valósít meg az idén harmincéves KÉSZ Csoport. Ezúttal egy már visszatérő ügyfél, a Magna megbízását nyerték el. Az oroszországi Nyizsnyij Novgorodban generál kivitelezőként kell egy fröccsöntő üzemmel és egy logisztikai csarnokkal kibővíteni, majd felújítani a már meglévő gyárat. A beruházás 13 ezer négyzetméteren zajlik majd, az új létesítményt várhatóan 2013 nyarán adják át. A KÉSZ Holding Zrt. 2010-ben alapította meg orosz leányvállalatát. Az első projekt megrendelője a svéd gyógyszeripari cég, az Astra Zeneca volt. A KÉSZ 30 évvel ezelőtt gyakorlatilag családi vállalkozásként kezdte meg működését, mára pedig egy igazi holdinggá vált, amely a környező országokat is beleértve több ezer munkavállalót foglalkoztat, árbevétele pedig elérte a 70 milliárd forintot. A KÉSZ Csoport tagvállalatai révén jelen van Magyarországon az építőipari kivitelezés, az építőelem-gyártás, az ingatlanfejlesztés, a létesítmény-üzemeltetés, a flottamenedzsment és a környezetipar területén. A KÉSZ Holding Zrt. a KÉSZ Csoport vezető társasága, amely összefogja a tagvállalatok erőforrásait, és ezeket felhasználva komplex szolgáltatásokat – építőipari kivitelezés tervezéssel, ingatlanfejlesztés, üzemeltetés – tud nyújtani a beruházóknak. A KÉSZ Csoport építette fel a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Sky Court épületét, valamint többek között a Daimler kecskeméti gyárának jelentős épületeit. A KÉSZ Csoport idei nagyberuházása az Új Széchenyi Terv segítségével épülő Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.